35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • SUTJESKA ZA NIKŠIĆ PJEVAJUĆI

  Dvorana : na Župi Gledalaca: oko 350 Sudije: Pavle Šutulović, Miloš Koljenšić, Nikica Popović (svi Podgorica)

  TEODO: Krivokapić, Pekić 6, Vučurović 9, Kunjić, Bošković, Đikanović 23, Džonson 4, Subotić, Korać 21, Starovlah 5, Mrdak 2, Bocka 7.

  SUTJESKA: Đurović 19, Agramović, Kovač 5, Lončar, Popović, Kuveljić 16, Ilić 2, Ljujić 23, Gavranić 14, Žižić 5, Čvorović, Grabovica.

   

  Košarkaši Teoda doživjeli su još jedan poraz u Superligi. Ovoga puta u dvorani “Župa” bolja od Tivćana bila je ekipa Sutjeske. Nisu Nikšićani blistali, koliko su “žuti” odigrali slabo. O tendencioznom suđenju protiv tivatskog tima i nekim u najmanju ruku diskutabilnim odlukama, kao i o nevjerovatnom rasporedu Tivćana, za kojeg nije bilo razumjevanja tokom njegovog učestvovanja u Balkanskoj ligi, gdje su više nego dostojno reprezentovali Crnu Goru, neki drugi put… To zaslužuje dublju analizu i o tome “brinu” ljudi koji nisu u Teodu. Razloge poraza domaćin mora da potraži u svojim redovima, jer čini se da odavno nije odigrana utakmica sa manje požrtvovanja, želje, volje…

  Možda je na to uticao i početak utakmice koju su Tivćani otvorili sa prednoću od 12:2… A onda potpuno stali. U posljednjoj četvrtini, što je takođe netipično za njihovu igru primili su čak 26 poena, protiv “mlađarije” iz Nikšića. Sa tim se ne mogu pohvaliti ni igrački mnogo ozbiljnije ekipe koje su u Tivtu gostovale tokom Balkanske lige.

  Riječ – dvije i o pobjednicima. Definitivno su odskakala dva igrača koji su timu Dušana Dubljevića donijeli pobjedu. To su Marko Ljujić i odlični plej Luka Đurović, kojem u odsudnnim trenucima, kad se lomio rezultat ruka nije zadrhtala sa linije slobodnih bacanja.

ANKETA:

Da li treba izgraditi bulevar u Tivtu?
Vijesti
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Tivtu Arsenal i Bokelj igrali su neriješeno 2-2.
Na početku ovog članka, najprije moram naglasiti da mi je drago što je moj članak Nowhere people in more nowhere space and time izazvao veliko interesovanje kod Tivćana ( i šire) i reakciju u vidu veoma zanimljivog i korisnog članka direktora Radija Tivat g. Dragana Popadića - kaže se u reagovanju dr Miomira Abovića.
Zanimljiv tekst Miomira Abovića otvara više pitanja, od kojih je, po meni, ključno: Ko je Bokelj? - piše u autorskom tekstu Dragan Popadić.
Polaznici mentalne aritmetike SuanPan, obrazovnog centra „Ineska“ uspješno su završili polugodište. Nakon interaktivnih radionica u Kotoru u sklopu dječijeg festivala, gdje su učestvovali, družili su se sa grupom djece kineskog grada Ksi-an, razmjenjujući iskustva, učeći jedni od drugih, a kad su djeca u pitanju barijere ne postoje, pa čak ni jezične, kazala je direktorica Bobana Golović Kažić, gostujući u Radio suncobranu:
Uvježbano do virtuoznosti, moćno do grandioznosti, svježe do vizionarske inovativnosti, sinhronizovano do matematičke preciznosti, emotivno do pojave vlage u očima. Lično i univerzalno , svjesno i podsvjesno, meko i eksplozivno, dokumentarno i fluidno, sa jasnim porukama i otvorenim tumačenjima. “Moother s milk”- inscenacija kojoj smo smo svjedočili u tišini jedne julske večeri, privilegovani da se oči u oči susretnemo sa svjetskom klasom plesača renomirane izraelske trupe Kibbutz contemporary dance kompany. Naš sagovornik bio je Rami Beer, umjetnički direktor kompanije, vrhunski koreograf, kompozitor, mastor svijetla, kostimograf :

JU Centar za kulturu Tivat za sutra (petak) u 21.30, na sceni atrijuma  Buća, najavljuje pozorišnu predstavu "Magbet". Koreograf je Miloš Isailović a kompozitor Draško Adžić. Dramatrurgiju je uradila Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus, kostimografiju Slavna Martinović. Reditelj na predstavi je Luka Mihovilović, dizajn svetla Jasmina Holbus...

Asfaltiranje  saobraćajnice od kružnog toka do Solila je završeno. Danas i sutra biće obavljeno i postavljanje horizontalne signalizacije na saobraćajnici u dužini do 2, 2 kilometra, potvrđeno je iz podgoričke firme „Tehnoput“. Predsjednik Opštine, Siniša Kusovac je našem radiju izjavio da će u narednih par dana...