U okviru nacionalnog programa, u tivatskom Domu zdravlja u maju se počeo sprovoditi skirining program prevencije karcinoma grlića materice. Na preventivne preglede i dijagnostiku pozivaju se žene odredjene starosne dobi, rodjene u periodu od 1983. do 1987. godine, kako bi preduprijedili nastanak i širenje ove bolesti, koja je posle karcinoma dojke najčešće maligno oboljenje kod žena, kazala je gostujući u emisiji Radio suncobran, dr Julija Samardžić, stalni ginekolog u tivatskom Domu zdravlja.
Najčešći kvaritelji ljeta su stomačni virusi, a da su aktuelni potvrdio je i dr Jovan Raičević pedijatar, ističući da nije ništa neočekivano s obzirom da je na plažama velika koncentracija ljudi na malom prostoru.
Jedna od trenutno najpopularnijih masaža jeste maderoterapija koja veoma uspješno eliminiše celulit. Ono što je zanimljivo jeste to što se za ovu metodu koriste različite vrste oklagija, kazala je fizioterapeutkinja Željka Marković, gostujući u Radio Suncobranu.
Od 15 do 25 septembra na Žabljaku će biti održan prvi kamp za mršavljenje i zdravu ishranu koji organizuju Ivan Vučinović i Irina Loyko gosti našeg Radio suncobrana.
Crnu Goru i region potresa upotreba novih droga na bazi amfetamina. Stanje je i više nego zabrinjavajuće. Izvršni direktor NVO 4Life Saša Mijović tvrdi da je upotreba ovih droga u porastu i u Crnoj Gori. On za CdM objašnjava i zašto je to tako i o kakvim drogama je riječ.

Crna Gora po četvrti put zajedno sa​ mnogim​ zemalja​ma​ svijeta obilježava Međunarodni dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN) od 11. decembra 2014. godine, kojom se pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svijesti javnosti o dobrobitima joge i njenom uticaju na globalnu politiku zdravlja....

Inspekcija Uprave za bezbjednost hrane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja pokreće snažnu i organizovanu akciju kontrole prodaje meda na tržištu, u cilju zaštite zdravlja potrošača i brenda crnogorskog meda. Kontrola prodaje meda na tržištu biće posebno pojačana na lokacijama koje su prepoznate kao sumnjive, a...

Svjetski dan davalaca krvi se obilježava danas, a širom svijeta organizuju se različite manifestacije sa ciljem da se podigne svijest o vitalnoj ulozi transfuzije krvi u spašavanju života i unapređenju zdravlja ljudi, kao i apel na ljude da redovno daju krv kako bi spriječile nestašicu u bolnicama.
U Domu zdravlja Tivat danas su obavljeni preventivni pregledi -  provjera šećera u krvi, EKG, pregled ljekara opšte prakse i snimanje pluća  za 21 pripadnika/cu romske i egipćanske populacije.