U akciji čišćenja obale i morskog dna danas je učestvovalo 80- tak dobrovoljaca, koji su prikupili oko 40 kubika otpada, kazala je sekretarka opštinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikakasnost, Tatjana Jelić i pozvala građane da se odgovornije odnose prema životnoj...

Opština Tivat u saradnji sa preduzećem „Komunalno“ d.o.o. Tivat organizovala je danas akciju čišćenja morskog dna i obale na više lokacija. Akcija se održava u sklopu obilježavanja "Mjeseca aprila - Mjeseca Planete". 
Danas se čisti Župa. Tivatska NVO“Škart“ u saradnji sa JP“Morsko dobro“ organizovala je akciju čišćenja plaže i parka na Župi.
Tivatska NVO"Škart" predstaviće sjutra posebno odštampanu eko vrećicu sa ciljem promovisanja boljeg ophođenja prema prirodi, odnosno što manje upotrebe plastičnih i najlonskih kesa.
Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po deseti put, organizovalo NVU „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile: “Klimatske promjene” i “Eko škole”.
Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra – saopšteno je iz ovog preduzeća.
Luštica Bay će ove godine biti jedan od domaćina značajne petodnevne manifestacije „Green Culture Forum“, koja će se održati od 7. do 11. juna na teritoriji osam crnogorskih opština, a organizuje je NVO „KRUG“ u saradnji sa regionalnim partnerima.
Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra - saopšteno je iz ovog preduzeća.
Opština Tivat u saradnji sa preduzećem „Komunalno“ d.o.o. Tivat organizuje akciju čišćenja morskog dna i obale u nedelju 23. aprila sa početkom u 9 časova.
Na Jadranskom sajmu u Budvi sutra počinju četiri sajma: sajam hrane, sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, sajam ekologije i sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju. Sajam će u 11 sati otvoriti predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković. Očekuje se prisustvo nj. e. ambasadora Mađarske i Republike Češke.