Loši vremenski uslovi ovih dana primorali su neke ptice da se zaustave na tivatskim Solilima  pa je ovog vikenda zabilježen rekordan broj sivih čaplji (lat Ardea cinerea, engl. Great Heron). Prema informacijama koje su objavljene na FB stranici Solila navodi se da ih je u subotu...

JP Morsko Dobro, upravljač rezervatom prirode "Solila", ugovorilo je praćenje stanja sisara, insekata, gmiizavaca i vodozemaca tokom 2018. godine. U okviru monitoringa u rezervatu Solila u toku su terenska istraživanja  vodozemaca (Batrahofauna). Terenska istraživanja u okviru monitoringau rezervatu Solila započeta su prošlog vikenda, a prisustvo i...

Povodom Svjetskog Dana voda 22. Marta, Vodakom doo organizuje akciju oplemenjivanja zelenih površina i uređenje prostora između doma Gracija Petković i zgrade stare Opštine. Početak svečanosti je u 10:00.
"Crna Gora će u oblasti ribarstva imati podršku Evropske komisije, ne samo u dijelu usklađivanja sa Zajedničkom ribarskom politikom EU i podizanja konkuretnosti sektora ribarstva, već i u dijelu podizanja kapaciteta u suočavanju sa zajedničkim izazovima kakvi su sve vrste nelegalnog ribolova", poruka je sa dvodnevne međunarodne radionice na temu nelegalnog, neprijavljenog i neregulisanog ribolova (IUU ribolov).
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške razvoju maslinarstva za 2018. godinu. Prijave treba dostaviti do 15. novembra.
Ambasada Italije, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove organizuju sutra u Tivtu radionicu u cilju boljeg informisanja o sprovođenju potrebnih fitosanitarnih mjera za suzbijanje crvenog surlaša palmi.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom , a u saradnji sa Opštinom Tivat i Turističkom Organizacijom Tivat, danas je u multimedijalnoj sali opštine organizovana interaktivna radionica za djecu osnovnih škola. U ime Sekretarijata za zaštitu životne sredine i...

Početak godine je pravo vrijeme da se apeluje proizvodjačima citrusa na primorju da počnu sa sprovodjenjem propisanih fitosanitanih mjera kojima bi zaštitili svoje zasade citrusa od štetočine koja je prisutna u našem regionu. Biljna štetočina, leptirasta vaš, Aleurocanthus spiniferus, primjećena je na području Bokokotorskog zaliva, prvo u Đenovićima, Herceg Novom, Kumboru, Baošićima, pa potom i u Perastu,Tivtu, Budvi i Baru.
Turistička organizacija Tivat uoči Svjetskog dana obrazovanja o zaštiti životne sredine, u saradnji sa Komunalnim preduzećem Tivat, obezbijedila je dvije kante za reciklažu.