Tivćaninu Igoru Jaćimoviću (36), koji je uhapšen danas u policijskoj akciji “Boka 2″jer je kod njega navodno pronađena određena količina droge i municije,  večeras nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata, saznaje CdM.
Službenici Uprave policije MUP-a uz podšku SAJ-a i PJP, danas na području Kotora i Tivta izvršili pretrese na 11 lokacija, priveli više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba.
Uloga medija je ključna u prevenciji i smanjenju rizika od trgovine ljudima. Zbog toga su svi mediiji dužni da objektivnim izvjestavanjem štite osnovna ljudska prava i interes javnosti, poručeno je s radnog sastanka koji su organizovali Ministarstvo kulture, Nacionalna kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima i Međunarodna organizacija za migracije.
Kompanija M:Tel i Akademija znanja “Vijesti” sprovode veoma popularan projekat iz domena društveno-odgovornog poslovanja- realizuju besplatan kurs osnova internet i on-line komunikacije za senior 60+, koji je u toku u našem gradu.
Iz opštinske organizacije CK Tivat pozivaju osobe starije od 65 godina da se prijave za gereonto program koji se u našoj opštini sprovodi već 11 godina. Sada ga koristi 55 lica a moguće je opslužiti šezdesetak.
Nevladino udruženje Organizacija slijepih za Kotor, Herceg Novi, Budvu i Tivat, sa sjedištem u Kotoru, po prvi put je realizovalo projekat "Personalna asistencija", koji je finansirao Zavod za zapošljavanje Crne Gore. Projekat traje od 19. juna i biće, nakon četiri mjeseca, završen sjutra.
Da bi se nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje omogućilo stvaranje uslova za pokretanje sopstvenog biznisa, danas u 13 sati u Skupštinskoj sali Opštine Kotor (palata Bizanti), će se održati promocija kreditnih linija koje nudi Investiciono- razvojni fond, kroz pojednostavljenu proceduru, poboljšane uslove i beskamatne kreditne linije.
Predstavnici reprezentativnih granskih sindikata i poslodavaca počeli su pregovore o novom Granskom kolektivnom ugovoru za oblast medija, saopšteno je danas iz Sindikata medija Crne Gore.