Komunalno DOO privodi kraju novu u nizu opravki gradske fontane na Trgu Magnolija. Prema riječima direktora, Tonka Lukšića djeca su ulazeći u fontanu oštetila cijevi, pa su bili prinuđeni da cijevi ugrade u beton i preko njih stave pločice.

Tivatski vatrogasci ugasili su požar koji je izbio na automobilu Opel Astra novosadskih tablica, parkiranom na parkingu iza stambene zgrade u ulici Palih boraca. Pričinjena je manja materijalna šteta na vozilu jer su tivatski vatrogasci brzo reagovali. ...

Tivćanin Ivica Hausmeister, specijalista neuropsihijatar, već 25 godina živi i radi u Velikoj Britaniji. Međutim, uspješna medicinska i univerzitetska praksa tek su jedan od povoda za razgovor sa ovim odlučnim, vrijednim i vedrim istraživačem. Ne samo ljudske psihe.  Naime, doktor Hausmeister se na izuzetno visokom nivou, s obzirom da je laik, bavi pitanjima fizike i astrofizike. Plod toga zanimanja je nedavno štampana knjiga "Putovanje kroz vrijeme."

Brzom intervencijom tivatskih vatrogasaca ugašen je požar koji je oko 10,30 izbio na dimnjaku kuće u Dumidranu. U gašenju požara učestvovalo je osam vatrogasaca i dva protivpožarna vozila. Na kući nije pričinjena veća materijalna šteta....

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju/opremanje proizvodnih voćnih zasada za 2017. godinu, kroz koji poljoprivredno gazdinstvo može dobiti bespovratnu podršku do 50 odsto ukupne investicije. Investicije koje se podržavaju odnose se na podizanje novih...

Zajednički zbor  građana Mjesnih zajednica sa područja Grblja, MZ Krtoli, MZ Luštica i  MZ Krašići posvećen izgradnji gasovoda održaće se u četvrtak u Centru Vukšić kod bivšeg Vuk Petrola.
Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama moguća magla. Vjetar uglavnom slab i promjenljiv, u sjevernim predjelima, u popodnevnim satima, umjeren do pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 18 stepeni.
Na tradicionalnom Lastovskom karnevalu danas je presuđeno Šotokucu lastovskome, krivcu za sve nevolje u prošloj godini. S obzirom što su mu sve pribrokali, fabrikavao je ovaj i koju godinu prije. Po staroj užanci, Šotokuca je do mula, đe je skončao, dopratila maškarana povorka Lastovljana i gostiju, a po porukama pojedinih maski, stigao ga je prezir i širih razmjera. Nagrade, kao i uvijek, dodijeljene su na maskenbalu u hotelu Kamelija.
Zbog brojnih nedaća Lastovljana i Tivćana „slavni sud komunitadi lastovske“ presudio je danas karnevalu Šoto Kucu Lastovskom koji  je spaljen na mulu ispred crkve Svetog Roka.

U hotelu Regent Porto Montenegro održava se dvodnevni „Čivning (Chevening) biznis forum“. Drugi po redu britansko- crnogorski biznis forum je, uz podršku Britanske ambasade, organizovalo Udruženje crnogorskih alumnista sa britanskih univerziteta (MAUK), a danas ga je otvorio otpravnik poslova ambasade Velike Britanije, Gevin Vesi. Dvodnevni događaj...