Nacionalni Europass i Euroguidance centar u okviru projekta „Europass 2017“ i „Euroguidance 2017“ je pripremio Priručnik za karijerno vođenje i savjetovanje u stručnim školama i Vodič kroz Europass CV.

U SMŠ ,,Mladost" danas je obilježen Dan maternjeg jezika. Gimnazijalci su u školskoj biblioteci realizovali čas posvećen značaju razvoja maternjeg jezika. Govorili su o moći riječi, pojmu i ulozi jezika, čitali tekstove iz psiholingvistike, razgovarali o procesu usvajanja maternjeg i stranog jezika. Pokazano je veliko interesovanje...

Školski karneval koji je planiran za petak 23. februar, za učenike od I do V razreda OŠ“Drago Milović“ biće odložen zbog lošeg vremena. Iz škole su istakli da će čekati lijepo vrijeme i da će obavijestiti djake i roditelje o novom terminu.
Učenici SMŠ“Mladost“ u nedjelju 25. februara nastupiće na Državnom takmičenju znanja u Podgorici. Ove godine takmičiće se osam učenika tivatske škole u kategoriji maturanata, i to u sledećim predmetima: biologija, engleski jezik, hemija, fizika, programiranje, matematika, francuski jezik i geografija.

Učenice tivatske Srednje muzičke škole učestvovaće na Međunarodnom susretu flautista "Tahir Kulenović", koji sutra počinje u Valjevu. Na takmičenju koje će trajati do 25. februara nastupiće, Rezeda Valejeva učenica II razreda i Ksenija Franeta III razred srednje škole. Obje učenice su iz klase profesorice Brune Matijević,...

Desetogodišnja Tivćanka Jelena Ojdanić, učenica muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora, u društvu profesorice Zorane Jovanović, takođe naše sugrađanke, nastupila je na festivalu FEMOS u Subotici i zaslužila drugo mjesto u pretkategoriji solo flaute.

U Muzičkoj školi Tivat u toku je još jedan u nizu seminara - seminar saksofona , koji  vodi prof. Bojan Vukelić iz Beograda. Seminar je počeo 14 i završava se sutra, 17. februara. Seminar je okupio učenike osnovne i srednje muzičke škole  iz Kotora i Tivta. Polaznici...

U OŠ“Drago Milović“ sinoć je održano poetsko veče povodom Dana zaljubljenih. Učenici su govorili nagradjene ljubavne stihove na školskom literarnom konkursu, a I mjesto podijelile su učenice Lara Kružić VIII2 i Ivana Skupnjak VII5, II mjesto pripalo je učenici VII5 Željani Mihailović, dok je III mjesto zauzeo Gojko Božović. 
Stihom, muzikom i glumom, sinoć se u galeriji ljetnjikovca Buća -slavila ljubav . Povod za okupljanje – Valentinovo, učesnici - nadahnuti tivatski srednjoškolci.
U Galeriji ljetnjikovca Buća večeras sa početkom u 19h biće upriličeno poetsko veče učenika SMŠ ,,Mladost“ povodom Dana zaljubljenih- Valentinovo.