"NVO 4 Life pozdravlja potpisivanje Memoranduma JU Kakaricka gora i Opštine Tivat i Odluku Opštine Tivat da obezbijedi finansijsku pomoć, odnosno, sufinansiranje pri tretmanu zavisnika/ca od droga u iznosu od 230 eura mjesečno, prvi tretman, sa teritorije svoje opštine za one koji se odluče za ovaj vid pomoći, i pozivamo i ostale opštine da se povedu njihovim primjerom" -  kazao je Saša Mijović, direktor ove NVO.
Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 10. septembra, važno je osvijestiti potrebu brige o mentalnom zdravlju, od kojeg, po brojinim istraživanjima savremene medicine, primarno zavisi naše sveukupno zdravlje.
„Psihoonkologija – važnost psihološkog faktora kod malignih bolesti", tema je predavanja koje povodom mjeseca borbe protiv raka dojke, organizuje NVO Anima, u četvrtak 12. oktobra u 18 sati ,u kotorskom Kulturnom centru.
Vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u tivatski Dom zdravlja i sa zakazivanjem se već može početi. Za sada je stiglo 120 vakcina, a po potrebi biće dostavljeno još.
Oktobar je mjesec u toku kog se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke. Svake godine u Crnoj Gori bude registrovano između 250 i 300 slučajeva novooboljelih od kancera dojke, dok godišnje od ove bolesti umre 80 osoba. U Tivtu, po dosadašnjim statistikama godišnje oboli 6-7 osoba, rekao je našem Radiju dr Dalibor Burić, specijalista radiolog iz tivatskog Doma zdravlja, ističući da zadnjih godina nije bilo muških pacijenata.
Portparolka Montefarma, Vlatka Raičković, saopštila je da je počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.
Oktobar je mjesec u toku kog se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke. Svake godine u Crnoj Gori bude registrovano između 250 i 300 slučajeva novooboljelih od kancera dojke, dok godišnje od ove bolesti umre 80 osoba.
Fond za zdravstveno osiguranje će do kraja sedmice potpisati ugovore sa 168 apoteka, pa će građani od 1. oktobra moći sa receptom da uzimaju ljekove u privatnim apotekama.