Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove -Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja,  od jeseni 2011. godine a uz podršku EU, dva puta godišnje sprovodi  oralnu vakcinaciju lisica protiv bjesnila vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca na cijeloj teritoriji Crne Gore, osim urbanih i vodenih površina.
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore usvojilo je Akcioni plan o suzbijanju krivolova i upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata i opreme u svrhu ulova ribe. Na ovaj način, donešena je strategija koja definiše sve subjekte i sve korake u cilju odlučnog i konačnog obračuna sa krivolovcima, u prvom redu dinamitašima, čije djelatnosti, osim što uništavaju more i podmorje, predstavljaju životnu opasnost za sve korisnike mora i priobalja.
Crna Gora će u periodu od 16. do 20. oktobra 2017. godine biti domaćin 41. redovnog zasijedanja Generalne komisije za ribarstvo Mediterana  (General Commission for Fisheries - GFCM).U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja zasijedanje će biti održano u hotelu Splendid, u Budvi.
Dinamit je presudio primjerku cipola koji je krajem septembra pronađen u moru kod Krašića, gdje su sportski ribolovci prijavili da pluta mrtva riba, piše Pobjeda.
Crveni palmin surlaš nastavlja da kosi palme po Tivtu čime se mijenja prepoznatljiv vizuelni identet grada. Radnici podgoričkog “Eko planta” koji su izabrani na opštinskom tenderu bili su prinuđeni da na samoj obali Pine orežu krošnje pet oboljelih kanarskih palmi, koje više decenija krase tivatsko šetalište.

„Vrtirepka“, naziv je nove emisije o divljim i domaćim životinjama, koja od ovog ponedjeljka startuje s emitovanjem. Krećemo sa  predstavljanjem  posebno zanimljive pasmine  Američka  akita. Sponzor Vrtirepke je „Pet Shop Simba“ Tivat, koji našim slušaocima u prvoj emisiji poklanja Leminga (Vrsta hrčka) sa kavezom. Takođe, imaćemo i...

Veliki gradski park u Tivtu je danas dobio još jedno drvo koje simbolizuje stasavanje nove generacije tivatskih djaka prvaka .U nizu stabala malih školaraca, čije sadjenje dugi niz godina organizuje Dječiji savez Tivta, danas će svoj novi život započeti i Kupresus semprevires ili jednostavnije čempres.
Rezultati analize kvaliteta morske vode za stotinu javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koju je Institut za biologiju mora uradio 27. i 28. septembra, pokazali su da je na 98 odsto kupališta u Crnoj Gori kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 2 odsto kupališta bio druge klase.

„Otpad u moru“  tema je ovogodišnjeg edukativnog postera koji je, povodom Medteranslog dana obale, pripremilo JP Morsko dobro u saradnji sa Instiutom za biologiju mora. Kao i ranijih i ove godine Morsko dobro će postere poklonti osnovnm školama, vrtićima i NVO, saopštili su iz budvanskog preduzeća....