Avanturistički park na Vrbanju iznad Herceg Novog  kompletno je postavljen i građani već samoinicijativno dolaze da isprobaju njegove sadržaje.  Zbog toga će zvanično otvaranje biti prije najavljenog roka. Iako je u planu bilo da park bude pušten u rad za Dan Opštine, 28.oktobra, otvaranje će najvjerovatnije biti  10. oktobra, piše Radio Jadran.
U južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano, a na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Vjetar umjeren i jak, na udare povremeno i olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 8 do 25 stepen.

Usljed velikih talasa i vjetra večeras je došlo do oštećenja i prodiranja vode u jednu manju jahtu vezanu na obali u Donjoj Lastvi. Zbog oštećenja dna u plovilo dužine oko 6 metara došlo je do prodiranja vode pa je poziv za pomoć Službi zaštite i spasavanja...

Negativan prirodni priraštaj, bijela kuga, u prvoj polovini 2018. godine zabilježen je u čak 17 od 23 opštine u Crnoj Gori, pokazuju podaci Zavoda za statistiku (Monstat). Broj rođenih je veći od broja umrlih svega u šest gradova i to Podgorici, Budvi, Rožajama, Baru, Petnjici i Tivtu, prenosi CDM-portal.

Hladna vazdušna masa polarnog porijekla stiže u Crnu Goru i već danas popodne donijeće naglo pogoršanje vremena, a osjetno zahlađenje i pad temperature zadržaće se narednih dana. Danas će polarni talas zahvatiti veći dio Balkana, a od sredine dana perifernim dijelom i našu državu, uslovljavajući...

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uglavnom od sredine dana mjestimično kiša, a ponegdje i kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom. Vjetar, u sjevernim predjelima, mjestimično umjeren do pojačan južnih smjerova, od sredine dana sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju, krajem dana i tokom noći u većem dijelu zemlje pojačan i jak, na udare povremeno i olujne jačine. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 29 stepeni.

Prema kalendaru UN, danas se po prvi put obilježava Međunarodni dan znakovnih jezika. Podaci Svjetske organizacije gluvih kažu da na svijetu danas ima oko 72 miliona gluvih osoba. Preko 80 posto njih živi u zemljama u razvoju.Oni koriste ukupno oko 300 znakovnih jezika, a ustanovljen...

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja potpomognuti Dobrovoljnim vatrogasnim vodom i mještanima stavili su pod kontrolu šumski požar koji je danas popodne buknuo u naselju Peani.