Rezultati anlize kvaliteta morske vode duž crnogorskog primorja za 100 javnih kupališta, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 13. do 14. septembra, pokazali su da je na 81% kupališta kvalitet morske vode bio klase K1, dok je na 19% kupališta bio klase K2. U Tivtu na svim kupalištima voda je K1 kvalieta.
Kompanija Adriatic Marinas predstavlja svoj projekat matične marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro na vodećem Southampton sajmu nautike, od 15. do 24. septembra, na njegovoj 49. ediciji koja uživa povjerenje vodeće nautičke klijentele.
Završnica treće operativne ljetnje sezone u kompleksu Luštica Bay obilježena je tokom vikenda proslavom koja je uključila koncert regionalne pop zvijezde Marijane Zlopaše, modnu reviju crnogorskog kreatora Borisa Čalića i izložbu slika „Dodir mora“ likovnog umjetnika Šandora Šlajfa.

Turistička organizacija Tivta danas će se kroz druženje, boravak u prirodi i edukaciju članova tima koji su u ovoj godini obilježili rad u TOT-u, pridružiti  akciji obilježavanja Evropske nedelje mobilnosti. Tim povodom  neće raditi ni Turističko informativni biro u gradu, a prijave se mogu obavljati od...

Vreli ritmovi živopisne salse širili su se pod septembarskim zvjezdanim nebom na pjeni od mora u Tivtu, obavijajući gradsku plažu pozitivnom atmosferom i nudeći dobre vibracije. I njih je te večeri bilo na pretek jer “začinjeni sos”, što je inače prevod riječi salsa, je zaista dobar dodatak svakom raspoloženju.
U svim vidovima smještaja u Tivtu danas boravi 3.074 gosta ili 9 odsto više nego u istom periodu prošle godine - saopštila je Turistička organizacija Tivta.
Odmah nakon završetka luksuznog nautičkog događaja MYBA Pop Up Superyacht Show-a na kom su bili domaćini u tivatskoj marini, predstavnici projekta marine za superjahte i nautičkog naselja Porto Montenegro učestvuju na najznačajnijim septembarskim sajmovima nautike u Evropi.
U nagradnoj akciji „Ulov mjeseca“ za avgust, tivatske kompanije „Una“ prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u prodavnicama SIPA ili Marine Centru - Radanovići osvojila je Lidija Vukić sa zubacem od 8,5kg.

“Mjesto je sjajno. Imamo odlične vezove, sadržaje, infrastruktura se razvija, kako vrijeme odmiče, sve je lakše i lakše i zadovoljni smo svojim izborom”, kaže za Radio Tivat tehnički nadzornik luksuzne jahte “Golden Shadow” (Zlatna sjenka) Ros Paterson. Serijski vlasnik jahti, Khaled bin Sultan, princ Saudijske Arabije...