35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

  • Akcija u ime prirode i istorije- čišćenje spomenika Spasiću i Mašeri u Velikom gradskom parku

    Udruženje boraca narodno-oslobodilačkog rata, Mornarica Crne Gore- posada ŠB Jadran i NVO Djeca Tivta organizovali su danas, uoči 17.aprila, godišnjice stradanja razarača „Zagreb“ čišćenje spomenika narodnim herojima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri u Velikom gradskom parku u Tivtu. Ova akcija je i dio programa obilježavanja aprila kao Mjeseca planete Zemlje u našem gradu.

    Po riječima Dragiše Ćosovića, predsjednika UBNOR-a, održavanje spomenika, pa i ovog, obaveza je udruženja, ali to je samo jedan od povoda za ovu akciju. Članovi posade ŠB Jadran jutros su radili na čišćenju samog spomenika, dok su se članovi UBNOR-a i predstavnici Djece Tivta posvetili čišćenju fontane. Ćosović je istakao da UBNOR ima obećanje od JP Vodovod i kanalizacija da će nmajzad biti nabavljena i pumpa kojom bi fonatana ponovo bila stavljana u funkciju. Za uređenje leja koje okružuju spomenik, pobrinuli su se radnici službe Zelenila JP Komunalno Tivat.

    Neophodno je da djeca poznaju i poštuju našu istoriju, istakla je predsjednica NVO Djeca Tivta, profesorica istorije u penziji, Slavica Vulanović, koja ovakve kacije vidi i kao odličan način da se djeca uče solodarnosti, drugarstvu, pravim vrijednostima i istini.

    UBNOR će i ove godine obilježiti godišnjicu stradanja narodnih heroja, Spasića i Mašere. Polaganje vijenaca na spomenik biće popraćeno recitalom koji su pripremili učenici SMŠ Mladost. Delegacija će se, nakon toga, uputiti na mjesto potapanja broda i spustiti vijence u more u uvali Zagreb. Uslijediće čas istorije u Zbrici pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, gdje će učenike sa herojskim podvigom potapanja razarača Zagreb upoznati koordinator Zbrike, istoričar Dražen Jovanović.

ANKETA:

Da li vam se svidja projekat Sea Trade uredjenja Ponte Seljanovo?
Vijesti
Porto Montenegro Jaht klub tim krenuo je jutros za Italiju, kako bi se priključio velikoj EST 105 regati koju organizuje Cetro Universitario di Bari (CUS) iz Italije, a čiji će učesnici krenuti iz Barija ka Crnoj Gori u petak ujutru.

U Tivtu su, zbog radova na mreži, jutros od osam do 8:55, bez struje bili potrošači sa područja grada, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema....

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje - Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun-Lapčići, biće završeni do 10. maja, rekao je Pobjedi inžinjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.
Otvaranje 15. proljećnog kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ koji će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 3. do 5.maja.2018.
Promocija trećeg broja „Ljetopisa Banjana i Rudine“ u organizacije Matice Boke i Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ održaće se u četvrtak 26. aprila 2018. u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.
Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima na sjeveru. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temeparatura vazduha 20 do 29 stepeni.
Lokalni javni emiteri profesionalno i korektno su obavili svoj dio posla u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika Crne Gore - ocjenjeno je na današnjem sastanku u Podgorici direktora lokalnih javnih emitera i predstavnika Agencije za elektronske medije.