U organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor, JZU Dom zdravlja Kotor i Udruženja sportskih kardiologa Crne Gore danas u 17 sati ,u sali kina “Boka”, će biti održana tribina pod nazivom “Sportska kardiologija” . Predavanje na temu „Iznenadna srčana smrt kod sportista" održaće kardiolog dr...

Iz Doma zdravlja Tivat obavještavaju da će shodno Saglasnosti Ministarstva zdravlja, od subote 03. juna početi sa izdavanjem ljekarskih uvjerenja za pomorce.
Danas se obilježava Dan borbe protiv hipertenzije ili „Dan hipertenzije“. Ovaj međunarodni „praznik“ proglašen je važećim kako bi se u cijelom svijetu podigla svijest o ovoj bolesti i mjerama prevencije.
Vlada Crne Gore zadužila je Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) da sa privatnim apotekama, već u ovom kvartalu, ugovori izdavanje ljekova na recept.
U sklopu obilježavanja aprila - mjeseca zdravlja i promocije zdravih sitlova života održana je tribina na temu “Bolesti zavisnosti”, u organizaciji Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja - Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, i u saradnji sa  Domom zdravlja Tivat. 
Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, ove godine po  šesnaesti put, organizuje nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.
Povodom Vaskršnjih/Uskršnjih praznika u Domu zdravlja Tivat radiće se po izmijenjenom rasporedu. Naredna četiri dana ljekari opšte prakse radiće u periodu od 07-14 sati.

Seminar pod nazivom "Porodica sa djecom sa kohlearnim implantom (KI)" priredjuje se danas u 14 h, u kino sali Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović"."Tema seminara će biti inovacije u kohlearnoj implantaciji, a predavanja će držati stručnjaci iz austrijske kompanije Med-El, predstavnici...

Danas je Svjetski dan zdravlja. Obilježava se pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije koja je 1948 godine organizovala prvu Svjetsku zdravstvenu skupštinu. Odlukom te skupštine za Svjetski dan zdravlja određen je 7. April a počeo se obilježavati od 1950. godine. Današnji dan je prilika za dodatnu promociju...