35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Viši majski računi za struju

  Računi za struju će, prema procjenama Ministarstva ekonomije, od maja biti veći 2,4 centa, jer će građani početi da plaćaju podsticaj proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

   Iz Ministarstva ekonomije kazali su Pobjedi da će očekivano opterećenje na računu krajnjih potrošača u ovoj godini biće 2,4 centa, odnosno na prosječnom mjesečnom računu od 37 EUR naknada za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije biće manja od tri centa.

   Pravilnik o visini naknada za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije u ovoj godini Vlada je usvojila u januaru i trebalo bi da uskoro da stupi na snagu, nakon objavljivanja u Službenom listu.

  Čim odluka stupi na snagu Elektroprivreda (EPCG) će, kako je saopšteno, tu naknadu i obračunavati na računima za električnu energiju.

   Uvođenje povlašćene cijene za obnovljive izvore energije je, kako tvrde u Ministarstvu ekonomije, opšte prihvaćena praksa koja proističe iz regulative Evropske unije (EU) i kao takva zastupljena je kako u regionu, tako i u Evropi.

  “Ova regulativa se odnosi na hidroelektrane instalisane snage do deset megavati (MW), elektrane na biomasu, vjetroelektrane i solarne izvore energije do jednog MW na zgradama ili građevinskim konstrukcijama”, precizirano je iz Ministarstva ekonomije.

   Direktiva o obnovljivim izvorima energije, kako se dodaje, određuje koje podsticajne mehanizme zemlja može da koristi, a investitori koji se odluče za proizvodnju takozvane „zelene energije“ sami će odlučiti da li će proizvedenu energiju izvoziti ili će krajnji potrošači biti domaćinstva u Crnoj Gori.

  “Naime, s obzirom na to da je cijena električne energije na tržištu EU, posebno u Italiji, viša od prodajne cijene koju nudi Crna Gora, za očekivati je da kapaciteti obnovljivih izvora energije budu u najvećoj mjeri usmjereni ka izvozu, što podrazumijeva i manje opterećenje na računima krajnjih potrošača”, zaključili su iz Ministarstva.

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Tivtu Arsenal i Bokelj igrali su neriješeno 2-2.
Na početku ovog članka, najprije moram naglasiti da mi je drago što je moj članak Nowhere people in more nowhere space and time izazvao veliko interesovanje kod Tivćana ( i šire) i reakciju u vidu veoma zanimljivog i korisnog članka direktora Radija Tivat g. Dragana Popadića - kaže se u reagovanju dr Miomira Abovića.
Zanimljiv tekst Miomira Abovića otvara više pitanja, od kojih je, po meni, ključno: Ko je Bokelj? - piše u autorskom tekstu Dragan Popadić.
Polaznici mentalne aritmetike SuanPan, obrazovnog centra „Ineska“ uspješno su završili polugodište. Nakon interaktivnih radionica u Kotoru u sklopu dječijeg festivala, gdje su učestvovali, družili su se sa grupom djece kineskog grada Ksi-an, razmjenjujući iskustva, učeći jedni od drugih, a kad su djeca u pitanju barijere ne postoje, pa čak ni jezične, kazala je direktorica Bobana Golović Kažić, gostujući u Radio suncobranu:
Uvježbano do virtuoznosti, moćno do grandioznosti, svježe do vizionarske inovativnosti, sinhronizovano do matematičke preciznosti, emotivno do pojave vlage u očima. Lično i univerzalno , svjesno i podsvjesno, meko i eksplozivno, dokumentarno i fluidno, sa jasnim porukama i otvorenim tumačenjima. “Moother s milk”- inscenacija kojoj smo smo svjedočili u tišini jedne julske večeri, privilegovani da se oči u oči susretnemo sa svjetskom klasom plesača renomirane izraelske trupe Kibbutz contemporary dance kompany. Naš sagovornik bio je Rami Beer, umjetnički direktor kompanije, vrhunski koreograf, kompozitor, mastor svijetla, kostimograf :

JU Centar za kulturu Tivat za sutra (petak) u 21.30, na sceni atrijuma  Buća, najavljuje pozorišnu predstavu "Magbet". Koreograf je Miloš Isailović a kompozitor Draško Adžić. Dramatrurgiju je uradila Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus, kostimografiju Slavna Martinović. Reditelj na predstavi je Luka Mihovilović, dizajn svetla Jasmina Holbus...

Asfaltiranje  saobraćajnice od kružnog toka do Solila je završeno. Danas i sutra biće obavljeno i postavljanje horizontalne signalizacije na saobraćajnici u dužini do 2, 2 kilometra, potvrđeno je iz podgoričke firme „Tehnoput“. Predsjednik Opštine, Siniša Kusovac je našem radiju izjavio da će u narednih par dana...