35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Saopštenje UBNORa i antifašista Tivta

  Sapštenje UBNORa i antifašista Tivta:

  Udruženje boraca NOR-a i antifašista Tivat, je dobrovoljna, patriotska, jedinstvena antifašistička organizacija, učesnika Narodnooslobodilačkog rata 1941 – 1945. godine, antifašista i poštovalaca trajnih vrijednosti NOB-a.

              -Animator afirmisanja istine o NOB-u i njegovim rezultatima i protivnik  razobličavanja i falcifikovanja istoriskih činjenica.

              -Pokretač saradnje sa svim antifašističkim organizacijama i udrženjima.

              -Program Udruženja omogućava širenje svijesti i znanja o vrijednosti: slobode, mira, ravnopravnosti, sloge i dobrih odnosa među ljudima, narodima i državama.

              Plan i Program udruženja  sadrži obaveze očuvanja,  brige, održavanja spomenika i obilježavanja  datuma vezanih za njih.

              Herojski podvig Spasića i Mašere, je jedan od datuma zacrtanih u našem programu.Zajedno sa Vojskom Crne Gore želimo ga i dostojanstveno  obilježiti.

   

  1.      U 11h ispred spomenika u gradskom parku u Tivtu-  polaganje vijenaca

  -govor, kratak osvrt na događaj.

  -„Pred spomenikom Spasića i Mašere“- recital učenika SSŠ“Mladost“ Tivat

   

                               2.   -Polaganje cvijeća u more u uvali „Zagreb“

       -predstavnici Ambasade Slovenije,Udruženje boraca NOR-a

        i antifašista

   

  3.      U 12h obilazak Porto Montenegra i posjeta muzeja i održavanje časa istorije – predavač gospodin Dražen Jovanović, profesor istorije i rukovodilac zbirke pomorskog nasleđa.

   

                               3.   Zajednički ručak hotel „Mimoza“  

   

                                    -Gost , njegova Eks. Vladimir  Gasparič, Veleposlanik Slovenije u Crnoj Gori.

   

                 

                                                                                       UDRUŽENjE BORACA NOR-a i ANTIFAŠISTA

                               T  I  V  A  T

                   -presjednik-

                            Dragiša Ćosović

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Tivtu Arsenal i Bokelj igrali su neriješeno 2-2.
Na početku ovog članka, najprije moram naglasiti da mi je drago što je moj članak Nowhere people in more nowhere space and time izazvao veliko interesovanje kod Tivćana ( i šire) i reakciju u vidu veoma zanimljivog i korisnog članka direktora Radija Tivat g. Dragana Popadića - kaže se u reagovanju dr Miomira Abovića.
Zanimljiv tekst Miomira Abovića otvara više pitanja, od kojih je, po meni, ključno: Ko je Bokelj? - piše u autorskom tekstu Dragan Popadić.
Polaznici mentalne aritmetike SuanPan, obrazovnog centra „Ineska“ uspješno su završili polugodište. Nakon interaktivnih radionica u Kotoru u sklopu dječijeg festivala, gdje su učestvovali, družili su se sa grupom djece kineskog grada Ksi-an, razmjenjujući iskustva, učeći jedni od drugih, a kad su djeca u pitanju barijere ne postoje, pa čak ni jezične, kazala je direktorica Bobana Golović Kažić, gostujući u Radio suncobranu:
Uvježbano do virtuoznosti, moćno do grandioznosti, svježe do vizionarske inovativnosti, sinhronizovano do matematičke preciznosti, emotivno do pojave vlage u očima. Lično i univerzalno , svjesno i podsvjesno, meko i eksplozivno, dokumentarno i fluidno, sa jasnim porukama i otvorenim tumačenjima. “Moother s milk”- inscenacija kojoj smo smo svjedočili u tišini jedne julske večeri, privilegovani da se oči u oči susretnemo sa svjetskom klasom plesača renomirane izraelske trupe Kibbutz contemporary dance kompany. Naš sagovornik bio je Rami Beer, umjetnički direktor kompanije, vrhunski koreograf, kompozitor, mastor svijetla, kostimograf :

JU Centar za kulturu Tivat za sutra (petak) u 21.30, na sceni atrijuma  Buća, najavljuje pozorišnu predstavu "Magbet". Koreograf je Miloš Isailović a kompozitor Draško Adžić. Dramatrurgiju je uradila Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus, kostimografiju Slavna Martinović. Reditelj na predstavi je Luka Mihovilović, dizajn svetla Jasmina Holbus...

Asfaltiranje  saobraćajnice od kružnog toka do Solila je završeno. Danas i sutra biće obavljeno i postavljanje horizontalne signalizacije na saobraćajnici u dužini do 2, 2 kilometra, potvrđeno je iz podgoričke firme „Tehnoput“. Predsjednik Opštine, Siniša Kusovac je našem radiju izjavio da će u narednih par dana...