35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • TAA: Sa sajta opštine izbrisati portret odlazećeg predsjednika

                                                      Saopštenje NVO "Tivatska antikorupcijska akcija":

  U javnosti okvalifikovana kao neočekivana, odluka g. Miodraga-Dragana Kankaraša da odustane od  kandidature za novi, dvogodišnji mandat predsjednika opštine Tivat navodi nas kao društvenu zajednicu  da se zapitamo i o nekim naizgled nebitnim stvarima.

  Mada, recimo to otvoreno, za Tivatsku antikorupcijsku akciju ta odluka g. Miodraga-Dragana Kankaraša nije ni najmanje bila neočekivana. S obzirom na brojne činjenice koje je TAA prezentovala tivatskoj i široj javnosti o njegovom lošem radu i neradu, sa čime se, kao mogućim lošim posljedicama za njegovu partiju, i on sam neminovno morao suočiti, čini se da mu nije ni preostajao drugačiji izbor. Članovi TAA su u mnogim člancima pisali o brojnim kršenjima zakona, i netransparentnom i autokratskom ponašanju sad već odlazećeg predsjednika tivatske opštine.

  Sasvim je normalno i opravdano da rubrika „Pitajte Predsjednika“ postoji na sajtu Opštine Tivat, ali bez ičijih portreta ma ko da vrši funkciju predsjednika opštine. Jer je u pitanju funkcija, a ljudi koji je vrše dolaze i odlaze, i nije potrebno da tamo budu njihovi portreti. Vlast donosi brojna iskušenja za pojedinca, a kad se počne sa javnim paradiranjem portretima sujeta lako postane nekontrolisana, i pojedinac u svojoj glavi počne da razvija sopstveni kult ličnosti, koliko god to na provincijskom nivou karikaturalno zvučalo.

  Tivatska antikorupcijska akcijaovim putem poziva ljude koji brinu o sajtu Opštine Tivat da što prije sa rubrike „Pitajte Predsjednika“ izbrišu portret odlazećeg predsjednika opštine Tivat g. Miodraga-Dragana Kankaraša, i tim potezom naprave dvostruku korist - najprije, da konstatuju realnost, tj. skori odlazak g. Miodraga-Dragana Kankaraša sa funkcije predsjednika opštine, i, drugo, da na taj način simbolički najave dolazak nekog novog, demokratskijeg vremena, i vremena strožijeg poštovanja zakona u našem gradu.

ANKETA:

Da li vam se svidja projekat Sea Trade uredjenja Ponte Seljanovo?
Vijesti

U Tivtu su, zbog radova na mreži, jutros od osam do 8:55, bez struje bili potrošači sa područja grada, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema....

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje - Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun-Lapčići, biće završeni do 10. maja, rekao je Pobjedi inžinjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.
Otvaranje 15. proljećnog kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ koji će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 3. do 5.maja.2018.
Promocija trećeg broja „Ljetopisa Banjana i Rudine“ u organizacije Matice Boke i Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ održaće se u četvrtak 26. aprila 2018. u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.
Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima na sjeveru. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temeparatura vazduha 20 do 29 stepeni.
Lokalni javni emiteri profesionalno i korektno su obavili svoj dio posla u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika Crne Gore - ocjenjeno je na današnjem sastanku u Podgorici direktora lokalnih javnih emitera i predstavnika Agencije za elektronske medije.
U Ieru, Francuska, danas je počeo Svjetski Kup u jedrenju. Igor Les je 12. na kraju prvog takmičarskog dana, nakon odjedrene dvije regate.