35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

  • Akcija u ime prirode i istorije- čišćenje spomenika Spasiću i Mašeri u Velikom gradskom parku

    Udruženje boraca narodno-oslobodilačkog rata, Mornarica Crne Gore- posada ŠB Jadran i NVO Djeca Tivta organizovali su danas, uoči 17.aprila, godišnjice stradanja razarača „Zagreb“ čišćenje spomenika narodnim herojima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri u Velikom gradskom parku u Tivtu. Ova akcija je i dio programa obilježavanja aprila kao Mjeseca planete Zemlje u našem gradu.

    Po riječima Dragiše Ćosovića, predsjednika UBNOR-a, održavanje spomenika, pa i ovog, obaveza je udruženja, ali to je samo jedan od povoda za ovu akciju. Članovi posade ŠB Jadran jutros su radili na čišćenju samog spomenika, dok su se članovi UBNOR-a i predstavnici Djece Tivta posvetili čišćenju fontane. Ćosović je istakao da UBNOR ima obećanje od JP Vodovod i kanalizacija da će nmajzad biti nabavljena i pumpa kojom bi fonatana ponovo bila stavljana u funkciju. Za uređenje leja koje okružuju spomenik, pobrinuli su se radnici službe Zelenila JP Komunalno Tivat.

    Neophodno je da djeca poznaju i poštuju našu istoriju, istakla je predsjednica NVO Djeca Tivta, profesorica istorije u penziji, Slavica Vulanović, koja ovakve kacije vidi i kao odličan način da se djeca uče solodarnosti, drugarstvu, pravim vrijednostima i istini.

    UBNOR će i ove godine obilježiti godišnjicu stradanja narodnih heroja, Spasića i Mašere. Polaganje vijenaca na spomenik biće popraćeno recitalom koji su pripremili učenici SMŠ Mladost. Delegacija će se, nakon toga, uputiti na mjesto potapanja broda i spustiti vijence u more u uvali Zagreb. Uslijediće čas istorije u Zbrici pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, gdje će učenike sa herojskim podvigom potapanja razarača Zagreb upoznati koordinator Zbrike, istoričar Dražen Jovanović.

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
„Za legalizaciju bespravno podignutih objekata u Tivtu interesovanje građana je bilo ogromno“ – rekla je gostujući u našem Radio suncobranu Tamara Furtula, sekretarka opštinskog Sekretarijata za uređenje prostora i izgradnju objekata.
U srijedu 18. jula na maloj sceni Atrijuma Buća, sa početkom u 21.30h , biće izvedena pozorišna predstava “FILOMENA MARTURANO”. Igraju : Anita Mančić, Branimir Popović, Jelisaveta –Seka Sabljić, Božidar Stošić, Kristina Stevović, Andrea Mugoša, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Momčilo Otašević i Simo Trebješanin.
Iz Barselone:Andrija Petković Reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila 33.prvenstvo Evrope u vatetpolu. Teže nego što se očekivalo savladana je selekcija Francuske.

Izložbu o istoriji jugoslovenskih podmornica „Ispod talasa“, autora istoričara Dražena Jovanovića posjetioci mogu pogledati do 26. jula u Zbirci pomorskog nasljeđa. Izložba je omaž podmorničarstvu i obilježavanju 90 godina od dolaska prvih podmornica u Tivat. „Ova izložba je vezana za podmornicu Heroj koja 27. avgusta puni...

Kampanja "Igrališta djeci" , koja za cilj ima rekonstrukciju dječijih igrališta započela je jutros u Bokeljskoj ulici na Seljanovu. Prva faza podrazumijeva uređenje zemlje koja je dugo godina odlagana i nabacivana u poligonu za pijesak, postavljanje metalne konstrukcije i popravku klupa. Najveća promjena biće postavljanje ograde...

Opština Tivat obavještava javnost da će se, zbog završnog izvođenja radova asfaltiranja na dionici puta od kružnog toka Kotor do prirodnog rezervata Solila (poluostrv oLuštica) u ukupnoj dužini od 2,2km, obustaviti saobraćaj u oba smjera tokom sljedećih dana:
Turistička organizacija Tivat organizuje Noć klapa u Tivtu u nedelju, 22. jula na gradskoj Rivi Pine sa početkom u 21 čas. Ljubitelji mediteranskog melosa biće u prilici da uživaju u nastupu dalmatinske klape “Cambi”, kao i u izvođenjima domaćih klapa iz Boke.

Turistička organizacija Tivta poklanja turistima i Tivćanima još jedan vrhunski koncert . Popularni hrvatski pjevač Goran Karan nastupiće na Pinama večeras od 21,30....

Predstava za djecu "Cvrčak i mrav" biće odigrana večerasu 21 sat na Ljetnjoj pozornici Tivat. Namijenjena je publici od 6 do 66 godina, a rađena je u koprodukciji NVO „Teatar mladih“, Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, Budva Grad teatar, Gradsko pozorište Podgorica i JU Herceg Fest. “Cvrčak...

Dr Davor Kumburović je novi predsjednik fudbalskog kluba "Bokelj", a Dejan Ognjanović je izabran za predsjednika Skupštine, odlučeno je sinoć na veoma posjećenoj vanrednoj skupštini kotorskog drugoligaša, koja je održana u Domu kulture u Škaljarima.