35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

  • SVEČANO OBILJEŽEN DAN BOKELJSKE MORNARICE - TIVAT

    U prostorijama Bokeljske mornarice - podružnica Tivat, svečano je obilježen Dan ove podružnice. Mada osnovana 16.marta 1972.godine, kada je za njenog prvog predsjednika, kako je u obraćanju okupljenima naveo član UO Gracija Škanata, izabran Božidar Daro Petković, od svog osnivanja ona kao svoj dan slavi 17.april. Razlog tome je herojski čin Milana Spasića i Sergeja Mašere, kada Bokeljska mornarica već po tradiciji, hrabrim oficirima na spomenik u parku polaže vijenac.

    Interesantno je da je ove godine po prvi put poslije petnaestak godina pauze Bokeljska mornarica ponovo vijenac položila zajedno sa predstavnicima UBNOR-a. Razlog prekida ove tradicije početkom 90-ih desio se jer tadašnje rukovodstvo SUBNOR-a, nije više željelo da sa Bokeljskom mornaricom, zajedno obilježava ovaj datum.

    Prisutne goste, njih oko 50, na svečanom koktelu pozdravio je predsjednik UO Bokeljske mornarice - podružnica Tivat Marjan Ribica.

ANKETA:

Da li vam se svidja projekat Sea Trade uredjenja Ponte Seljanovo?
Vijesti
Porto Montenegro Jaht klub tim krenuo je jutros za Italiju, kako bi se priključio velikoj EST 105 regati koju organizuje Cetro Universitario di Bari (CUS) iz Italije, a čiji će učesnici krenuti iz Barija ka Crnoj Gori u petak ujutru.

U Tivtu su, zbog radova na mreži, jutros od osam do 8:55, bez struje bili potrošači sa područja grada, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema....

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje - Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun-Lapčići, biće završeni do 10. maja, rekao je Pobjedi inžinjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.
Otvaranje 15. proljećnog kongresa Evropske akademije dermatovenerologa, „15. EADV Spring Symposium“ koji će se, u organizaciji Evropske akademije za dermato-venerologiju, održati u kongresnim centrima hotela Splendid i hotela Mediteran u Bečićima od 3. do 5.maja.2018.
Promocija trećeg broja „Ljetopisa Banjana i Rudine“ u organizacije Matice Boke i Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ održaće se u četvrtak 26. aprila 2018. u rezidenciji Ljubibratića na Toploj.
Pretežno sunčano, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima na sjeveru. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temeparatura vazduha 20 do 29 stepeni.
Lokalni javni emiteri profesionalno i korektno su obavili svoj dio posla u predizbornoj kampanji za izbor predsjednika Crne Gore - ocjenjeno je na današnjem sastanku u Podgorici direktora lokalnih javnih emitera i predstavnika Agencije za elektronske medije.