Da je Tivat postao prava turistička atrakcija pokazuje sve veći broj turista koji u naš grad dolaze iz različitih razloga. Ali, kada je razlog emotivne prirode onda je priča prava. Jednu takvu priču donosi nam Maja Šut iz Splita koja je došla u posjetu Tivtu, ustvari u posjetu školskom brodu „Jadran“.
Na sjevernoj Zemljinoj polulopti jesen počinje danas u 3 sata i 54 minuta. U isto vrijeme za stanovnike na južnoj polulopti počinje proljeće. To je 266. dan u godini (računajući i 23. septembar), a do kraja godine ostaje još 100 dana (zaključno s 31. decembrom).

Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti počinje u nedjelju, 23. septembra, u 3 sata i 54 minuta, dok istovremeno za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proljeće....

U parku kod Upravne zgrade kompanije Adriatic Marinas, Porto Montenegro, danas u 16 sati počeće humanitarni „Pet meskenbal“. Sva prikupljena sredstva biće namjenjena za pomoć psima bez vlasnika.
U čak 17 od 22 crnogorske opštine za koje MONSTAT vodi podatke, plate su manje od državnog prosjeka. Prosječna zarada u junu u Crnoj Gori iznosila je 511 eura, i bila je najmanja u Petnjici samo 397 eura, a najveća u Tivtu 629 eura.
Posljednjeg vikenda u ovom mjesecu, u noći između 27. i 28. jula, dogodiće se veliki nebeski spektakl - potpuno i najduže pomračenje Mjeseca, koje će početi od 21.30 i trajaće do 00.20.
OO manifestacije „Bokeljska noć 2018" raspisao je Konkurs za sve one koji žele da ove godine učestvuju u smotri ukrašenih barki. Kandidati treba da uplate naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 5  eura na žiro račun Kulturnog centra, broj 510-8571-32 kod CKB banke, zatim da prilože dva primjerka skice kreacije (A4 format) uz propratni tekst (opis kreacije), te da usmeno obrazlože značenje kreacije pred stručnom Komisijom.
Članice Organizacije žena iz Tivta obišle su Park prirode '' Piva '' i posjetile značajna kulturno-turistička mjesta ovog kraja Crne Gore. Posjeta je organizovana u saradnji sa OO Crvenog krsta Tivta.
Tivat je nedavno na šetalištu Pine dobio novu atrakciju, novi detalj, novo mjesto za razgledanje i fotografisanje. Posljednjih mjesec dana pažnju mještani i turista našeg grada privlači živopisan drveni brod , replika liburna, broda koji je plovio ovim podnebljem još u 3.vijeku p.n.e. , a postavljen je na gradskom guvnu. Njega su izradili Tivćani, Oskar i Damir Montić sa ekipom saradnika za potrebe Prvog medjunarodnog tivatskog karnevala ali je i nakon njegovog održavanja on, srećom, još uvjek na rivi.