Bokeški forum je u saopštenju za javnost ocijenio da "novi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, te niz drugih urađenih tendencioznih i beskurpuloznih radnji, direktno usmjerenih protiv interesa domicilnog stanovništva, pokazuje jasnu namjeru aktuelne republičke vlasti da Boku do kraja pretvori u privatni pašaluk, uz pomoć svojih vazala."
Hrvatska građanska inicijativa ima odgovornost prema građanima Crne Gore i svojim biračima, koji za donošenje svojih odluka, nemaju potrebe da mole bilo koga, pa ni uvažene članove Demokrata - kaze se u saopstenju OO HGI Tivat.
Sjednica Skupštine Crne Gore, sa samo jednom tačkom dnevnog reda- Vladinim Prijedlogom Zakona o prostornom planiranju počela je juče, nakon višesatnog odlaganja. Ministar Pavle Radulović samo je obrazložio sadržaj zakona, a rasprava će biti nastavljena na nekoj od narednih zasjedanja, objasnio je predsjednik skupštine, Ivan Brajović.

Pored poziva predsjedniku Zajednice opština da danas sazove hitan sastanak, rukovodstva Herceg Novog i Kotora pozivaju građane na protestne skupove povodom spornog Prijedloga Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Skup u Herceg Novom, u organizaciji opštinskog rukovodstva, održaće se u sali Skupštine Opštine Herceg Novi...

"Ako Vi gospodo iz Tivatskog DPS-a i HGI-ja nijeste imali bolje predstavnike u krenjem republičkom parlamentu  koji će zaštiti interes grada i Tivćana, kada je u pitanju Aerodrom Tivat i sjutrašnje planirano izglasavanje monstrouznog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, onda je definitivno ovo početak vašeg kraja, i spolja i iznutra", saopštili su danas iz OO Demokrata Tivta.
Predsjednici Opština Herceg Novi, Budva, Kotor i Kolašin zatražili su od predsjednika Upravnog odbora Zajednice opština, Aleksandra Bogdanovića, hitan sastanak sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Predlogom Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata.
Radio Tivat je za stav o Prijedlogu zakona o planiranju i izgradnji upitao Tivćane u nacionalnoj Skupštini, Adriana Vuksanovića (HGI) i Jovanku Laličić (DPS).

Opština Budva organizuje protestni skup povodom najave usvajanja Prijedloga Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata. Skup povodom pravnog akta, koji će se kao jedina tačka dnevnog reda naći pred poslanicima u Skupštini Crne Gore 26.septembra, na koji pozivaju mjesne zajednice, nevladine organizacije, političke partije i građane, biće održan u zgradi “Akademije znanja” u subotu, 23.septembra u 18 sati.

Tivatska parlamentarna opozicija je na današnjoj konferenciji za novinare zatražila hitno razrješenje Ivana Novosela sa funkcije predsjednika Skupštine opštine. Predstavnici Tivatske akcije, Arsenala za Tivat, Bokeškog Foruma i SDP, Mirko Kovačević, Budimir Cupara, Andrija Petković i Ivo Marić poručili su da je ključni razlog za ovaj zahtjev odlaganje jučerašnje 14. sjednice SO koje po njihovim riječima nije bilo ni u skladu sa Zakonom, Poslovnikom i Statutom opštine.
Zbog grubog kršenja prava i klasičnog pravnog nasilja, te zloupotrebe službenog položaja GO “Bokeškog Foruma” , na današnjem hitnom sastanku, odlučio je da protiv predsjednika SO Tivat Ivana Novosela podnese krivičnu prijavu - saopšteno je iz Bokeškog foruma.