Maturanti SMŠ “Mladost”, njih 105, pet razrednih starješina, direktorica škole Jovanka Vujačić, četiri vozača, dva vodiča i ljekar, prošlog petka otputovali su na ekskurziju.
Kako je školska godina već počela, polako počinje i priča o SuanPan mentalnoj aritmetici, odnosno obrazovno razvojnom programu za djecu. Ovaj program se odnosi na mentalni i psihološki razvoj, ali i obrazovni jer se tiče primjene aritmetičkih operacija kroz ovaj vid obrazovanja.
Osim u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, Ministarstvo prosvjete je novousvojenim pravnim aktima uvelo novine i u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, objašnjava za naš radio direktorica JPU Bambi, Jasna Vujović.

Početak  školske godine donio je osmjehe na licima mnogih mališana, ali nažalost brigu i dileme mnogim roditeljima. Da Tivtu treba još jedna osnovna škola ustanovljeno je odavno. U prilog tome najviše govori podatak da je u školskoj 2014/2015 godini upisano 1386 učenika, dok je ove godine upisano...

Iz Muzičke škole obavještavaju sve zainteresovane da će se večerašnji koncert " saxoFone's promenade" , zbog lošeg vremena održati u koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat, umjesto u naselju Luštica Bay kako je bilo najavljeno. Koncert počinje u 20 sati. Na koncertu učestvuju članovi beogradskog kvarteta sksofona -...

Osnovna škola “Drago Milović” je ovu školsku godinu započela sa 200 mališana upisanih u prvi razred. Formirano devet odjeljenja, pet u centralnoj školi i po dva u u Lastvi i Gradiošnici.
Maturanti SMŠ“Mladost“ jutros su, sa zakašnjenjem od dva sata, otputovali na devetodnevnu ekskurziju tokom koje će posjetiti Veneciju, Prag, Drezden i Beč. Na put je krenulo 105 maturanata, 5 razrednih starješina, direktorica škole Jovanka Vujačić, četiri vozača, dva vodiča i ljekar.
U organizaciji studijskog programa za engleski jezik i književnost Filološkog fakulteta Nikšić, danas u zgradi tivatske Opštine počinje 13. Medjunarodni naučni skup anglista.

U nastavku XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente, od 9 -15. septembra održaće se radionica za radionica za saksofon. Radionicu će od 9. do 11. septembra voditi profesor,  Bojan Vukelić. Projektu će se od 11.septembra priključiti beogradski kvartet saksofonista, ( BG SAX 4), a njima će...