Povodom obilježavanja stogodišnjice početka proboja Solunskog fronta i završetka Prvog svjetskog rata, Matica Boke u saradnji sa IN4S portalom, Udruženjem za njegovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, agencijom Tipon, Muzejom Mirka Komnenovića u Herceg Novom i galerijom “Solidarnost” u Kotoru i uz podršku Konzulata Srbije u Herceg Novom organizuje literarno – vizuelnu izložbu „Tamo daleko 1918-2018“.
Trodnevna manifestacija Tango maraton /Port of Tango / završena je cjelodnevnim plesnim šouom na promenadi u Luštici Bay u Tivtu, uz učešće oko 80 tangerosa i još brojniju publiku.
Nesvakidašnje putovanje u Kotor iz davnih vremena, u staru apoteku na Parilu, jednu od najstarijih u Evropi, pripremanje napitaka sa šarmantnim apotekarom alhemičarom i njegovim pomoćnikom, te smjena straže na glavnim gradskim vratima, priređeni su juče brojnim posjetiocima šetališta u Luštici Bay.
U čast velikog slikara čije ime nosi, Fondacija „Petar Lubarda” iz Herceg Novog organizuje regionalne likovne susrete „Krš u Lubardinom pejzažu”, koji počinju u utorak, 24. septembra a završavaju 1. oktobra.
U organizaciji NIP Art pres iz Budve, u pres centru budvanskog hotela Tre Kane večeras u 20 sati, biće promovisana knjiga GRBALj, BRATSTVO MRŠULjA I SELO NALjEŽIĆI, autora KRSTA RANKOVA MRŠULjE.
Prezentacija kotorskog načina života, multimedijalni program „Kotorski vremeplov", posvećen gradskom životu Kotora tokom proteklih vjekova koji  priprema i realizuje kotorska organizacija „Che nova" uz pokroviteljstvo Opštine Kotor , održaće se večeras u naselju Luštica Bay.
Veliki koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, održaće se na kotorskoj Ljetnoj pozornici sutra u 20 sati. Na progamu su djela Bizea, Pučinija, Rosinija, Štrausa i drugih.
Multimedijalni program „Kotorski vremeplov“, posvećen gradskom životu Kotora tokom proteklih vjekova biće izveden u Luštici Bay, u petak, 21. septembra, od 18 do 20 časova.
Multimedijalni i multidisciplinarni umjetničko-modni projekat „Eros, krv i svetost” povod je okupljanja nesvakidašnje velikog broja Cetinjana i gostiju sinoć na Dvorskom trgu i u Njegoševoj Biljardi a u ovom jedinstvenom dogadjaju koji spaja slikarstvo, modni dizajn, književnost, klasičnu muziku, fotografiju i video projekcije svoj doprinos je dao i tivatski MK Da Qui.