35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • FREI 2014 - "Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta"

  Festival investicija i nekretnina, FREI 2014, počeo je juče u Budvi. I ove godine održava pod patronatom predsjednika Vlade, Mila Đukanovića, koji je i otvorio festival izlaganjem na temu “Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta”.

  Na skupu učestvuju investitori i komercijalne kompanije u sektoru nekretnina, reprezenti državne i javne uprave, te predstavnici međunarodnih institucija. Prema program očekuje se izlaganja eminentnih međunarodnih eksperata, kao i predstavnika državnih organa, lokalne samouprave, velikih svjetskih konsultantskih kuća i hotelskih brendova. Opštinu Tivat, koja na poziv organizatora učestvuje po drugi put, predstavljaće savjetnik predsjednika Opštine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović. Tema prezentacije je “Uloga lokalne samouprave u privlačenju investicija”.

   

  Imamo čitav set aktivnosti koje smo preduzeli u cilju unapređenja poslovnog ambijenta. Od mikro-kreditnog fonda, oslobađanje od komunalija za ivestitore u hotele sa pet i više zvjezdica, smanjivanje komunalija za sve one investiture koji sisteme sunčeve energije budu koristili za grijanje ili hlađenje prostorija a njima se komunalije umanjuju za 200 eura po metro kvadratnom. Spomenuću svakako i naš ISO standard po čemu je opština Tivat prepoznata. Tu je svakako i brendiranje Tivta, kontinuirana obuka i usavršavanje lokalnih službenika i namještenika, naš građanski biro odnosno SMS sistem i web portal. Tu sui  brojne akcije kako na bazi javno- privatnog partnerstva al i one akcije koje već godinama provodimo zajedno sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, kada je u pitanju zapošljavanje pripravnika”, rekao je Vujović.

  Do kraja godine je planirano formiranje biznis centra koji pružao sve neophodne informacije i institucionalnu pomoć za uspostavljanje i vođenje biznisa. U suštini, bio bi spona između preduzetnika, odnosno predstavnika privrede i lokalne samouprave. U fokusu ovogodišnjeg, petog festivala su savremeni modaliteti nekretnina u funkciji novih trendova višenamjenske turističke ponude, a tu opština Tivat ima šta da pokaže.

  Zahvaljujući našim investitorima koji godinama već uspješno posluju na području opštine Tivat, sigurno da će teme biti aktuelne i interesantne. Jas am ubijeđen da će i naši investitori koji imaju i samostalni nastup na ovom sajmu, mnogo više reći o tome”, zaključio je Petar Vujović.

  Posebna pažnja će, kako su naveli organizatori, biti posvećena infrastrukturnim pretpostavkama investicionog razvoja, zatim valorizaciji potencijala na sjeveru Crne Gore, kao i ulozi lokalne samouprave u optimizaciji investicionog ambijenta.

  Organizator FREI 2014, koji traje do četvrtka, je konzorcijum Biznis Link iz Beograda i RLC Montenegro iz Podgorice. Programski nosilac skupa je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

ANKETA:

Da li ste zadovoljni realizacijom kapitalnih investicija u Tivtu?
Vijesti

Info sesija na kojoj će biti predstavljeni uslovi i procedure konkursa Instituta alternariva za podršku projektima organizacija civilnog društva biće održana petak 19. oktobra u Budvi, za organizacije iz južnog regiona – obavještavaju iz ove organizacije. " Institut alternativa (IA) raspisao je konkurs za podršku projektima...

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, pretežno sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine biće i danas. Tokom jutra na sjeveru po kotlinama magla, a poslijepodne mjestimično slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 28...

Humanitarno- motivacioni seminar „Usudi se“ okupio je u Jahting klubu Porto Montenegra u Tivtu pedesetak učesnika. Nastavljajući aktivnost započetu prošle godine, NLP Energy House je ovog puta novčana sredstva od ulaznica prodatih za učešće na seminaru namijenio djeci sa smetnjama u razvoju iz...

U 1. kolu Kupa Crne Gore u košarci Teodo je poražen u Danilovgradu od ekipe All Stars sa 91:41. Juniorski sastav Teoda nije mogao ravnopravno da se suprostavi domaćinu koji se plasirao za dalje takmičenje....