35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • FREI 2014 - "Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta"

  Festival investicija i nekretnina, FREI 2014, počeo je juče u Budvi. I ove godine održava pod patronatom predsjednika Vlade, Mila Đukanovića, koji je i otvorio festival izlaganjem na temu “Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta”.

  Na skupu učestvuju investitori i komercijalne kompanije u sektoru nekretnina, reprezenti državne i javne uprave, te predstavnici međunarodnih institucija. Prema program očekuje se izlaganja eminentnih međunarodnih eksperata, kao i predstavnika državnih organa, lokalne samouprave, velikih svjetskih konsultantskih kuća i hotelskih brendova. Opštinu Tivat, koja na poziv organizatora učestvuje po drugi put, predstavljaće savjetnik predsjednika Opštine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović. Tema prezentacije je “Uloga lokalne samouprave u privlačenju investicija”.

   

  Imamo čitav set aktivnosti koje smo preduzeli u cilju unapređenja poslovnog ambijenta. Od mikro-kreditnog fonda, oslobađanje od komunalija za ivestitore u hotele sa pet i više zvjezdica, smanjivanje komunalija za sve one investiture koji sisteme sunčeve energije budu koristili za grijanje ili hlađenje prostorija a njima se komunalije umanjuju za 200 eura po metro kvadratnom. Spomenuću svakako i naš ISO standard po čemu je opština Tivat prepoznata. Tu je svakako i brendiranje Tivta, kontinuirana obuka i usavršavanje lokalnih službenika i namještenika, naš građanski biro odnosno SMS sistem i web portal. Tu sui  brojne akcije kako na bazi javno- privatnog partnerstva al i one akcije koje već godinama provodimo zajedno sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, kada je u pitanju zapošljavanje pripravnika”, rekao je Vujović.

  Do kraja godine je planirano formiranje biznis centra koji pružao sve neophodne informacije i institucionalnu pomoć za uspostavljanje i vođenje biznisa. U suštini, bio bi spona između preduzetnika, odnosno predstavnika privrede i lokalne samouprave. U fokusu ovogodišnjeg, petog festivala su savremeni modaliteti nekretnina u funkciji novih trendova višenamjenske turističke ponude, a tu opština Tivat ima šta da pokaže.

  Zahvaljujući našim investitorima koji godinama već uspješno posluju na području opštine Tivat, sigurno da će teme biti aktuelne i interesantne. Jas am ubijeđen da će i naši investitori koji imaju i samostalni nastup na ovom sajmu, mnogo više reći o tome”, zaključio je Petar Vujović.

  Posebna pažnja će, kako su naveli organizatori, biti posvećena infrastrukturnim pretpostavkama investicionog razvoja, zatim valorizaciji potencijala na sjeveru Crne Gore, kao i ulozi lokalne samouprave u optimizaciji investicionog ambijenta.

  Organizator FREI 2014, koji traje do četvrtka, je konzorcijum Biznis Link iz Beograda i RLC Montenegro iz Podgorice. Programski nosilac skupa je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

ANKETA:

Da li vam se svidja projekat Sea Trade uredjenja Ponte Seljanovo?
Vijesti
Porto Montenegro Jaht klub tim krenuo je jutros za Italiju, kako bi se priključio velikoj EST 105 regati koju organizuje Cetro Universitario di Bari (CUS) iz Italije, a čiji će učesnici krenuti iz Barija ka Crnoj Gori u petak ujutru.

U Tivtu su, zbog radova na mreži, jutros od osam do 8:55, bez struje bili potrošači sa područja grada, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema....

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje - Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun-Lapčići, biće završeni do 10. maja, rekao je Pobjedi inžinjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.
Otvaranje 15. proljećnog kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ koji će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 3. do 5.maja.2018.
Promocija trećeg broja „Ljetopisa Banjana i Rudine“ u organizacije Matice Boke i Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ održaće se u četvrtak 26. aprila 2018. u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.
Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima na sjeveru. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temeparatura vazduha 20 do 29 stepeni.
Lokalni javni emiteri profesionalno i korektno su obavili svoj dio posla u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika Crne Gore - ocjenjeno je na današnjem sastanku u Podgorici direktora lokalnih javnih emitera i predstavnika Agencije za elektronske medije.