U čak 17 od 22 crnogorske opštine za koje MONSTAT vodi podatke, plate su manje od državnog prosjeka. Prosječna zarada u junu u Crnoj Gori iznosila je 511 eura, i bila je najmanja u Petnjici samo 397 eura, a najveća u Tivtu 629 eura.
Posljednjeg vikenda u ovom mjesecu, u noći između 27. i 28. jula, dogodiće se veliki nebeski spektakl - potpuno i najduže pomračenje Mjeseca, koje će početi od 21.30 i trajaće do 00.20.
OO manifestacije „Bokeljska noć 2018" raspisao je Konkurs za sve one koji žele da ove godine učestvuju u smotri ukrašenih barki. Kandidati treba da uplate naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 5  eura na žiro račun Kulturnog centra, broj 510-8571-32 kod CKB banke, zatim da prilože dva primjerka skice kreacije (A4 format) uz propratni tekst (opis kreacije), te da usmeno obrazlože značenje kreacije pred stručnom Komisijom.
Članice Organizacije žena iz Tivta obišle su Park prirode '' Piva '' i posjetile značajna kulturno-turistička mjesta ovog kraja Crne Gore. Posjeta je organizovana u saradnji sa OO Crvenog krsta Tivta.
Tivat je nedavno na šetalištu Pine dobio novu atrakciju, novi detalj, novo mjesto za razgledanje i fotografisanje. Posljednjih mjesec dana pažnju mještani i turista našeg grada privlači živopisan drveni brod , replika liburna, broda koji je plovio ovim podnebljem još u 3.vijeku p.n.e. , a postavljen je na gradskom guvnu. Njega su izradili Tivćani, Oskar i Damir Montić sa ekipom saradnika za potrebe Prvog medjunarodnog tivatskog karnevala ali je i nakon njegovog održavanja on, srećom, još uvjek na rivi.

Mještani Seljanova i njihovi gosti imaju od danas novu slatku priču, pogodnu baš za vrele ljetne dane. Poslije poslastičarnice “Minjon” u srcu Tivta i kamiončića “Minjončića” na Trgu od kulture, na Seljanovo je stigao Paviljon Minjonak! U društvu prijatelja i Seljanovaca, sestre Marijola Dimitrijević i...

Specijalni tegljač danas  je utovario malu podmornicu“Tisa“i transportovaće je do Beograda gdje će biti muzejski eksponat.       
Tradicionalna gastronomska manifestacija ''P(i)jat od žućenice'', u sklopu XIV Međunarodnog Žućenica festa održaće se u subotu, 16. juna u Tivtu, na rivi Pine.