35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Održan sastanak Delegacije EU sa tivatskom lokalnom upravom i privrednicima

  U okviru današnje posjete predstavnika Delegacije EU našoj Opštini, organizovane kroz projekat Eko centra Delfin i RTCG „EU znači DA- vrijednosti, politike i standardi“ održan je radni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i tivatskim privrednicima, upriličen u prostorijama Yacht club-a Porto Montenegro.

  Predstavnicima Delegacije EU, lokalne samouprave i tivatskim privrednicima na početku sastanka obratio se gradonačelnik Miodrag Kankaraš, ističući između ostalog da pored svih napora koje Opština Tivat preduzima kako bi poboljšala poslovni ambijent, uvijek ima prostora da se učini više i bolje, a najbolji način za to je upravo direktan dijalog poput današnjeg.  

  Napore i nastojanja Opštine Tivat da poboljša poslovni ambijent, kako u smislu rušenja biznis barijera, tako i u smislu podsticanja zelene ekonomije, održivog razvoja u svim sferama, pa i u preduzetništvu, predstavio je Savjetnik gradonačelnika za međunarodne odnose i ekonomski razvoj, Petar Vujović. Između ostalog, Vujović se osvrnuo i na projekte koje finansira EU, u kojima je Tivat vodeći ili jedan od partnera, a koji kao krajnji cilj imaju usvajanje evropskih standarda u svim sferama, pa i poslovanju.

  Pozdravljajući goste, Gavro Vučurović, vlasnik jednog od malobrojnih proizvodnih privrednih subjekata u našem gradu, podsjećajući da je upravo proizvodnja i industrija ono što definiše stepen razvijenosti neke zemlje, ukazao je na činjenicu da je u Tivtu nekada bilo više preduzeća koja su proizvodila i od kojih je živio najveći dio građana. Danas, kada dominiraju uslužne djelatnosti, klima za proizvođače nije najpovoljnija. Vučurović je vlasnik jedne od malobrojnih firmi u Crnoj Gori koja se bavi metalopreradom. Istakao je uvjerenje da Delegacija može pomoći da se otvore granice za uvoz neophodnog repromaterijala za ovu djelatnost, kao i da se omogući saradnja sa velikim evropskim proizvođačima iz sfera metaloprerade, mašinstva, brodogradnje, građevinarstva.

  Zamjenik šafa Delegacije EU, Alberto Kamarata, objasnio je da ova i slične inicijative trebaju biti predstavljene EU preko nadležnih Ministarstava i državnih organa, a da je današnji sastanka prilika da se u direktnom razgovoru razmotre problemi i evropska praksa u njihovom prevazilaženju.

  O različitim problemima sa kojima se susreću tivatski privrednici govorili su i Miodrag Saveljić, Goran Maslovar i drugi. O naporima lokalne samouprave da omogući što bolji poslovni ambijent brojnim aktivnostima na raznim poljima, te transparentnoj politici Opštine, govorila je i Jovanka Laličić, glavni administrator.

  Radna posjeta predstavnika Delegacije nastavljena je predavanjem studentima na Fakultetu za mediteranske poslovne studije na temu Mogućnosti i perspektive pomorskog obrazovanja- praksa EU.

ANKETA:

Da li su skupi školski udžbenici?
Vijesti
Tivat će uskoro biti bogatiji za još jedan sportski klub. Naime, kako navodi Špiro Todorović, sredinom septembra sa treninzima sa mlađim kategorijama treba da se počne u okviru KK “Feniks”.
Turistička organizacija Tivat obavještava da će se Sajam suvenira i rukotvorina održati sjutra na šetalištu Pine u Tivtu, sa početkom u 18:00h.
21. Smotra mode u Kotoru održaće se od 22. do 25. u Starom gradu u organizaciji agencije Fabrika i Opštine Kotor. Koncept ovog izdanja modne manifestacije je pomjerio svoje težište sa standardnih revija na kombinaciju umjetnosti, kulture i mode a baviće se i tradicijom Crne Gore.
Koncert trio flauta pod nazivom "OD BAHA DO PJACOLE" održaće se sjutra sa početkom u 21 sat na sceni Luštica Bay-a, u izvođenju Tamare Knežević Kovač, Brune Matijević i Angele Mijušković.
Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, povodom Kurban-bajrama, upućujem najiskrenije čestitke u nadi da će tradicionalna simbolika praznika pokrenuti lјude na toleranciju i razumijevanje, s cilјem mirnog i prosperitetnog života.

U Muzičkloj školi Tivat danas je počela sedmodnevna Radionica saksofona koju će ove godine voditi dva profesora, Peter Gasteiger eminentni austrijski saksofonista i profesor na katedri za saksofon Univerziteta „Mozarteum“ u Salcburgu i profesor Bojan Vukelić iz Beograda, koji radionicu vodi sedmu godinu, a u...

Odgovor Menadžmenta Doma zdravlja u kojem navode da su reakcije maliciozne i netačne u pogledu kvalitete pruženih usluga bile bi smiješne da nisu tragične i da se ne tiču odgovornosti za ljudski život - ističe se u saopštenju Damira Nikolića, predsjednika Izvršnog odbora Bokeškog Foruma.