NVO “Green Home” u saradnji sa Udruženjem Sunce iz Splita, JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije i Agencijom za zaštitu životne sredine počela je sprovođenje monitoringa morske trave Posidonia oceanica na lokacijama od rta Arza do Platamuna. Koordinatorka projekta Milica Kandić ističe da je...

Uz aukcijsku prodaju sadnica u organizaciji opštinskog Zelenog tima, u tivatskom Velikom gradskom parku, koji ove godine obilježava 125 godina od osnivanja, danas je proslavljen Evropski dan parkova.
Povodom Evropskog dana parkova Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i d.o.o. „Komunalno“ Tivat, danas sa početkom u 10 sati u Velikom gradskom parku, organizuju aukcijsku prodaju sadnica.
Povodom Evropskog dana parkova sjutra će biti besplatan ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Biogradksu goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije - saopšteno je iz preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore.
Eko festival "Green Culture Forum" po prvi put gostuje u našem Kotoru. Istog dana, festival počinje i u Herceg Novom, a nastavlja se programima u Cetinju, Nikšiću, Podgorici, Baru i Tivtu, odnosno naselju Luštica Bay. Domaćin festivala u Kotoru biće NVO Naša akcija.
„Stop krivolovu“ od akcije sve više prerasta u pokret, a crnogorska javnost najzad je upoznata sa obimom ovog problema, o čemu se već decenijama ćuti. Na preko 2000 km hrvatske obale ukupno je osam "crnih tačaka", gdje se krivolovi dinamitom, u Crnoj Gori, na 293 km, tih tačaka je 48!
Posjeta Tivatskim solilima koja je bila planirana juče, održana je danas, u organizaciji opštine Tivat- Zelenog tima, Turističke organizacije, JP“Morsko dobro“ i Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost obavještavaju da su usred loših vremenskih prilika danas planirane aktivnosti na Solilima otkazane. Novi datum će biti naknadno objavljen....

Povodom obilježavanja Svjetskog dana ptica i drveća, sjutra (srijeda 10. maj), na Tivatskim solilima biće upriličeni edukativni časovi za učenike SMŠ „Mladost“ iz Tivta, sve u organizaciji Opštine Tivat – Zelenog tima, Turističke organizacije Tivat, JP za upravljanje morskim dobrom iz Budve i Centra za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice (CZIP).
U jutarnjim satima ponegdje slaba kiša, a tokom dana pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Na sjeveru je u poslijepodnevim satima lokalno moguća kratkotrajna nestabilnost. Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 do 25 stepeni.