"Tokom istraživanja u biblioteci u Parizu, naišao sam na djelo "Temple od flora" Džona Tortona, staro 220 godina  i tu naišao na prekrasne slike cvijeća koje su me inspirisale za ovu kolekciju koju sam, inače, prikazao prije desetak dana na pariškoj Nedjelji visoke mode", rekao je za naš Radio libanski dizajner visoke mode, Rami Kadi, koji je otvorio drugo veče  IFF u prostoru Sinhra u Porto Montenegru.
Međunarodni plesni seminar u sklopu Festivala plesnog teatra koji CZK realizuje sa Bitef dens kompanijom iz Beograda i tivatskom NVO „Škart“ završen je sinoć prezentacijom za publiku.
U atraktivnoj scenografiji podmornica P-821 „Heroj“ i P-912 „Una", "usidrenih" ispred Zbirke pomorskog nasleđa, sinoć je u Tivtu otvoren 2. Internacionalni festival mode. Bio je to nesvakidašnji kontrasni spoj snage i moći vojne industrije SFRJ sa sofisticiranom umjetničkom modnom pričom "Vertigo" Sylvia Giardina-e. "Vrtoglava" harmonija  tona i tona čelika i bogate tehnološke i kulturne baštine Arsenala i Tivta, sa metrima i metrima najfinijih tkanina skulpturalno oblikovanih u kreacije visoke mode koje slave žensko tijelo. 
Režiser koncerta „Muzika na vodi“ Zoran Rakočević za naš radio kaže da je iskorišćeno jedno klasično Hendlovo remek djelo, da bi se postavila priča o umjetničkom djelu u širem smislu.