Na sinoćnjem letu Montenegro Airlinesa YM 612, iz Tivta ka Moskvi, u toku faze polijetanja, ptica je udarila u lijevi motor aviona tipa Embraer 195 registarske oznake 4O-AOB.
Poljski državljanin W.K priznao je da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti , podmetanje požara na Žanjicu - objavio je Radio Herceg Novi.
Pretežno sunčano i veoma toplo, krajem dana naoblačenje. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru ponegdje pojačan, uglavnom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27 do 38 stepeni. Prognoza za pomorce:
Mladi čovjek iz Poljske uhvaćen je nakon što je oko 14:30 u uvali Žanjice buknuo požar. Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, on je uhapšen i biće priveden u stanicu policije u Herceg Novom.

Kada su u pitanju požarišta, tivatski vatrogasci proveli su mirnu noć, osim manje intervencije pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli u Zabrđu. Prema riječima komandira tivatske Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbića, to su očekivane aktivnosti poslije požara: “To su redovne pojave da se sada javljaju...

Pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore i Pješadijskog bataljona već sedam dana gase požare na poluostrvu Luštica, a odbranili su Obalsku radarsku osmatračku stanicu na Obosniku i vojni objekt na Pristanu u kome se čuvaju znatne količine mornaričkih ubojnih sredstava velike razorne moći.
Pretežno sunčano i veoma toplo. Poslijepodne u kontinentalnim predjelima slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južni i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28 do 39 stepeni.