Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 19. do 20. jula pokazali su da je na 95% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 5% kupališta bio K2 klase, što govori da je na crnogorskim kupalištima morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopšteno je iz Morskog dobra.

Ispitivanje morske vode koje je sprovedeno 5. i 6. jula pokazalo je da 94% kupališta ima kvalitet vode klase K1, dok je na 6% kupališta kvalitet vode bio klase K2 - saopšteno je iz JP Morsko dobro.
Prezentacija rezultata studija „Regulisanje vodotoka i kanala u specijalnom rezervatu Tivatska Solila“ i „Studije zaštite kulturne baštine u specijalnom rezervatu Tivatska Solila“ koja održana danas u sali opštine, izazvala je veliku pažnju.
Prezentacija rezultata studija „Regulisanje vodotoka i kanala u specijalnom rezervatu Tivatska Solila“ i „Studije zaštite kulturne baštine u specijalnom rezervatu Tivatska Solila“ održaće se u četvrtak u 10 sati u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Kotoranin nastanjen u Budvi, predsjednik NVO „Mediteraneo“ Miljan Vujošević, gostujući nedavno u Radio Suncobranu, približio je građanima problem kruzing turizma - predmet ispitivanja ove organizacije u vidu istraživanja negativnih posljedica, koje kruzing kompanije svojim djelovanjem - nepoštovanjem zakona i niza konvencija, ostavljaju Boki Kotorskoj i...

U organizaciji naučnih ustanova  i NVO Pedagoški klub Tivat , međunarodna naučna konferencija pod nazivom "Ekologija, ekonomija, pravo, informacione tehnologije i državna administracija" održaće se u Tivtu od 1-3 jula .
U srcu Orjena, na Orjenskom sedlu (1600 m) proteklog vikenda uspješno je realizovana manifestacija „Čovjek i kamen“, koja ima za cilj podizanje svijesti o značaju očuvanja tehnike gradnje u kamenu „na suvo“, kao i isticanje vrijednosti postojećih objekata, građenih na ovaj drevni način.
U okviru ovogodišnje kampanje “Spring Alive-Proljeće uživo” koja je šesti put organizovana u Crnoj Gori, u periodu od marta do juna, učestvovalo je 2.175 djece iz 22 osnovne škole, tri srednje škole i šest vrtića sa područja Podgorice, Pljevalja, Tivta, Berana i Ulcinja, saopštio je Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Na potezu između mula 1marine Porto Montenegro i šetališta Pina jutros se pojavila velika naftna mrlja koja se širila morem. Po površini se presijava sloj nafte ili neke zauljene tečnosti, a osjeća se i jak karkterističan miris. U inspekciji bezbjednosti plovidbe na moru Lučke kapetanije Kotor...