35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Sportski susreti veterana

  altNa sportskim terenima hotela „Kamelija“ danas je održano „Otvoreno takmičenje veterana“ na kome su učestvovali penzioneri iz svih krajeva Crne Gore.   

  Na takmičenje, koje su organizovali nevladina organizacija „Tivatski veterani- Vazda mladi“ i „Crnogorski savez za sport i rekreaciju- Veterani“, pristiglo je blizu 150 penzionera iz cijele Crne Gore. Takmičili su se, kako je kazao predsjednik „Crnogorskih veterana“ dr Radovan Mijanović, u disciplinama primjernim njihovim godinama: pikadu, nabacivanju krugova, ubacivanju lopte u koš i plojkanju.

  „U Tivtu, koji nas je izuzetno lijepo dočekao, danas je Crna Gora u malom. Ovakvi susreti su zamah da bolje i ljepše živimo, ovo je sport za našu dušu“, konstatovao je delegat takmičenja Đorđije Mirković, ističući da žara za pobjedom nikome ne manjka i da je radost zbog pobjede ravna onoj mladalačkoj.

  "Mi smo generacija koja uživa u druženju i to smo pokazali i ovaj put“, dopunio je Mirkovića kolega iz tivatskih veterana, Adolf Dolfi Vučinović. A, to druženje nije moglo proći bez pjesme, a ni bez mješovite klape „Veterani- vazda mladi“.  

  „Ostavite se televizija i serija, krenite sa nama u prirodu. Hodajmo, takmičimo se, pjevajmo kao da nam je dvadeset godina. Ovako kako mi to radimo“, poručio je ljudima trećeg doba Đorđije Mirković, ali bi dobro bilo da ga svi, bez obzira na godine, poslušaju.

  Takmičenje u Tivtu jedno je od deset koje ove godine planira da po regijama organizuje „Crnogorski savez za sport i rekreaciju- Veterani“, a Kup veterana zakazan je za 25. maj na Cetinju. Po kazivanju dr Mijanovića, nedostatak finansija je najveći problem Saveza, jer sve što rade čine samofinasirajući se, pa je jedan od prioriteta Upravnog odbora ponovno uključenje u Udruženje penizonera Crne Gore, čiji su dio bili do 2007. godine. 

   

   

ANKETA:

Da li vam se svidja projekat Sea Trade uredjenja Ponte Seljanovo?
Vijesti
Porto Montenegro Jaht klub tim krenuo je jutros za Italiju, kako bi se priključio velikoj EST 105 regati koju organizuje Cetro Universitario di Bari (CUS) iz Italije, a čiji će učesnici krenuti iz Barija ka Crnoj Gori u petak ujutru.

U Tivtu su, zbog radova na mreži, jutros od osam do 8:55, bez struje bili potrošači sa područja grada, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema....

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje - Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun-Lapčići, biće završeni do 10. maja, rekao je Pobjedi inžinjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.
Otvaranje 15. proljećnog kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ koji će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 3. do 5.maja.2018.
Promocija trećeg broja „Ljetopisa Banjana i Rudine“ u organizacije Matice Boke i Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ održaće se u četvrtak 26. aprila 2018. u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.
Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima na sjeveru. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temeparatura vazduha 20 do 29 stepeni.
Lokalni javni emiteri profesionalno i korektno su obavili svoj dio posla u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika Crne Gore - ocjenjeno je na današnjem sastanku u Podgorici direktora lokalnih javnih emitera i predstavnika Agencije za elektronske medije.