Sekretarijat za zaštitu životne sredine zajedno sa Zelenim timom je juče još jednom u nizu uspiješnih akcija obilježio Evropsku nedjelju mobilnosti, okupljanjem biciklista na gradskoj rivi Pine i promotivnom vožnjom. U saradnji sa Triatlon klubovima iz Tivta, Herceg Novog, Kotora, Nikšića i Podgorice , te KK Pro-basket , Omladinskim klubom Tivat i posadom Š.B. Jadran, kao i učešćem djece iz O.Š Drago Milović i volontera, vesela ekipa je imala priliku da obidje brod Jadran i uz druženje i muziku napravi impozantnu formaciju bicikla na našoj rivi koja je snimljena dronom iz vazduha, uz poruku „Misli Zdravo-Vozi Bicikl“.
Još jedna veoma uspjela akcija u sklopu Evropske Nedjelje mobilnosti, biciklistička tura po Tivtu, održana je danas u organizaciji Zelenog tima i opštinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.
U okviru Nedjelje mobilnosti juče je na Lovćenu organizovan izlet za učenike V4 razreda koji su osvojili nagradu u akciji “Turistički cvijet”, za uredjenje malog gradskog parka. Učenici su predvodjeni učiteljicom Nevenkom Saveljić, a ispred Opštine i Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, Tatjana Jelić i Biljana Krivokapić. Družini se pridružila i Jelka Tomašević, vlasnica “Montenergino” doo, koja je ujedno bila i sponzor ovog izleta.
Od danas će početi četvrto hemijsko tretiranje palmi vrste Kanarska datula (Phoenix canariensis) na javnim površinama ove godine, u cilju spriječavanja daljeg širenja štetočine crvenog palminog surlaša (Rhynchophorus ferrugineus) .
Pedesetak planinara danas je pjesacilo od Gornje Lastve do Vrdole.i Svetog Vida i nazad do Gornje Lastve.
Predstavnici Sekretarijata  za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost  su danas zajedno sa Zelenim timom,  ekološkim časom na  Luštici otpočeli obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti.