35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Saopštenje UBNORa i antifašista Tivta

  Sapštenje UBNORa i antifašista Tivta:

  Udruženje boraca NOR-a i antifašista Tivat, je dobrovoljna, patriotska, jedinstvena antifašistička organizacija, učesnika Narodnooslobodilačkog rata 1941 – 1945. godine, antifašista i poštovalaca trajnih vrijednosti NOB-a.

              -Animator afirmisanja istine o NOB-u i njegovim rezultatima i protivnik  razobličavanja i falcifikovanja istoriskih činjenica.

              -Pokretač saradnje sa svim antifašističkim organizacijama i udrženjima.

              -Program Udruženja omogućava širenje svijesti i znanja o vrijednosti: slobode, mira, ravnopravnosti, sloge i dobrih odnosa među ljudima, narodima i državama.

              Plan i Program udruženja  sadrži obaveze očuvanja,  brige, održavanja spomenika i obilježavanja  datuma vezanih za njih.

              Herojski podvig Spasića i Mašere, je jedan od datuma zacrtanih u našem programu.Zajedno sa Vojskom Crne Gore želimo ga i dostojanstveno  obilježiti.

   

  1.      U 11h ispred spomenika u gradskom parku u Tivtu-  polaganje vijenaca

  -govor, kratak osvrt na događaj.

  -„Pred spomenikom Spasića i Mašere“- recital učenika SSŠ“Mladost“ Tivat

   

                               2.   -Polaganje cvijeća u more u uvali „Zagreb“

       -predstavnici Ambasade Slovenije,Udruženje boraca NOR-a

        i antifašista

   

  3.      U 12h obilazak Porto Montenegra i posjeta muzeja i održavanje časa istorije – predavač gospodin Dražen Jovanović, profesor istorije i rukovodilac zbirke pomorskog nasleđa.

   

                               3.   Zajednički ručak hotel „Mimoza“  

   

                                    -Gost , njegova Eks. Vladimir  Gasparič, Veleposlanik Slovenije u Crnoj Gori.

   

                 

                                                                                       UDRUŽENjE BORACA NOR-a i ANTIFAŠISTA

                               T  I  V  A  T

                   -presjednik-

                            Dragiša Ćosović

ANKETA:

Da li vjerujete institucijama sistema u Crnoj Gori?
Vijesti
Tivćanin Draško Jelovac danas je prvi doplivao do časnog krsta u tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Miholjskoj Prevlaci. U plivanju je učestvovao do sada najveći broj učesnika – preko sedmadeset, među kojima je bilo i desetak djevojaka, a događaj je okupio veliki broj vjernika iz Tivta i Boke kotorske.
Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obilježava uspomena na Hristovo krštenje na rijeci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte". 

U prijateljskoj utakmici danas se sastaju Grbalj-Sutjeska Utakmica se igra na poomoćnom stadionu u Donjoj Sutvari od 13,30....

Predstava "Mlijeko u prahu" po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, biće izvedena večeras na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra "Nikola Đurković" u 20 sati.
Pretežno oblačno, u južnim i centralnim predjelima povremeno kiša, ponegdje i kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru pretežno oblačno u višim predjelima snijeg i susnježica, u nižim predjelima kiša, a ponegdje i susnježica. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje duži periodi suvog vremena. Vjetar slab do umjeren, ponegdje i pojačan, uglavnom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 0 do 13 stepeni.