35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Sportski susreti veterana

  altNa sportskim terenima hotela „Kamelija“ danas je održano „Otvoreno takmičenje veterana“ na kome su učestvovali penzioneri iz svih krajeva Crne Gore.   

  Na takmičenje, koje su organizovali nevladina organizacija „Tivatski veterani- Vazda mladi“ i „Crnogorski savez za sport i rekreaciju- Veterani“, pristiglo je blizu 150 penzionera iz cijele Crne Gore. Takmičili su se, kako je kazao predsjednik „Crnogorskih veterana“ dr Radovan Mijanović, u disciplinama primjernim njihovim godinama: pikadu, nabacivanju krugova, ubacivanju lopte u koš i plojkanju.

  „U Tivtu, koji nas je izuzetno lijepo dočekao, danas je Crna Gora u malom. Ovakvi susreti su zamah da bolje i ljepše živimo, ovo je sport za našu dušu“, konstatovao je delegat takmičenja Đorđije Mirković, ističući da žara za pobjedom nikome ne manjka i da je radost zbog pobjede ravna onoj mladalačkoj.

  "Mi smo generacija koja uživa u druženju i to smo pokazali i ovaj put“, dopunio je Mirkovića kolega iz tivatskih veterana, Adolf Dolfi Vučinović. A, to druženje nije moglo proći bez pjesme, a ni bez mješovite klape „Veterani- vazda mladi“.  

  „Ostavite se televizija i serija, krenite sa nama u prirodu. Hodajmo, takmičimo se, pjevajmo kao da nam je dvadeset godina. Ovako kako mi to radimo“, poručio je ljudima trećeg doba Đorđije Mirković, ali bi dobro bilo da ga svi, bez obzira na godine, poslušaju.

  Takmičenje u Tivtu jedno je od deset koje ove godine planira da po regijama organizuje „Crnogorski savez za sport i rekreaciju- Veterani“, a Kup veterana zakazan je za 25. maj na Cetinju. Po kazivanju dr Mijanovića, nedostatak finansija je najveći problem Saveza, jer sve što rade čine samofinasirajući se, pa je jedan od prioriteta Upravnog odbora ponovno uključenje u Udruženje penizonera Crne Gore, čiji su dio bili do 2007. godine. 

   

   

ANKETA:

Da li ste zadovoljni realizacijom kapitalnih investicija u Tivtu?
Vijesti
U južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblčačnost i toplo vrijeme za ovo doba godine, a na sjeveru promjenljivo oblačno i uglavnom suvo. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni, na primorju i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 27 stepeni.
U SD"Župa" sjutra u 18h biće otvoren prvi Crossfit klub u Tivtu- Crossfit Arena. Crossfit je jedan od najpopularnijih disciplina današnjice, kombinacija vježbi snage, pliometričkih vježbi, brzine, podizanja tegova, gimnastike i izdržljivosti. Crossfit Arena koristi najbolju opremu američkog proizvodjača Rogue, a takodje je pod afilijacijom Reebok-a.
Shodno Planu javnih nabavki Opštine Tivat, objavljeni su tenderi i izabrani izvođači radova na rekonstrukciji nekadašnjeg objekta Sokolski dom, a sada poznat kao Društvo za tjelesno vaspitanje – “DTV Partizan”u Tivtu, odnosno za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica- saopštili su iz opštine Tivat.
Deset pripadnika službi zaštite i spasavanja iz Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog i Berana, zajedno sa predstavnikom Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore je tokom protekle sedmice učestvovalo u specijalističkoj obuci na temu Spasavanje u slučajevima zemljotresa, koja je organizovana u Ostravi u Češkoj, od 9. do 12. oktobra.
Skupština FK"Arsenal" je za predsjednika kluba izabrala Rado Gaga Arsića, a za predsjednika Skupštine Duška Obradovića.
„Na raskrsnicama u centru Tivta biće postavljene taktilne površine koje slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru“, saopštili su iz službe predsjednika opštine Tivat

Iz Dječjeg dispanzera Doma zdravlja Tivat najavljuju početak sistematskih pregleda osnovaca za naredni ponedjeljak. U jutarnjem programu „Dobro jutro Boko“ naša gošča bila je pedijatar dr Danica Stevović, koja kaže da je situacija u dispanzeru redovna za ovo doba godine, bez velikih gužvi, ili povećanog...