35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • FREI 2014 - "Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta"

  Festival investicija i nekretnina, FREI 2014, počeo je juče u Budvi. I ove godine održava pod patronatom predsjednika Vlade, Mila Đukanovića, koji je i otvorio festival izlaganjem na temu “Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta”.

  Na skupu učestvuju investitori i komercijalne kompanije u sektoru nekretnina, reprezenti državne i javne uprave, te predstavnici međunarodnih institucija. Prema program očekuje se izlaganja eminentnih međunarodnih eksperata, kao i predstavnika državnih organa, lokalne samouprave, velikih svjetskih konsultantskih kuća i hotelskih brendova. Opštinu Tivat, koja na poziv organizatora učestvuje po drugi put, predstavljaće savjetnik predsjednika Opštine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović. Tema prezentacije je “Uloga lokalne samouprave u privlačenju investicija”.

   

  Imamo čitav set aktivnosti koje smo preduzeli u cilju unapređenja poslovnog ambijenta. Od mikro-kreditnog fonda, oslobađanje od komunalija za ivestitore u hotele sa pet i više zvjezdica, smanjivanje komunalija za sve one investiture koji sisteme sunčeve energije budu koristili za grijanje ili hlađenje prostorija a njima se komunalije umanjuju za 200 eura po metro kvadratnom. Spomenuću svakako i naš ISO standard po čemu je opština Tivat prepoznata. Tu je svakako i brendiranje Tivta, kontinuirana obuka i usavršavanje lokalnih službenika i namještenika, naš građanski biro odnosno SMS sistem i web portal. Tu sui  brojne akcije kako na bazi javno- privatnog partnerstva al i one akcije koje već godinama provodimo zajedno sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, kada je u pitanju zapošljavanje pripravnika”, rekao je Vujović.

  Do kraja godine je planirano formiranje biznis centra koji pružao sve neophodne informacije i institucionalnu pomoć za uspostavljanje i vođenje biznisa. U suštini, bio bi spona između preduzetnika, odnosno predstavnika privrede i lokalne samouprave. U fokusu ovogodišnjeg, petog festivala su savremeni modaliteti nekretnina u funkciji novih trendova višenamjenske turističke ponude, a tu opština Tivat ima šta da pokaže.

  Zahvaljujući našim investitorima koji godinama već uspješno posluju na području opštine Tivat, sigurno da će teme biti aktuelne i interesantne. Jas am ubijeđen da će i naši investitori koji imaju i samostalni nastup na ovom sajmu, mnogo više reći o tome”, zaključio je Petar Vujović.

  Posebna pažnja će, kako su naveli organizatori, biti posvećena infrastrukturnim pretpostavkama investicionog razvoja, zatim valorizaciji potencijala na sjeveru Crne Gore, kao i ulozi lokalne samouprave u optimizaciji investicionog ambijenta.

  Organizator FREI 2014, koji traje do četvrtka, je konzorcijum Biznis Link iz Beograda i RLC Montenegro iz Podgorice. Programski nosilac skupa je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Tivtu Arsenal i Bokelj igrali su neriješeno 2-2.
Na početku ovog članka, najprije moram naglasiti da mi je drago što je moj članak Nowhere people in more nowhere space and time izazvao veliko interesovanje kod Tivćana ( i šire) i reakciju u vidu veoma zanimljivog i korisnog članka direktora Radija Tivat g. Dragana Popadića - kaže se u reagovanju dr Miomira Abovića.
Zanimljiv tekst Miomira Abovića otvara više pitanja, od kojih je, po meni, ključno: Ko je Bokelj? - piše u autorskom tekstu Dragan Popadić.
Polaznici mentalne aritmetike SuanPan, obrazovnog centra „Ineska“ uspješno su završili polugodište. Nakon interaktivnih radionica u Kotoru u sklopu dječijeg festivala, gdje su učestvovali, družili su se sa grupom djece kineskog grada Ksi-an, razmjenjujući iskustva, učeći jedni od drugih, a kad su djeca u pitanju barijere ne postoje, pa čak ni jezične, kazala je direktorica Bobana Golović Kažić, gostujući u Radio suncobranu:
Uvježbano do virtuoznosti, moćno do grandioznosti, svježe do vizionarske inovativnosti, sinhronizovano do matematičke preciznosti, emotivno do pojave vlage u očima. Lično i univerzalno , svjesno i podsvjesno, meko i eksplozivno, dokumentarno i fluidno, sa jasnim porukama i otvorenim tumačenjima. “Moother s milk”- inscenacija kojoj smo smo svjedočili u tišini jedne julske večeri, privilegovani da se oči u oči susretnemo sa svjetskom klasom plesača renomirane izraelske trupe Kibbutz contemporary dance kompany. Naš sagovornik bio je Rami Beer, umjetnički direktor kompanije, vrhunski koreograf, kompozitor, mastor svijetla, kostimograf :

JU Centar za kulturu Tivat za sutra (petak) u 21.30, na sceni atrijuma  Buća, najavljuje pozorišnu predstavu "Magbet". Koreograf je Miloš Isailović a kompozitor Draško Adžić. Dramatrurgiju je uradila Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus, kostimografiju Slavna Martinović. Reditelj na predstavi je Luka Mihovilović, dizajn svetla Jasmina Holbus...

Asfaltiranje  saobraćajnice od kružnog toka do Solila je završeno. Danas i sutra biće obavljeno i postavljanje horizontalne signalizacije na saobraćajnici u dužini do 2, 2 kilometra, potvrđeno je iz podgoričke firme „Tehnoput“. Predsjednik Opštine, Siniša Kusovac je našem radiju izjavio da će u narednih par dana...