35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • KAMPANJA "REGISTRUJ SMJEŠTAJ"

   U susret turističkoj sezoni, prijavljivanje i kategarizacija privatnog smještaja, kao dijela turističke ponude u Tivtu i ove godine realizovaće se  kroz kampanju „Registruj smještaj“.

  Dio kampanje „Registruj smještaj“ vezan je za Protokol kojeg su 2010. godine potpisale sve primorske opštine, Kolašin i Žabljak  sa ciljem da se potencijalnim izdavaocima omogući lakše dobijanje odobrenja.

  Procedura je prilično jednostavna, kazala je Dubravka Nikčević, savjetnica za turizam u Sekretarijatu za finansije i ekonomski razvoj, ukazavši na naziv kampanje u kojem stoji poruka „sa dva dokumenta do riješenja“.

  „ Našim izdavaocima smještaja u domaćinstvima neophodno je da imaju dokaz o vlasništvu i, ukoliko nemaju upotrebnu dozvolu, dovoljan je atest za struju. Sa ta dva papira i određenim definisanim iznosom za uplatu, koji se tiče troškova kategorizacije smještaja, oni će dobiti rješenje o pružanju usluga smještaja u sobama i apartmanima i sa time će legalizovati smještaj“, kazala je Nikčević.  

  Prijavljivanje smještaja jedan je od koraka ka smanjivanju nelegalnog poslovanja i sive ekonomije, istakla je Nikčević kazavši da se legalizacija vrši putem oporezivanja djelatnosti koje je paušalno regulisano. Prema njenim riječima iznos paušalnog oporezivanja je prilično nizak i vezan je za ukupan ostvareni prihod.  

  Uporedo sa razvojem Tivta raste i potražnja kvalitetnijeg smještaja, kategorija smještaja se definiše od 1 do 4 zvjezdice,  prema pravilniku o minimalno tehničkim uslovima, koji je kako je kazala Nikčević, vrlo obiman i jasno preciziran.alt

  „Napomenula bi da su naši domaćini zaključili da je sigurno bolje uložiti određena sredstva kako bi ponudili  kvalitetniji smještaj jer će na taj način, uslovno rečeno, doći do kvalitetnijeg gosta. Nije samo u pitanju enterijer i kvalitet namještaja nego su u pitanju neki drugi sadržaji koji se nude gostima“, zaključuje Nikčević.   

   Od svih trenutno važećih rješenja, istakla je Nikčević, znatan dio izdavaoca je u kategoriji 3 i 4 zvjezdice, što ukazuje na povećanje kategorije kvalitetnog smještaja.

   Kampanju „Registruj smještaj“, Opština Tivat sprovodi u saradnji sa TO Tivat koja je zadužena za promociju ovakve kampanje budući da na taj način doprinosi, ne samo informisanju građana o proceduri prijavljivanja smještaja, već i povećanju prihoda od naplate boravišne takse.

   

ANKETA:

Da li vam se dopada program dočeka Nove godine u Tivtu?
Vijesti
Internacionalni majstor Ivan Sredojević iz Gornjeg Milanovca pobjednik je 7. šahovskog Memorijala "Obrad Manojlović" koji je, u organizaciji Šahovskog kluba “Herceg Novi” a pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, održan u Institutu Igalo 
Minimalne intervencije, reverzibilnost i očuvanje istorijske i arhitektonske autentičnosti i integriteta lokacije osnovne su karakteristike projekta trasnformacije i restauracije ostrva Lastavica i utvrđenja Mamula, što je u potpunosti u saglasju sa politikom Ministarstva kulture i drugih insitucija kulture u Crnoj Gori – ocijenjeno je tokom jučerašnje posjete ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, kompanijama OHM Mamula i Luštica Development.
U južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano, a ujutru ili prijepodne ponegdje umjereno oblačno. Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Vjetar mjestimično pojačan i jak, sjevreni i sjeveroistočni, sredinom dana ili poslijepodne će oslabiti. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 24 stepena. 

U nedeljnom izdanju uglednog londonskog dnevnika Tajms, u dodatku za putovanja, objavljena je reportaža pod naslovom „Luksuzno putovanje- Crna Gora, novo igralište za super bogataše“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Autorka je novinar i publicista Anabela Torp, koja analizira i promjene koje se...

„Be strong – be fit“ je ne samo ime već i deviza kluba koji vodi vlasnik i trener Ivan Vučinović. On je istakao da živimo suviše brzo, da se brzo i hranimo, a da u toj trci zaboravljamo da moramo povesti računa i o sebi. - Fitnesom se svako može baviti, a treninzi služe za topljenje masti i gradnju tijela i mišića. Naravno i ishranu prilagođavamo treninzima, a imamo trenutno  desetak dama na treninzima koje su jako zadovoljne. Niko nije odustao što potvrđuje ovu moju tvrdnju.
Povodom sutrašnjeg nastavka implementacija projekta „Sistemi podrške za mlade“ u organizaciji Omladinskog kluba Tivat i opštinskog Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja gost Radija Tivat je bio samostalni savjetnik za mlade u opštinskom sekretarijatu Dejan Krunić.

Na pitanje Radio Tivta: „Da li ste zadovoljni realizacijom kapitalnih investcija u Tivtu“, pozitivno je odgovorilo 48 građana ili 16,84%, a negativno 237, odnosno 83, 16 odsto. Pitanje za narednu sedmicu glasi: „Da li vam se dopada program dočeka Nove godine u Tivtu“. ...