Predstava "Mlijeko u prahu" po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, biće izvedena večeras na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra "Nikola Đurković" u 20 sati.

Од почетка 2019. године, херцегновска Књижара Со почела је да обиљежава значајан јубилеј: 140 година од рођења првог књижара, 121 године херцегновског класичног књижарства и 15 година Књижаре Со.

Pjevačko društvo "Grbalj" priredjuje tradicionalni Novogodišnji koncert izvornog pjevanja, običaja i igara- u ponedjeljak 14. januara, u 19 sati u kotorskom Kulturnom centru  „Nikola Đurković".

Zvijezda filmova “Pirati sa Kariba”, “Ubistvo u Orijent ekspresu” i “Fantastične zveri” u Tivat, kako je ranije i najavljivano, stiže krajem narednog mjeseca. Slavni glumac u Beograd stiže krajem ovog mjeseca gdje će provesti nekoliko nedjelja zbog nastvaka snimanja filma “Minamata”, o slavnom ratnom fotografu Judžinu...

Svjetski superstar italijanski strip umjetnik Andrea Di Vito, prvi je potvrđeni gost za 13. izdanje Hercegnovskog strip festivala (HSF) koje će se ove godine održati od 6. do 11. septembra. Punih devet mjeseci prije početka festivala potvrdu dolaska na hercegnovsku manifestaciju posvećenu devetoj umjetnosti ponovio je i još jedan italijanski umjetnik – Mario Alberti koji je trebalo prošle godine da gostuje na HSF-u ali je zbog bolesti morao da otkaže dolazak u Herceg Novi.
Gradsko pozorište iz Podgorice sinoć je obilježilo 67. rođendan uručenjem nagrada i pozorišnom predstavom "Mali pirat" u koprodukciji ovog pozorišta i tivatskog Centra za kulturu.
Na maloj sceni Centra za kulturu, DTV Partizan, večeras od 18 sati biće priredjen plesno-muzički program pod nazivom „Čarolije vragolije“ Modno plesnog kluba Modest.
Dan Gradskog pozorišta biće obilježen sjutra (četvrtak) u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" dodjelom nagrade "Vasilije Ivanovič Šćućkin", koja nosi ime osnivača te kuće, i godišnjih priznanja za poseban umjetnički doprinos u 2018, kao i za visoke rezultate ostvarene u tehničkom i administrativnom sektoru. Nakon svečanog uručenja, premijerno pred podgoričkom publikom biće izvedena predstava "Mali pirat" u režiji Milana Karadžića.
Atraktivna porodična avanturistička bokeška storija ugledala je nedavno svijetlo dana u drugačijem ruhu i počela da osvaja.  Priča Anta Staničića  prešla je iz knjige na pozorišnu scenu, obezbjedivši tako sebi - novi oblik trajanja.