Otvaranjem hotela Čedi i prve faze naselja Marina na poluostrvu Luštica Crna Gora pozicionirala se na mapi prestiznih turističkih destinacija, kažu u kompaniji Luštica Development. To potvrđuju kupci vila i gosti hotela koji dolaze iz svih krajeva svijeta, kojima je kompanija već prodala oko 80...

U Turističkoj organizaciji Tivta zadovoljni su ovogodišnjom sezonom, kako posjetom tako i ostvarenim prihodom od boravišne takse, kazala je direktorka, Gabrijela Glavočić podsjećajući da u Tivtu boravi 10 posto više gostiju nego u ovom periodu prošle godine. Za prvih sedam mjeseci ove godine u svim vidovima...

Novinarska ekipa holandskog nautičkog magazina Waterkampioen boravila je u Crnoj Gori u periodu od 11. do 19. maja ove godine, u organizaciji Nacionalne turističke oranizacije (NTO) Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Tivta i Herceg Novog. Kao rezultat posjete, u ovom magazinu koji je jedan od najstarijih i najčitanijih časopisa o rekreaciji, turizmu, saobraćaju, transportu i životnoj sredini u Holandiji, objavljen je članak o Bokokotorskom zalivu, na osam stranica.
U okviru promocije na tržištu Njemačke, NOT Crne Gore u saradnji sa turističkom privredom i TO Kotora, priredjuje studijsku posjetu njemačkih influensera koja traje do četvrtka, 20. septembra . Njemački gosti će obići Kotor, Tivat, Podgoricu , Budvu, Luštica Bay i Skadarsko jezero.
Prema podacima TO Tivat na našoj rivijeri boravi 3404 turista što je za 10 procenata više nego na isti dan prošle godine.
Porto Montenegro Shopping Weekend zakazan je za 15. i 16. septembar - najbolji jesenji šoping na obali do 50% popusta na omiljene kreacije svjetskih dizajnera i brendova.
Priredjivanjem Sajmova rukotvorina i suvenira u našem gradu već nekoliko godina se obogaćuje turistički proizvod Tivta i Crne Gore, daje prilika kreativnim proizvodjačima da izadju iz svojih kućnih radionica i valorizuju proizvode, a turistima mogućnost da iz našeg grada ponesu “materijalizovano” sjećanje na ljeto i odmor na Jadranu. Sinoćnji, peti po redu, Sajam u ovoj turističkoj sezoni okupio je 24 izlagača iz Nikšića, Podgorice, Bara, Cetinja, Kotora, Herceg Novog a najviše iz Tivta.