Podstaknuti nedavnim saopštenjem Bokeškog foruma, Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat i međuinstitucionalni Zeleni tim, žele izraziti osudu svih radnji koje dovode do zagađenja životne sredine, bilo da se radi o paljenju otpada ili nedozvoljenom odlaganju otpada - kaže se u saopštenju.  
Kompostiranje (recikliranje biootpada) je veoma značajno jer između ostalog podstiče organsku poljoprivrednu proizvodnju, smanjuje upotrebu vještačkih đubriva i poboljšava prozračnost tla, čulo se na sastanku u maloj sali Opštine Kotor povodom realizacije projekta "Aktivna Agro Javnost" koji sprovodi NVO Eko Centar DELFIN u partnerstvu sa Maslinarskim društvom "Boka", Udruženjem privatnih vlasnika šuma i poljoprivrednika iz Herceg Novog, u saradnji sa opštinama Kotor, Tivat i Herceg Novi, lokalnim javnim emiterima Radio Kotor i Radio Tivat i stanicom Radio Jadran.
Kotorska policija je po nalogu specijalnog državnog tužioca iz kotorskog Osnovnog državnog tužilaštva uzela izjavu od M.M (24) zbog osnovane sumnje da je u mjestu Stoliv ulovio zaštićenu vrstu morske kornjače, potvrđeno je TVCG iz Uprave policije.

U akvatoriju Tivatskog zaliva jutros oko 8, 30 sati dogodio se ekološki incident. Prema riječima Safeta Kočana direktora Uprave pomorske sigurnosti došlo je do izlivanja nafte i kaljuže sa nepoznatog plovnog objekta. Mrlja se nošena vjetrom približavala prema plaži na Ponti na Seljanovu i marini...

Iz Instituta za biologiju mora Kotor informišu da je tokom proteklih dana bilo više dojava da je u Bokokotorskom zalivu primijećena najmanje jedna morska kornjača.

Volonteri i aktivisti NVO „Naša akcija“ sa članovima PK „Vjeverica“ boravili su protekle nedjelje na Mamuli kako bi se odmorili, rekreirali i uživali nakon odrađenih projekata širom Crne Gore. Ono što su tamo zatekli, kako je za naš program istakla predsjednica „Naše akcije“ Patricia Pobrić, daleko...

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 19. do 20. jula pokazali su da je na 95% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 5% kupališta bio K2 klase, što govori da je na crnogorskim kupalištima morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopšteno je iz Morskog dobra.