Mliječni zubi i njihova higijena od prvog dana važna su tema kojoj će biti posvećena pažnja i u februarskom Roditeljskom kutku u Tivtu, koji će ugostiti stomatološkinju Danijelu Sindik.
U Mediteranskom zdravstvenom centru u Igalu počeo je  međunarodni specijalistički program „Priprema, planiranje, evaluacija, implementacija i upravljanje projektima u zdravstvu”. Organizator je Evropski centar za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD), međunarodna obrazovna i naučno-istraživačka organizacija iz akademskog sistema OUN.
Iz tivatskog Doma zdravlja obavještavaju roditelje djece 2012. godište da od 1. marta počinju sistematski pregledi i vakcinacija djece za upis u I razred osnovne škole. Glavna sestra Dječijeg dispanzera, Violeta Račić pozvala je roditelje da blagovremeno zakažu preglede.
U Dječijem dispanzeru tivatskog Doma zdravlja nema registrovanih slučajeva morbila, kao ni onih koji bi bili sumnjivi, i za sada je situacija mirna. Što se tiče stepena vakcinisanosti, kako za morbile tako i za kompletan kalendar vakcinacija, u Tivtu duži niz godina oko toga nema većih problema, mada bi uvjek moglo biti bolje, kaže pedijatrica, dr Danica Stevović:
Institut za javno zdravlje potvrdio je oboljevanje od morbila kod još dva pacijenta. Pacijent L. B. (2015) hospitalizovan u OB Nikšić. Nevakcinisan protiv morbila. Epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je virusu bio izložen tokom dužeg boravka i bolničkog liječenja u Beogradu.
Institut za javno zdravlje potrvdio je obolijevanje od morbila kod dva pacijenta kod kojih je epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da su virusu morbila bili izloženi tokom zajedničkog dužeg boravka u Beogradu.
Ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv raka obilježava se kao inicijativa za ujedinjavanjem cijelog svijeta u cilju borbe protiv globalne epidemije raka i usmjeren je na četiri osnovne tačke: promocija zdravog načina života, omogućavanje ranog otkrivanja bolesti, postizanje dostupnog liječenja za sve i poboljšanje kvaliteta života oboljelim. - saopšteno je iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka.

U Crnoj Gori, nakon što su male boginje potvrđene kod jednog pacijenta, nijesu registrovani novi slučajevi obolijevanja, kazali su Dnevnim novinama iz Instituta za javno zdravlje. “Četrnaestomjesečna djevojčica iz Beograda kod koje su laboratorijski potvrđene male boginje je dobro”, kazala je direktorica Instituta za bolesti djece...

Piletina, voće i povrće u Crnoj Gori su bezbjedni pokazalo je istraživanje Centra za zaštitu potrošača, urađeno sa litvanskom organizacijom koja prati bezbjednost hrane.
Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da je laboratorijski potvrdjen prvi slučaj obolijevanja od morbila u Crnoj Gori. Riječ je o djetetu uzrasta  1 godine i 2 mjeseca koje je prije sedam dana iz Beograda doputovalo sa roditeljima u posjetu kod rodbine u Podgoricu.