35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • Održan sastanak Delegacije EU sa tivatskom lokalnom upravom i privrednicima

  U okviru današnje posjete predstavnika Delegacije EU našoj Opštini, organizovane kroz projekat Eko centra Delfin i RTCG „EU znači DA- vrijednosti, politike i standardi“ održan je radni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i tivatskim privrednicima, upriličen u prostorijama Yacht club-a Porto Montenegro.

  Predstavnicima Delegacije EU, lokalne samouprave i tivatskim privrednicima na početku sastanka obratio se gradonačelnik Miodrag Kankaraš, ističući između ostalog da pored svih napora koje Opština Tivat preduzima kako bi poboljšala poslovni ambijent, uvijek ima prostora da se učini više i bolje, a najbolji način za to je upravo direktan dijalog poput današnjeg.  

  Napore i nastojanja Opštine Tivat da poboljša poslovni ambijent, kako u smislu rušenja biznis barijera, tako i u smislu podsticanja zelene ekonomije, održivog razvoja u svim sferama, pa i u preduzetništvu, predstavio je Savjetnik gradonačelnika za međunarodne odnose i ekonomski razvoj, Petar Vujović. Između ostalog, Vujović se osvrnuo i na projekte koje finansira EU, u kojima je Tivat vodeći ili jedan od partnera, a koji kao krajnji cilj imaju usvajanje evropskih standarda u svim sferama, pa i poslovanju.

  Pozdravljajući goste, Gavro Vučurović, vlasnik jednog od malobrojnih proizvodnih privrednih subjekata u našem gradu, podsjećajući da je upravo proizvodnja i industrija ono što definiše stepen razvijenosti neke zemlje, ukazao je na činjenicu da je u Tivtu nekada bilo više preduzeća koja su proizvodila i od kojih je živio najveći dio građana. Danas, kada dominiraju uslužne djelatnosti, klima za proizvođače nije najpovoljnija. Vučurović je vlasnik jedne od malobrojnih firmi u Crnoj Gori koja se bavi metalopreradom. Istakao je uvjerenje da Delegacija može pomoći da se otvore granice za uvoz neophodnog repromaterijala za ovu djelatnost, kao i da se omogući saradnja sa velikim evropskim proizvođačima iz sfera metaloprerade, mašinstva, brodogradnje, građevinarstva.

  Zamjenik šafa Delegacije EU, Alberto Kamarata, objasnio je da ova i slične inicijative trebaju biti predstavljene EU preko nadležnih Ministarstava i državnih organa, a da je današnji sastanka prilika da se u direktnom razgovoru razmotre problemi i evropska praksa u njihovom prevazilaženju.

  O različitim problemima sa kojima se susreću tivatski privrednici govorili su i Miodrag Saveljić, Goran Maslovar i drugi. O naporima lokalne samouprave da omogući što bolji poslovni ambijent brojnim aktivnostima na raznim poljima, te transparentnoj politici Opštine, govorila je i Jovanka Laličić, glavni administrator.

  Radna posjeta predstavnika Delegacije nastavljena je predavanjem studentima na Fakultetu za mediteranske poslovne studije na temu Mogućnosti i perspektive pomorskog obrazovanja- praksa EU.

ANKETA:

Da li ste zadovoljni kako se Tivat razvija?
Vijesti
Godišnja priznanja uspješnim sportistima u 2018. godini biće dodijeljena u utorak, 20. novembra u 11 časova u multimedijalnoj sali  Opštine Tivat.
Tradicionalni 43. Novembarski bućarski turnir, koji se igra u čast Dana Opštine Tivat,večeras je otvorio Ivan Percin potpredsjednik BK  KALIMANJAC.

Na Opatovu je sa Jadranske magistrale, prema moru, sletilo vozilo „Fiat Panda“ žute boje tivatskih registarskih tablica. U policiji nisu imali prijavu za saobraćajnu nezgodu na tom dijelu magistralnog puta, ali je u toku provjera identiteta vozača tog vozila jer se radi o saobraćajnom...

JP Morsko dobro je prošle sedmice počelo sa radovima na sanaciji pristaništa Bazdanj na Obali Đuraševića u Tivtu. Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, izradu AB zidova i ploča, injektiranje postojećih zidova mula ispod i iznad vode, popravku postojećih i ugradnju...

Izgradnja saobraćajnice MR1/II od Solila do Radovića biće završena do početka naredne turističke sezone, istaknuto je danas na konferenciji predsjednika Opštine dr Siniše Kusovca i Veselina Kovačevića direktora kompanije Bemax, organizovanoj tokom obilaska gradilišta gdje su počeli radovi u dužini od 2,2 kilometra trase. “Završetkom...

Program pod nazivom “Radovići svome gradu” u sklopu Novembarskih dana, upriličen je danas u Domu kulture „Uroš Rautović“ u Radovićima. Direktor OŠ”Branko Brinić” obratio se prisutnima i podsjećajući na istorijske trenutke Boke, rekao je:

Na Seljanovu ispod hotela Tivat, ponovo je formirana nelegalna deponija na kojoj se trenutno nalazi oko 30 kubika uglavnom zelenog otpada, saopštili su iz Komunalnog. Iako su radnici krajem juna sa te lokacije uklonili i odvezli 80 kubika građevinskog i drugog otpada, nesavjesni građani su na...

U okviru redovnih aktivnosti radnici Komunalnog su ovih dana dodatno angažovani na uređenju i čišćenju grada u susret 21. novembru, Danu Opštine. Do sada su nekoliko puta prali Trg magnolija, rivu Pine, plato ispred ulaza uzgradu Opštine, a oprani su i trotoari u centru grada....

Dodjela interventne pomoći Opštine Tivat porodicama koje su pretrpjele štetu u požaru na Lovanji u Kotoru organizovana je danas u prostorijama Crvenog krsta Tivat.