U ime Hrvatske građanske inicijative i u svoje osobno ime, čestitam svima 13. jul – Dan državnosti Crne Gore. Marija Vučinović, predsjednica HGI...

           Opštinski odbor DPS -a Tivat, svim građankama i građanima Tivta i Crne Gore, čestita 13. jul, Dan Državnosti i Dan ustanka, 1941. godine  naroda Crne Gore, uz želju da sadašnje i generacije koje dolaze, vječno pamte i u srcu nose ovaj praznik.
Kada vidite da se neko profitabilno državno preduzeće u Crnoj Gori “raspada” onda sa velikom sigurnošću možete tvrditi da će uskoro u privatne ruke. A upravo to se dešava sa Aerodromom u Tivtu, gdje je vladajuća garnitura okupila sve svoje “kvalitetne” kadrove, kako bi izgleda što lakše otuđila tivatski Aerodrom - kaže se u saopštenju Bokeškog foruma.

Na sjutrašnjoj komemoraciji  u Memorijalnom centru u Potočarima, povodom 22 godine od počinjenog genocida u Srebrenici, prisustvovaće poslanik HGI I predsjednik Odbora za EU integracije Adrijan Vuksanović kao član Delegacije Skupštine Crne. Članovi Delegacije Skupstine Crne Gore prisustvovace pokopu posmrtnih ostataka 71 žrtve srebreničkog genocida...

Vlada Crne Gore imenovala je juče Tivćanina Vatroslava Belana za savjetnika potpredsjednika Milutina Simovića. "Za savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, imenuje se Vatroslav Belan, dosadašnji prvi savjetnik u Ambasadi Crne Gore u NR Kini", navodi se u Rješenju....

Tivatski OO Demokrata danas je saopštio da  je „prekobrojna opštinska administracija u stvari primljena da bi pravila špekulacije i dokrajčila vlast time što će se pojesti iznutra“. Oni su upozorili na krivičnog djelo učinjeno od strane zaposlenih u lokalnoj upravi i prozvali na reakciju predsjednicu opštine, Snežanu Matijević koja kako ističu „ostaje nijema“.
Zarad istine i pruzanja prave informacije siroj javnosti, kao sto smo to vec uradili u predhodnom saopštenju, želimo da kazemo da jedino što je tačno u tom saopštenju je da za razgovore koji su vođeni sa odbornicom HGI Ružicom Lazarevic i odbornikom SD Igorom Petkovicem ne postoji pisani trag, jer inicijativu nijesu htjeli da potpišu iako su to u razgovoru deklarativno podržali kaže se u reagovanju  SDP Tivat na saopštenje Ilije Janovića, potpredsjednika opštine i predsjednika OOHGI Tivat.
Poslanici parlamenta usvojili su Vladin Predlog zakon o izvršenju odluke Ustavnog suda, kojim se ukidaju naknade za majke s troje i više djece. Vladin predlog podržao je 41 poslanik, dok je predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović bio uzdržan.
Za rad istine i pružanja prave informacije široj javnosti moram reagirati na tekst saopštenja opozicionih partija u Tivtu, objavljenog juče u gotovo svim medijima - kaže se u saopštenju Ilije Janovića, potpredsjednika opštine i predsjednika OO HGI Tivat.