Povodom nastupajućeg  praznika 13. Jula, Dana ustanka naroda Crne Gore 1941. godine i Dana državnosti Crne Gore, svim građankama i građanima Tivta i Crne Gore, želimo srećan praznik - kaže s eu čestitki UBNORa Tivta.
Četiri godine, uzastopno povodom Dana nezavisnosti aktivistkinje Anime sa lokalnim aktivistima/kinjama obilazile mjesta zločina koji su se desili na teritoriji  Crne Gore tokom ratova devedesetih   sa zahtjevom da se na primjeren način, spomen obilježjem, obilježi mjesto zločina kako bi savremenici/e i buduće generacije razvijale kulturu sjećanja. - saopšteno je iz Anime.
Predstavnici UBNORa Tivta, Kotora, Budve i Herceg Novog obilježili su danas kod spomenika na Mrčevcu, 9. jul, dan kada su 1944. poginuli članovi Sreskog komiteta Kotora.
Tivatska Organizacija boraca NOR 1941-1945 u ponedjeljak 9.jula u galeriji Ljetnjikovca Buća sa početkom u 18 časova, priređuje promociju spomen - knjige „Zadnja linija odbrane“.
Obilježavajući značajne datume i događaje iz naše bogate slobodarske istorije ne samo da evociramo sječanje na te slavne dane, herojske podvige sinova i kćeri ovog naroda, već pamteći istorijske izvore odužujemo generacijski dug - kaže se u saopštenju UBNORa Tivta.

Jednodnevnim izletom Bokom Kotorskom,  predškolska grupa Maštaoničara realizovala je aktivnosti koje su bile predviđene za ovu školsku godinu. Mališani sum posjetili Pomorski muzej u Kotoru, zatim su sa turističkom podmornicom firme Montenegro Submarine obišli i upoznali se sa podvodnim svijetom i prirodnim ljepotama Boke Kotorske. Boravili...

Dječiji savez Tivta priredjuje večeras muzičko- dramski program "Note ljubavi i dobrote" u atrijumu ljetnjikovca Buća od 21 sat. Radi se o tradicionalnom ljetnjem druženju ove NVO sa Dječijim savezom Podgorice, koje okuplja veliki broj učesnika i za koje se uvjek traži mjesto više. Specijalna...

NVO „Književna omladina Tivta“ sa neformalnim školicama „Maštaonica“ i „Školarac“ uspješno je privela kraju školsku 2017/2018. godinu po predviđenom programu i dvadesetprvu generaciju djece uzrasta 4-11 godina nagradila zasluženim diplomama koje im je uručila maskota kuca Lili koja je zaštitni znak dječije emisije „Maštarija“.

Uz učešće dr Parviza Koohafkana, osnivača i predsjednika Fondacije za svjetsku poljoprivrednu baštinu i Inicijative Ujedinjenih nacija za „Zaštitu i prilagođeno upravljanje Globalno važnim sistemima poljoprivredne baštine", u Gornjoj Lastvi će u ponedjeljak, 18.juna, od 14:30h biti održana završna konferencija projekta “Obnova tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža za održivu poljoprivredu – AGRISCAPE&ME”.

NVU Maškarada iz Tivta sa svojom trećom kolektivnom maskom „Ljepotica i zvijer“ izazvala je veliku pažnju posjetilaca na večeras na karnevalu koji je završen večeras u Pančevu. Ulicama Pančeva prodefilovalo je 35 karnevalskih grupa sa oko 2000 maskiranih članova koji su stigli iz 15 zemalja. Maškarada...