"Be My Superstar", interaktivna opera na temu vršnjačkog nasilja bazirana na tekstu Jana Verburga, u režiji Aleksandre Lakroa i na muziku Šimona Vosečeka, biće premijerno izvedena večeras od 21 sat u hercegnovskoj dvorani Park, na festivalu Operosa Montegro Opera. Festival će trajati do 24. avgusta...

Natpis sa stihovima pjesme „Bokeljska noć”, sa potpisom i siluetom autorke Maje Perfiljeve, postavljen je iznad kotorskih glavnih gradskih vrata u znak sjećanja na pjesnikinju koja je na najljepši način opjevala emociju koja prati feštu nad feštama.
Tradicionalna kotorska fešta, Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 24. avgusta od 21 sat a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“. Ulaskom u koridor, 45 okićenih barki sa desetak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4.500 eura.
Posredstvom Fondacije Dana u Herceg Novom večeras u 19 sati će biti predstavljena izložba crteža "Leonardo 500, genije, priroda, voda i more", povodom 500 godina od smrti velikog umjetnika i naučnika. Autor izložbe je Luiđi Valerio iz Prirodnjačko-kulturnog centra Lega Navale iz Rima.
Na prepunoj sceni atrijuma Buća sinoć je još jednom odigran rimejk kultne predstave „Bokeški D mol“ po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Milana Karadžića, kojoj je Centar za kulturu Tivat na ovogodišnjem 14. Festival mediteranskog teatra „Purgatorije 2019“ dao novi vjetar u leđa. 
Turistička organizacija Tivat za sve ljubitelje TIVTOVANJA najavljuje veče u ritmu dobre muzike - TIVAT ROCK’S. U nedjelju, 25. avgusta će se narivi Pine od 21:30h održati koncert hrvatske rock grupe Silente.
Rimejk pozorišne predstave "BOKEŠKI D MOL" Centra za kulturu Tivat biće izveden i večeras sa početkom u 21 sat u Atrijumu ljetnjikovca Buća.