35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • FREI 2014 - "Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta"

  Festival investicija i nekretnina, FREI 2014, počeo je juče u Budvi. I ove godine održava pod patronatom predsjednika Vlade, Mila Đukanovića, koji je i otvorio festival izlaganjem na temu “Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta”.

  Na skupu učestvuju investitori i komercijalne kompanije u sektoru nekretnina, reprezenti državne i javne uprave, te predstavnici međunarodnih institucija. Prema program očekuje se izlaganja eminentnih međunarodnih eksperata, kao i predstavnika državnih organa, lokalne samouprave, velikih svjetskih konsultantskih kuća i hotelskih brendova. Opštinu Tivat, koja na poziv organizatora učestvuje po drugi put, predstavljaće savjetnik predsjednika Opštine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović. Tema prezentacije je “Uloga lokalne samouprave u privlačenju investicija”.

   

  Imamo čitav set aktivnosti koje smo preduzeli u cilju unapređenja poslovnog ambijenta. Od mikro-kreditnog fonda, oslobađanje od komunalija za ivestitore u hotele sa pet i više zvjezdica, smanjivanje komunalija za sve one investiture koji sisteme sunčeve energije budu koristili za grijanje ili hlađenje prostorija a njima se komunalije umanjuju za 200 eura po metro kvadratnom. Spomenuću svakako i naš ISO standard po čemu je opština Tivat prepoznata. Tu je svakako i brendiranje Tivta, kontinuirana obuka i usavršavanje lokalnih službenika i namještenika, naš građanski biro odnosno SMS sistem i web portal. Tu sui  brojne akcije kako na bazi javno- privatnog partnerstva al i one akcije koje već godinama provodimo zajedno sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, kada je u pitanju zapošljavanje pripravnika”, rekao je Vujović.

  Do kraja godine je planirano formiranje biznis centra koji pružao sve neophodne informacije i institucionalnu pomoć za uspostavljanje i vođenje biznisa. U suštini, bio bi spona između preduzetnika, odnosno predstavnika privrede i lokalne samouprave. U fokusu ovogodišnjeg, petog festivala su savremeni modaliteti nekretnina u funkciji novih trendova višenamjenske turističke ponude, a tu opština Tivat ima šta da pokaže.

  Zahvaljujući našim investitorima koji godinama već uspješno posluju na području opštine Tivat, sigurno da će teme biti aktuelne i interesantne. Jas am ubijeđen da će i naši investitori koji imaju i samostalni nastup na ovom sajmu, mnogo više reći o tome”, zaključio je Petar Vujović.

  Posebna pažnja će, kako su naveli organizatori, biti posvećena infrastrukturnim pretpostavkama investicionog razvoja, zatim valorizaciji potencijala na sjeveru Crne Gore, kao i ulozi lokalne samouprave u optimizaciji investicionog ambijenta.

  Organizator FREI 2014, koji traje do četvrtka, je konzorcijum Biznis Link iz Beograda i RLC Montenegro iz Podgorice. Programski nosilac skupa je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

ANKETA:

Da li vjerujete institucijama sistema u Crnoj Gori?
Vijesti
Tivćanin Draško Jelovac danas je prvi doplivao do časnog krsta u tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Miholjskoj Prevlaci. U plivanju je učestvovao do sada najveći broj učesnika – preko sedmadeset, među kojima je bilo i desetak djevojaka, a događaj je okupio veliki broj vjernika iz Tivta i Boke kotorske.
Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obilježava uspomena na Hristovo krštenje na rijeci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte". 

U prijateljskoj utakmici danas se sastaju Grbalj-Sutjeska Utakmica se igra na poomoćnom stadionu u Donjoj Sutvari od 13,30....

Predstava "Mlijeko u prahu" po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, biće izvedena večeras na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra "Nikola Đurković" u 20 sati.
Pretežno oblačno, u južnim i centralnim predjelima povremeno kiša, ponegdje i kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru pretežno oblačno u višim predjelima snijeg i susnježica, u nižim predjelima kiša, a ponegdje i susnježica. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje duži periodi suvog vremena. Vjetar slab do umjeren, ponegdje i pojačan, uglavnom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 0 do 13 stepeni.