35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Event Information:

 • TAA: Sa sajta opštine izbrisati portret odlazećeg predsjednika

                                                      Saopštenje NVO "Tivatska antikorupcijska akcija":

  U javnosti okvalifikovana kao neočekivana, odluka g. Miodraga-Dragana Kankaraša da odustane od  kandidature za novi, dvogodišnji mandat predsjednika opštine Tivat navodi nas kao društvenu zajednicu  da se zapitamo i o nekim naizgled nebitnim stvarima.

  Mada, recimo to otvoreno, za Tivatsku antikorupcijsku akciju ta odluka g. Miodraga-Dragana Kankaraša nije ni najmanje bila neočekivana. S obzirom na brojne činjenice koje je TAA prezentovala tivatskoj i široj javnosti o njegovom lošem radu i neradu, sa čime se, kao mogućim lošim posljedicama za njegovu partiju, i on sam neminovno morao suočiti, čini se da mu nije ni preostajao drugačiji izbor. Članovi TAA su u mnogim člancima pisali o brojnim kršenjima zakona, i netransparentnom i autokratskom ponašanju sad već odlazećeg predsjednika tivatske opštine.

  Sasvim je normalno i opravdano da rubrika „Pitajte Predsjednika“ postoji na sajtu Opštine Tivat, ali bez ičijih portreta ma ko da vrši funkciju predsjednika opštine. Jer je u pitanju funkcija, a ljudi koji je vrše dolaze i odlaze, i nije potrebno da tamo budu njihovi portreti. Vlast donosi brojna iskušenja za pojedinca, a kad se počne sa javnim paradiranjem portretima sujeta lako postane nekontrolisana, i pojedinac u svojoj glavi počne da razvija sopstveni kult ličnosti, koliko god to na provincijskom nivou karikaturalno zvučalo.

  Tivatska antikorupcijska akcijaovim putem poziva ljude koji brinu o sajtu Opštine Tivat da što prije sa rubrike „Pitajte Predsjednika“ izbrišu portret odlazećeg predsjednika opštine Tivat g. Miodraga-Dragana Kankaraša, i tim potezom naprave dvostruku korist - najprije, da konstatuju realnost, tj. skori odlazak g. Miodraga-Dragana Kankaraša sa funkcije predsjednika opštine, i, drugo, da na taj način simbolički najave dolazak nekog novog, demokratskijeg vremena, i vremena strožijeg poštovanja zakona u našem gradu.

ANKETA:

Da li vjerujete institucijama sistema u Crnoj Gori?
Vijesti
Tivćanin Draško Jelovac danas je prvi doplivao do časnog krsta u tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Miholjskoj Prevlaci. U plivanju je učestvovao do sada najveći broj učesnika – preko sedmadeset, među kojima je bilo i desetak djevojaka, a događaj je okupio veliki broj vjernika iz Tivta i Boke kotorske.
Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obilježava uspomena na Hristovo krštenje na rijeci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte". 

U prijateljskoj utakmici danas se sastaju Grbalj-Sutjeska Utakmica se igra na poomoćnom stadionu u Donjoj Sutvari od 13,30....

Predstava "Mlijeko u prahu" po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, biće izvedena večeras na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra "Nikola Đurković" u 20 sati.
Pretežno oblačno, u južnim i centralnim predjelima povremeno kiša, ponegdje i kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru pretežno oblačno u višim predjelima snijeg i susnježica, u nižim predjelima kiša, a ponegdje i susnježica. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje duži periodi suvog vremena. Vjetar slab do umjeren, ponegdje i pojačan, uglavnom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 0 do 13 stepeni.