Besplatna radionica i kurs “Tui na” tretmana za djecu sa smetnjama u razvoju, koji su bili najavljeni za 13. i 16. decembar u Domu kulture u Lepetanima, otkazani su zbog zbog vremenskih nepogoda u Engleskoj i snijega u Londonu, letovi za Crnu  Goru su suspendovani.
JU Kulturni centar „Nikola Đurković” i JZU „Dom zdravlja” Kotor, u saradnji sa JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” organizuju predavanje na temu “Razvoj govora i jezika. Što da očekujete od vašeg djeteta”. Govoriće logopedice: Dragana Marković i Danijela Vičević a moderator večeri biće dr Igor Kumburović, direktor kotorskog Doma zdravlja.
Besplatna radionica “Tui Na” tretmana koji je specijalno dizajniran za pomoć djeci sa pervazivnim razvojnim poremećajem, govorno-jezičnim smetanjama i autizmom, u organizaciji Tui Na Centra iz Londona, a namjenjena je roditeljima , logopedima i drugim terapeutima koji rade sa djecom .
Danas je Svjetski dan borbe protiv HIV/ AIDS-a . U Crnoj Gori su u 2016. registrovana 34 nova slučaja HIV-a, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodeći da za sada ne postoji mogućnost potpunog izliječenja, već poboljšanje kvaliteta života oboljelih od AIDS-a.
Poslednjih dana intezivno se priča o pojavi žutice u OŠ“Drago Milović“, roditelji su zabrinuti i u dilemi. Do sad su, po izvještaju tivatskog Doma zdravlja, prijavljena dva slučaja, a kažu da se radi o sporadičnim slučajevima i da nema mjesta panici. Dr Sanela Preljević Gašanin, pedijatrica Dječijeg odjeljenja, kaže da nema pomena epidemiji.
U preko 160 zemalja danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Šećerna bolest ili dijabetes je hronični, neizlječivi sistemski poremećaj metabolizma, koji se karakteriše hiperglikemijom, tj. trajno povišenim nivoom glukoze u krvi.
Vlada je juče usvojila uredbu kojom se precizira cijena ljekova koji se već nalaze na listi, kao i medikamenata koji se prvi put stavljaju na nju
Za  deset mjeseci 2017. kao i tokom 2016. u Crnoj Gori nije zabilježen ni jedan slučaj obolijevanja od malih boginja niti je zabilježen prenos virusa, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje. Institut je u saradnji sa ostalim zdravstvenim ustanovama i elementima zdravstvenog sistema pokrenuo niz aktvnosti na spriječavanju epidemijskog javljanja morbila:
Iz tivatskog Doma zdravlja i Dječijeg odjeljenja obavještavaju da su počeli sa redovnim sistematskim pregledima i vakcinacijom za učenike osnovne i srednje škole. Vakcine će primiti samo završni razredi škola.
Vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u tivatski Dom zdravlja prije skoro mjesec dana, a ljekari ističu da su zadovoljni odzivom, a do sada je već vakcinisano oko 300 pacijenata.