Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje pokazuju da se nastavlja pad vakcinacije MMR vakcinom, piše „Pobjeda“. Tako od 7.814 djece rođene 2015. godine, njih gotovo 3.813 nije vakcinisano protiv morbila, zaušaka i rubeole.
Mikrobiološke analize kanila, koje su prethodne sedmice povučene iz upotrebe zbog sumnje da su zaražene bakterijom stafilokoka, pokazale su da nema bakterija koje su uzročnici piogenih infekcija, tvrde iz Ministarstva zdravlja.
Iz tivatskog Doma zdravlja i Dječijeg odjeljenja obavještavanju roditelje da od danas potvrdu za polazak u vrtić mogu podići svakog radnog dana ujutru i popodne, bez obzira ko je izabrani ljekar.
Prema riječima dr Borka Bajića načelnika Odjeljenja za higijenu u Institutu za javno zdravlje Crne Gore, dim od požara je štetan jer se izmedju gasova koji su u njegovom sastavu, nalaze i praškaste čestice koje ulaze duboko u naša pluća i mogu ugroziti zdravlje svih, a naročito hroničnih bolesnika i ranjivih grupa stanovništva kao što su djeca, trudnice i starije osobe.
U kotorskoj bolnici ljekari su juče posumnjali da su braunile, odnosno kanile koje su koristili za davanje infuzije, kontaminirane. Nezvanično, saznajemo da se sumnja na zaraženost bakterijom stafilokoka. 
Nakon uspješne edukacije gostiju o koristima i štetnostima od sunčanja za vrijeme obilaska plaža jednog dijela crnogorske obale tokom jula, aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) u avgustu su nastavili da obilaze prepune plaže na crnogorskom primorju.
Svjetska nedjelja je globalna kampanja koja se obilježava svake godine u prvoj nedjelji avgusta, počela je 1. a traje do 7. avgusta. Cilj ove kampanje jeste da se podigne društvena svijest o značaju i prednostima dojenja, da se pruži podrška dojenju i time unaprijedi zaštita zdravlja i majke i djeteta.

Dom zdravlja Tivat spremno je dočekao turističku sezonu, a to podrazumijeva da, kao i prethodnih godina, turisti medicinsku pomoć mogu dobiti u toj zdravstvenoj ustanovi, kazala je direktorka dr. Jasminka Anđelić. „Turistička ambulanta funkcioniše već godinama unazad i u njenom radu nemamo nikakvih problema. Radi...

Dom zdravlja Kotor će u saradnji sa kompanijom „Donator“ sjutra od 10 do 12 sati u šoping centru Kamelija obilježiti Svjetsku nedjelju dojenja.