U hotelu "Regent" u Porto Montenegru večeras i sjutra veče od 21 sat nastupiće Nevena Josić, Tea Đorđević, Iva Lazović i gudački kvartet.

 Risan je grad koji kontinuirano živi mnogo vjekova unazad. Logično je da se ispod sadašnjeg naselja nalaze ostaci starijeg, što ne predstavlja devastaciju, već nam ukazuje na njegovo trajanje i činjenicu da savremeni Risan predstavlja još jedan kulturni horizont koji obogaćuje istoriju Risna i ukazuje...

Centar za kulturu Tivat i producentska kuća Boka F, najavljuju prvu projekciju dugometražnog dokumentarnog filma "KOTORSKI MISAL", autora Gojka Čelebića, večeras u Luštici Bay-u sa početkom u 21 sat i 22. avgusta u Atrijumu ljetnjikovca Buća u Tivtu u isto vrijeme.

MZ Bijela i KUD Igalo priredjuje danas od 19 sati, na platou ispred tamošnjeg Doma kulture, "Veče folklora". Svojim koreografijama će se večeras predstaviti: folklorni ansambl iz Rusije KUD "Pavatje" iz Voronjeza, FA "Nikola Đurković" Kotor, KUD" Igalo", KUD "Zahumlje" Niksić, KUD "Piva" Plužine....

Na programu Purgatorija, večeras od 21 sat na sceni atrijuma "Buća", biće odigrana predstava "Pepeljugino maslo" Gradskog pozorišta iz Podgorice. Igraju: Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević, Maja Šarenac, Ivona Čović-Jaćimović i Dejan Đonović.
U čast 85.rođendana školskog broda „Jadran“ u galeriji ljetnjikovca Buća otvorena je izložba fotografija čuvenog jedrenjaka. Pored fotografija koje svjedoče o krstarenjima jedrenaka izložena je i maketa broda kao i više eksponata koji svjedoče o istoriji najfotografisanijeg broda na Adriatiku.
“Lijepo se vratiti u Tivat. Publika kao uvijek predivna” – kaže za Radio Tivat Omar Bajramspahić koji je glumio u predstavi “Tre sorele”, izvedenoj sinoć u Atrijumu Buća u sklopu Purgatorija.
Program „Dani nobelovca u Herceg Novom“ će se od 17. do 19. avgusta održati u Kući nobelovca Iva Andrića, čime se nastavljaju umjetnički programi u zdanju kulture na Toploj koje je ovoga ljeta otvoreno u rekonstrukciji. Prvi put u Crnoj Gori posjetioci Kuće nobelovca imaće jedinstvenu priliku da u Andrićevom domu vide autentičnu Nobelovu nagradu za književnost koju je „za epsku snagu kojom je oblikovao motive i sudbine iz istorije svoje zemlje“ Ivo Andrić dobio 1961. u Stokholmu.