35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • TAA: Sa sajta opštine izbrisati portret odlazećeg predsjednika

                                                      Saopštenje NVO "Tivatska antikorupcijska akcija":

  U javnosti okvalifikovana kao neočekivana, odluka g. Miodraga-Dragana Kankaraša da odustane od  kandidature za novi, dvogodišnji mandat predsjednika opštine Tivat navodi nas kao društvenu zajednicu  da se zapitamo i o nekim naizgled nebitnim stvarima.

  Mada, recimo to otvoreno, za Tivatsku antikorupcijsku akciju ta odluka g. Miodraga-Dragana Kankaraša nije ni najmanje bila neočekivana. S obzirom na brojne činjenice koje je TAA prezentovala tivatskoj i široj javnosti o njegovom lošem radu i neradu, sa čime se, kao mogućim lošim posljedicama za njegovu partiju, i on sam neminovno morao suočiti, čini se da mu nije ni preostajao drugačiji izbor. Članovi TAA su u mnogim člancima pisali o brojnim kršenjima zakona, i netransparentnom i autokratskom ponašanju sad već odlazećeg predsjednika tivatske opštine.

  Sasvim je normalno i opravdano da rubrika „Pitajte Predsjednika“ postoji na sajtu Opštine Tivat, ali bez ičijih portreta ma ko da vrši funkciju predsjednika opštine. Jer je u pitanju funkcija, a ljudi koji je vrše dolaze i odlaze, i nije potrebno da tamo budu njihovi portreti. Vlast donosi brojna iskušenja za pojedinca, a kad se počne sa javnim paradiranjem portretima sujeta lako postane nekontrolisana, i pojedinac u svojoj glavi počne da razvija sopstveni kult ličnosti, koliko god to na provincijskom nivou karikaturalno zvučalo.

  Tivatska antikorupcijska akcijaovim putem poziva ljude koji brinu o sajtu Opštine Tivat da što prije sa rubrike „Pitajte Predsjednika“ izbrišu portret odlazećeg predsjednika opštine Tivat g. Miodraga-Dragana Kankaraša, i tim potezom naprave dvostruku korist - najprije, da konstatuju realnost, tj. skori odlazak g. Miodraga-Dragana Kankaraša sa funkcije predsjednika opštine, i, drugo, da na taj način simbolički najave dolazak nekog novog, demokratskijeg vremena, i vremena strožijeg poštovanja zakona u našem gradu.

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Tivtu Arsenal i Bokelj igrali su neriješeno 2-2.
Na početku ovog članka, najprije moram naglasiti da mi je drago što je moj članak Nowhere people in more nowhere space and time izazvao veliko interesovanje kod Tivćana ( i šire) i reakciju u vidu veoma zanimljivog i korisnog članka direktora Radija Tivat g. Dragana Popadića - kaže se u reagovanju dr Miomira Abovića.
Zanimljiv tekst Miomira Abovića otvara više pitanja, od kojih je, po meni, ključno: Ko je Bokelj? - piše u autorskom tekstu Dragan Popadić.
Polaznici mentalne aritmetike SuanPan, obrazovnog centra „Ineska“ uspješno su završili polugodište. Nakon interaktivnih radionica u Kotoru u sklopu dječijeg festivala, gdje su učestvovali, družili su se sa grupom djece kineskog grada Ksi-an, razmjenjujući iskustva, učeći jedni od drugih, a kad su djeca u pitanju barijere ne postoje, pa čak ni jezične, kazala je direktorica Bobana Golović Kažić, gostujući u Radio suncobranu:
Uvježbano do virtuoznosti, moćno do grandioznosti, svježe do vizionarske inovativnosti, sinhronizovano do matematičke preciznosti, emotivno do pojave vlage u očima. Lično i univerzalno , svjesno i podsvjesno, meko i eksplozivno, dokumentarno i fluidno, sa jasnim porukama i otvorenim tumačenjima. “Moother s milk”- inscenacija kojoj smo smo svjedočili u tišini jedne julske večeri, privilegovani da se oči u oči susretnemo sa svjetskom klasom plesača renomirane izraelske trupe Kibbutz contemporary dance kompany. Naš sagovornik bio je Rami Beer, umjetnički direktor kompanije, vrhunski koreograf, kompozitor, mastor svijetla, kostimograf :

JU Centar za kulturu Tivat za sutra (petak) u 21.30, na sceni atrijuma  Buća, najavljuje pozorišnu predstavu "Magbet". Koreograf je Miloš Isailović a kompozitor Draško Adžić. Dramatrurgiju je uradila Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus, kostimografiju Slavna Martinović. Reditelj na predstavi je Luka Mihovilović, dizajn svetla Jasmina Holbus...

Asfaltiranje  saobraćajnice od kružnog toka do Solila je završeno. Danas i sutra biće obavljeno i postavljanje horizontalne signalizacije na saobraćajnici u dužini do 2, 2 kilometra, potvrđeno je iz podgoričke firme „Tehnoput“. Predsjednik Opštine, Siniša Kusovac je našem radiju izjavio da će u narednih par dana...