35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Saopštenje UBNORa i antifašista Tivta

  Sapštenje UBNORa i antifašista Tivta:

  Udruženje boraca NOR-a i antifašista Tivat, je dobrovoljna, patriotska, jedinstvena antifašistička organizacija, učesnika Narodnooslobodilačkog rata 1941 – 1945. godine, antifašista i poštovalaca trajnih vrijednosti NOB-a.

              -Animator afirmisanja istine o NOB-u i njegovim rezultatima i protivnik  razobličavanja i falcifikovanja istoriskih činjenica.

              -Pokretač saradnje sa svim antifašističkim organizacijama i udrženjima.

              -Program Udruženja omogućava širenje svijesti i znanja o vrijednosti: slobode, mira, ravnopravnosti, sloge i dobrih odnosa među ljudima, narodima i državama.

              Plan i Program udruženja  sadrži obaveze očuvanja,  brige, održavanja spomenika i obilježavanja  datuma vezanih za njih.

              Herojski podvig Spasića i Mašere, je jedan od datuma zacrtanih u našem programu.Zajedno sa Vojskom Crne Gore želimo ga i dostojanstveno  obilježiti.

   

  1.      U 11h ispred spomenika u gradskom parku u Tivtu-  polaganje vijenaca

  -govor, kratak osvrt na događaj.

  -„Pred spomenikom Spasića i Mašere“- recital učenika SSŠ“Mladost“ Tivat

   

                               2.   -Polaganje cvijeća u more u uvali „Zagreb“

       -predstavnici Ambasade Slovenije,Udruženje boraca NOR-a

        i antifašista

   

  3.      U 12h obilazak Porto Montenegra i posjeta muzeja i održavanje časa istorije – predavač gospodin Dražen Jovanović, profesor istorije i rukovodilac zbirke pomorskog nasleđa.

   

                               3.   Zajednički ručak hotel „Mimoza“  

   

                                    -Gost , njegova Eks. Vladimir  Gasparič, Veleposlanik Slovenije u Crnoj Gori.

   

                 

                                                                                       UDRUŽENjE BORACA NOR-a i ANTIFAŠISTA

                               T  I  V  A  T

                   -presjednik-

                            Dragiša Ćosović

ANKETA:

Da li vam se svidja projekat Sea Trade uredjenja Ponte Seljanovo?
Vijesti
Porto Montenegro Jaht klub tim krenuo je jutros za Italiju, kako bi se priključio velikoj EST 105 regati koju organizuje Cetro Universitario di Bari (CUS) iz Italije, a čiji će učesnici krenuti iz Barija ka Crnoj Gori u petak ujutru.

U Tivtu su, zbog radova na mreži, jutros od osam do 8:55, bez struje bili potrošači sa područja grada, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema....

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje - Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun-Lapčići, biće završeni do 10. maja, rekao je Pobjedi inžinjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.
Otvaranje 15. proljećnog kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ koji će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 3. do 5.maja.2018.
Promocija trećeg broja „Ljetopisa Banjana i Rudine“ u organizacije Matice Boke i Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ održaće se u četvrtak 26. aprila 2018. u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.
Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima na sjeveru. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temeparatura vazduha 20 do 29 stepeni.
Lokalni javni emiteri profesionalno i korektno su obavili svoj dio posla u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika Crne Gore - ocjenjeno je na današnjem sastanku u Podgorici direktora lokalnih javnih emitera i predstavnika Agencije za elektronske medije.