35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Pet
  14
  сеп
  2018

  Akcija čišćenja plaže Pecka

  9hPlaža Pecka, Luštica

ANKETA:

Da li ste zadovoljni glavnom turističkom sezonom u Tivtu?
Vijesti
Povodom Dana evropske baštine 2018, JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, juče su organizovali događaj „Tradicija umijeća spajanja" posvećen održavanju i valorizaciji tradicionalne vještine gradnje u kamenu na suvo.
Pretežno sunčano i toplo. U popodnevnim satima uz umjeren razvoj oblačnosti tek ponegdje moguća kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni, krajem dana i tokom noći ponegdje pojačan. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 do 33 stepena.
Na sjevernoj Zemljinoj polulopti jesen počinje danas u 3 sata i 54 minuta. U isto vrijeme za stanovnike na južnoj polulopti počinje proljeće. To je 266. dan u godini (računajući i 23. septembar), a do kraja godine ostaje još 100 dana (zaključno s 31. decembrom).
Lider šampionata, OFK Titograd pobijedio je kao gost ekipu Petrovca 2:1 u redovnom kolu Prve Telekom fudbalske lige.
U SD Župa danas je održan IV medjunarodni džudo turnir "Kup Tivta 2018" koji je organizovao DžK"Tivat". Učestvovao je 21 klub sa ukupno 303 takmičara iz Hrvatske, Albanije, Kosova, Makedonije i Crne Gore.
Vrijeme nije bilo naklonjeno organizatorima i takmičarima Otvorenog prvenstva Crne Gore u jedrenju drugog takmičarskog dana u Tivtu.

Biciklističkom turom od Pina do Donje Lastve, odnosno danom bez automobila danas je završena šestodnevna manifestacija „Evropska nedleja mobilnosti“, koju je treću godinu zaredom organizovao opštinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energestku efikasnost. Na promociji biciklizma učestvovalo je oko 50 biciklista među kojima je bilo...

Danas je u popodnevnim časovima izbio požar u naselju  Peani, a Služba zaštite i spašavanja pravovremeno je intervenisala. - Mogu reći da smo na vrijeme bili na licu mjesta. Vatra se približila do tri drvena objekta, ali je na svu sreću na vrijeme neutralisana opasnost i...

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja potpomognuti Dobrovoljnim vatrogasnim vodom i mještanima stavili su pod kontrolu šumski požar koji je danas popodne buknuo u naselju Peani.

Nesavjesni počinilac ili počinioci sinoć su na putu prema Bonićima, u neposrednoj blizini autobuske stanice i naselja 7.juli, izbacili oko tridesetak kubika različitog otpada. Radnici Komunalnog odmah su jutros reagovali i kamionom i utovarnom lopatom uklonili polomljene keramičke pločice, građevinski materijal, namještaj...