35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

  • Akcija u ime prirode i istorije- čišćenje spomenika Spasiću i Mašeri u Velikom gradskom parku

    Udruženje boraca narodno-oslobodilačkog rata, Mornarica Crne Gore- posada ŠB Jadran i NVO Djeca Tivta organizovali su danas, uoči 17.aprila, godišnjice stradanja razarača „Zagreb“ čišćenje spomenika narodnim herojima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri u Velikom gradskom parku u Tivtu. Ova akcija je i dio programa obilježavanja aprila kao Mjeseca planete Zemlje u našem gradu.

    Po riječima Dragiše Ćosovića, predsjednika UBNOR-a, održavanje spomenika, pa i ovog, obaveza je udruženja, ali to je samo jedan od povoda za ovu akciju. Članovi posade ŠB Jadran jutros su radili na čišćenju samog spomenika, dok su se članovi UBNOR-a i predstavnici Djece Tivta posvetili čišćenju fontane. Ćosović je istakao da UBNOR ima obećanje od JP Vodovod i kanalizacija da će nmajzad biti nabavljena i pumpa kojom bi fonatana ponovo bila stavljana u funkciju. Za uređenje leja koje okružuju spomenik, pobrinuli su se radnici službe Zelenila JP Komunalno Tivat.

    Neophodno je da djeca poznaju i poštuju našu istoriju, istakla je predsjednica NVO Djeca Tivta, profesorica istorije u penziji, Slavica Vulanović, koja ovakve kacije vidi i kao odličan način da se djeca uče solodarnosti, drugarstvu, pravim vrijednostima i istini.

    UBNOR će i ove godine obilježiti godišnjicu stradanja narodnih heroja, Spasića i Mašere. Polaganje vijenaca na spomenik biće popraćeno recitalom koji su pripremili učenici SMŠ Mladost. Delegacija će se, nakon toga, uputiti na mjesto potapanja broda i spustiti vijence u more u uvali Zagreb. Uslijediće čas istorije u Zbrici pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, gdje će učenike sa herojskim podvigom potapanja razarača Zagreb upoznati koordinator Zbrike, istoričar Dražen Jovanović.

ANKETA:

Da li ste zadovoljni realizacijom kapitalnih investicija u Tivtu?
Vijesti
U južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblčačnost i toplo vrijeme za ovo doba godine, a na sjeveru promjenljivo oblačno i uglavnom suvo. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni, na primorju i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 27 stepeni.
U SD"Župa" sjutra u 18h biće otvoren prvi Crossfit klub u Tivtu- Crossfit Arena. Crossfit je jedan od najpopularnijih disciplina današnjice, kombinacija vježbi snage, pliometričkih vježbi, brzine, podizanja tegova, gimnastike i izdržljivosti. Crossfit Arena koristi najbolju opremu američkog proizvodjača Rogue, a takodje je pod afilijacijom Reebok-a.
Shodno Planu javnih nabavki Opštine Tivat, objavljeni su tenderi i izabrani izvođači radova na rekonstrukciji nekadašnjeg objekta Sokolski dom, a sada poznat kao Društvo za tjelesno vaspitanje – “DTV Partizan”u Tivtu, odnosno za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica- saopštili su iz opštine Tivat.
Deset pripadnika službi zaštite i spasavanja iz Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog i Berana, zajedno sa predstavnikom Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore je tokom protekle sedmice učestvovalo u specijalističkoj obuci na temu Spasavanje u slučajevima zemljotresa, koja je organizovana u Ostravi u Češkoj, od 9. do 12. oktobra.
Skupština FK"Arsenal" je za predsjednika kluba izabrala Rado Gaga Arsića, a za predsjednika Skupštine Duška Obradovića.
„Na raskrsnicama u centru Tivta biće postavljene taktilne površine koje slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru“, saopštili su iz službe predsjednika opštine Tivat

Iz Dječjeg dispanzera Doma zdravlja Tivat najavljuju početak sistematskih pregleda osnovaca za naredni ponedjeljak. U jutarnjem programu „Dobro jutro Boko“ naša gošča bila je pedijatar dr Danica Stevović, koja kaže da je situacija u dispanzeru redovna za ovo doba godine, bez velikih gužvi, ili povećanog...