U moru neshvatljivih ideja lokalne vlasti svijetlo dana je na zaprepaštenje i razočaranje građana Tivta ugledala još jedna. Postavljanje gvozdene ograde oko Lučice Kalimanj valjda je samo onome ko baš ništa ne zna o istoriji Tivta i ambijentu Boke razumljivo - kaže se u saopštenju...

"S obzirom da je predsjednica Opštine Snežana Matijević konačno shvatila u kakvu su je opasnost doveli njeni nalogodavci iz Podgorice i njihov tivatski portparol (a njen najbliži saradnik !?) Siniša Kusovac, pa je zbog toga javno izjavila da nema namjeru da potpiše Ugovor o oprostu 5,6 miliona evra Portu Montenegro -  pozivamo nju i odbornički klub DPS-a da za sjednicu SO Tivat 22. februara pripreme Predlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na predlog ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas DOO Tivat", saopštili su iz Tivatske akcije.
Budući da je veliki gradski park  najavljen kao mjesto na kojem će vlasnicima kućnih ljubimaca biti zabranjeno da ih šetaju, a komunalna policija najavljuje kažnjavanje “neposlušnih”, mi u Bokeškom Forumu smatramo da je Tivtu hitno neophodan kvalitetan “Pet kutak” - kaže se u saopštenju ove partije.
Potpredsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac u izjavi za Radio Tivat  rekao je da je Ugovor sa Porto Montenegrom postao pravosnažan, te da su se stekli uslovi da se potpiše.
Politička stranka ili grupa građana može dostaviti Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog kandidata za predsjednika Crne Gore najkasnije 20 dana prije dana određenog za održavanje izbora, ili 26.marta u ponoć, saopšteno je iz Državne izborne komisije.

Poštovani građani Tivta, 1)Umjesto odgovora na naša drugi put javno postavljena pitanja g. Popadiću, direktoru Radija Tivat, stiglo je juče saopštenje g. Siniše Kusovca, predsjednika OO DPS-a Tivat i potpredsjednika Opštine - kaže se u saopštenju Tivatske akcije Toliko o nezavisnosti našeg Javnog servisa i „vrhovima“ koje...

Predsjednik OO DPS-a dr Siniša Kusovac, umjesto da se građanima, kao što to radi pred izbore, obrati direktno, odnosno izađe na pozvani duel “oči u oči”, krije se potpisom iza saopštenja pisanog vjerovatno u Podgorici - kaže se u saopštenju Bokeškog foruma.
Povodom politički motivisanih insinuacija koje se u posljednje vrijeme pojavljuju u uglavnom opozicionim medijima prema kojima se Opština Tivat navodno „odrekla“ dijela prihoda od Porto Montenegra radi istinitog i cjelovitog informisanja javnosti iznosimo sljedeće činjenice - kaže se u saopštenju OODPS Tivta.