Okrugli sto “Održivo upravljanje zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje” biće održan sutra u 11.30 u zgradi Opštine Tivat u organizaciji NVO Eko Centar Delfin, Maslinarsko društvo “Boka” i Udruženje privatnih vlasnika šuma i poljoprivrednika Herceg Novog u saradnji sa Opštinama Tivat , Kotor i Herceg Novi u okviru projekta “Aktivna Agro Javnost”.
Dana 15. maja Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obaviješteno je o prisustvu lovaca na području posebnog (specijalnog) rezervata prirode "Tivatska solila" - saopšteno je iz ovog preduzeća.
U okviru projekta „Centar za zaštitu biodiverziteta mora Boka Akvarijum – MonteAqua“ danas je u Institutu za biologiju mora u Kotoru održana radionica „Invazivne i unesene vrste“ Radionica je okupila stručnjake iz oblasti marikulture, ribolovce, predstavnike Ministarstva turizma i održivog razvoja, Agencije za zaštitu životne sredine, predstavnike NVO sektora. Učesnicima radionice, u uvodnom izlaganju, dobrodošlicu je poželio direktor Instituta Mirko Đurović koji je ukratko predstavio projekat „MonteAqua“ zahvaljujući kojem će Boka prvi put imati akvarijum sa autohtonim vrstama južnog Jadrana. 

U rezervatu prirode juče je održan "SOLILA KROS 2018" u kojem je učestvovalo oko 80 učenika OŠ "Branko Brinić" iz Radovića. Đaci su se takmičila u 5 kategorija za dječake i djevojčice, a takmičare su bodrili njihovi drugari, roditelji i nastavnici. Na kraju, pobjednicima su uručene...

Povodom otvaranja pješačko - biciklističke staze u rezervatu prirode „Solila“ jutros u 8 sati počeo je kros sa oko 80 učenika svih razreda OŠ "Branko Brinić" iz Radovića. Otvaranjem staze ozvaničen je završetak radova na njenom uređenju. Radove u vrijednosti od oko 28.000, 00 eura izvelo je...

  Radionica “Invazivne i unesene vrste”, koja će se održati u Institutu za biologiju mora u Kotoru 15. maja sa početkom u 10 sati je jedna od aktivnosti projekta „Centar za zaštitu biodiverziteta mora Boka Akvarijum – MonteAqua“ (orig.eng. „Marine Biodiversity Conservation Center “Boka Aquarium” – MonteAqua“) koje Institut za biologiju mora iz Kotora sprovodi u saradnji sa Centrom za ribarstvo i zaštitu biološke raznovrsnosti kopnenih voda Instituta za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.
Ekološka akcija u OŠ”Drago Milović” nastavljena je i danas sredjivanjem dvorišta, sakupljanjem otpada i rezanjem suvog granja, uz pomoć vatrogasaca, radnika Komunalnog, kao i djaka i nastavnika.

Zajedno smo jači i zeleniji! Želimo zeleno uređeno dvorište! Neka ozeleni i pošareni naša botanička bašta! Zeleno lice škole sva djeca vole! Ovo su samo neke poruke velike eko-akcije koja se realizuje u Osnovnoj školi „Drago Milović“ i trajaće do kraja juna, saopštili su iz škole. Akcija je pokerenuta na inicijativu  nastavnice...

U gašenju požara u Industrijskoj zoni u Bijelom Polju gdje je izgorela fabrika kompanije "Mesopromet" od juče poslije podne učestvuju i pripadnici Služebe zaštite i spašavanja Opštine Tivat.