35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Sportski susreti veterana

  altNa sportskim terenima hotela „Kamelija“ danas je održano „Otvoreno takmičenje veterana“ na kome su učestvovali penzioneri iz svih krajeva Crne Gore.   

  Na takmičenje, koje su organizovali nevladina organizacija „Tivatski veterani- Vazda mladi“ i „Crnogorski savez za sport i rekreaciju- Veterani“, pristiglo je blizu 150 penzionera iz cijele Crne Gore. Takmičili su se, kako je kazao predsjednik „Crnogorskih veterana“ dr Radovan Mijanović, u disciplinama primjernim njihovim godinama: pikadu, nabacivanju krugova, ubacivanju lopte u koš i plojkanju.

  „U Tivtu, koji nas je izuzetno lijepo dočekao, danas je Crna Gora u malom. Ovakvi susreti su zamah da bolje i ljepše živimo, ovo je sport za našu dušu“, konstatovao je delegat takmičenja Đorđije Mirković, ističući da žara za pobjedom nikome ne manjka i da je radost zbog pobjede ravna onoj mladalačkoj.

  "Mi smo generacija koja uživa u druženju i to smo pokazali i ovaj put“, dopunio je Mirkovića kolega iz tivatskih veterana, Adolf Dolfi Vučinović. A, to druženje nije moglo proći bez pjesme, a ni bez mješovite klape „Veterani- vazda mladi“.  

  „Ostavite se televizija i serija, krenite sa nama u prirodu. Hodajmo, takmičimo se, pjevajmo kao da nam je dvadeset godina. Ovako kako mi to radimo“, poručio je ljudima trećeg doba Đorđije Mirković, ali bi dobro bilo da ga svi, bez obzira na godine, poslušaju.

  Takmičenje u Tivtu jedno je od deset koje ove godine planira da po regijama organizuje „Crnogorski savez za sport i rekreaciju- Veterani“, a Kup veterana zakazan je za 25. maj na Cetinju. Po kazivanju dr Mijanovića, nedostatak finansija je najveći problem Saveza, jer sve što rade čine samofinasirajući se, pa je jedan od prioriteta Upravnog odbora ponovno uključenje u Udruženje penizonera Crne Gore, čiji su dio bili do 2007. godine. 

   

   

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
„Za legalizaciju bespravno podignutih objekata u Tivtu interesovanje građana je bilo ogromno“ – rekla je gostujući u našem Radio suncobranu Tamara Furtula, sekretarka opštinskog Sekretarijata za uređenje prostora i izgradnju objekata.
U srijedu 18. jula na maloj sceni Atrijuma Buća, sa početkom u 21.30h , biće izvedena pozorišna predstava “FILOMENA MARTURANO”. Igraju : Anita Mančić, Branimir Popović, Jelisaveta –Seka Sabljić, Božidar Stošić, Kristina Stevović, Andrea Mugoša, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Momčilo Otašević i Simo Trebješanin.
Iz Barselone:Andrija Petković Reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila 33.prvenstvo Evrope u vatetpolu. Teže nego što se očekivalo savladana je selekcija Francuske.

Izložbu o istoriji jugoslovenskih podmornica „Ispod talasa“, autora istoričara Dražena Jovanovića posjetioci mogu pogledati do 26. jula u Zbirci pomorskog nasljeđa. Izložba je omaž podmorničarstvu i obilježavanju 90 godina od dolaska prvih podmornica u Tivat. „Ova izložba je vezana za podmornicu Heroj koja 27. avgusta puni...

Kampanja "Igrališta djeci" , koja za cilj ima rekonstrukciju dječijih igrališta započela je jutros u Bokeljskoj ulici na Seljanovu. Prva faza podrazumijeva uređenje zemlje koja je dugo godina odlagana i nabacivana u poligonu za pijesak, postavljanje metalne konstrukcije i popravku klupa. Najveća promjena biće postavljanje ograde...

Opština Tivat obavještava javnost da će se, zbog završnog izvođenja radova asfaltiranja na dionici puta od kružnog toka Kotor do prirodnog rezervata Solila (poluostrv oLuštica) u ukupnoj dužini od 2,2km, obustaviti saobraćaj u oba smjera tokom sljedećih dana:
Turistička organizacija Tivat organizuje Noć klapa u Tivtu u nedelju, 22. jula na gradskoj Rivi Pine sa početkom u 21 čas. Ljubitelji mediteranskog melosa biće u prilici da uživaju u nastupu dalmatinske klape “Cambi”, kao i u izvođenjima domaćih klapa iz Boke.

Turistička organizacija Tivta poklanja turistima i Tivćanima još jedan vrhunski koncert . Popularni hrvatski pjevač Goran Karan nastupiće na Pinama večeras od 21,30....

Predstava za djecu "Cvrčak i mrav" biće odigrana večerasu 21 sat na Ljetnjoj pozornici Tivat. Namijenjena je publici od 6 do 66 godina, a rađena je u koprodukciji NVO „Teatar mladih“, Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, Budva Grad teatar, Gradsko pozorište Podgorica i JU Herceg Fest. “Cvrčak...

Dr Davor Kumburović je novi predsjednik fudbalskog kluba "Bokelj", a Dejan Ognjanović je izabran za predsjednika Skupštine, odlučeno je sinoć na veoma posjećenoj vanrednoj skupštini kotorskog drugoligaša, koja je održana u Domu kulture u Škaljarima.