Zajednica Italijana Crne Gore organizuje besplatne kurseve italijanskog jezika za djecu u Kotoru. Prijavljivanje se obavlja putem broja telefona 325-292, svakog radnog dana od 9 do 13 sati ili na broj 069 234 557. Nivo kursa će zavisiti od interesovanja i broja prijavljene djece određenog uzrasta....

Nevladino udruženje ŠkArt iz Tivta trenutno implementira projekat pod nazivom "Mi zajedno možemo sve" koji se finansira iz konkursa Ministarstva sporta za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u 2017-oj godini.
Tivatska NVU Maškarada je učestvovala na 10. međunarodnom bračkom klarnevalu u Hrvatskoj, predstavila se sa do sada već proslavljenom kolektivnom maskom "Teuta i ratnici" i pobrala aplauze i simpatije brojne publike, koju su pored lokalnog stanovništva činili i turisti iz zapadne Evrope.
Heroja Sovjetskog Saveza, generala Aleksandra Petroviča Salujanova ugostili su juče predstavnici tivatskog OBNOR-a na čelu sa predsjednikom Matom Brguljanom. Brguljan je tom prilikom generalu Salujanovu uručio knjigu o narodnom heroju Mašu Brguljanu – „Zbivanja za nezaborav“.
Udruženje penzionera Tivat večeras organizuje izlet vodenom kočijom. Oko 160 penzionera krenuće na izlet oko 18 časova sa Pina, a iz Udruženja mole članove da ne kasne. „Nadam se da će to biti jedna prijatna šetnja, malo se plašim vremena ali brod je pokriven. Pozivam sve da ne kasne, a u slučaju nekog nevremena prilika je da se dogovorimo kako ćemo i šta ćemo“- istakao je predsjednik Udruženja penzionera Tivat, Dragan Perčin.

Vrlo lijepa inicijativa Bokeškog foruma da kroz poeziju budi i humanost, odnosno da u isto vrijeme podstiče ljude da pišu stihove i da misle na one, kojima treba pomoći i obezbijediti dodatnu podršku da odrastu, privodi se kraju. Kao predstavnici djece u čije ime govorimo,...

U Domu solidarnosti u Sutomoru u toku su pripreme reprezentacije Crne Gore za Evropsko prvenstvo u pružanju prve pomoći. Sa njima rade instruktori i šminkeri iz Crvenog krsta Crne Gore, a pomaže im i ekipa i stručni tim OO CK Subotica. Članovi ekipe OO CK Subotica i njihov stručni tim, inače, borave u Sutomoru uzvratnoj posjeti Crnoj Gori. Naime, naši volonteri, i upravo ova ekipa reprezentativaca i državnih šampiona bili su u avgustu 7 dana njihovi gosti u Subotici. Kako OO CK Tivat nema uslova, uzvratno druženje dešava se u Sutomoru, u domu Crvenog krsta Crne Gore.