Tradicionalni kotorski maskenbal, u okviru  zimskih karnevalskih fešti, održaće se sjutra od 21 sat u PC„Vukšić“. Goste će zabavljati THE GRUPA i ANSAMBL TOĆ. Fond nagrada je 3.200 eura i to u kategoriji pojedinačnih maski:

U Gradskoj galeriji Collegium artisticum u Sarajevu sutra će biti predstavljena monografija najznačajnijeg bosanskohercegovačkog grafičkog dizajnera Branka Bačanovića Bambija, pod naslovom „Grafički kontinuiteti 1977-2017“.  Bačanovićeva velika retrospektivna izložba sa istim naslovom, posvećena obilježavanju 40 godina autorovog umjetničkog rada, u toku je na 1000 kvadrata ovog...

Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor  priređuje audiciju za izbor glumaca za lutkarsku predstavu „Zidanje Skadra“, koja će premijerno biti izvedena na Festivalu lutkarstva „Lutvid fest“ u Bijeljini.
U okviru 51. Praznika Mimoze, sutra od 19 sati u Dvorani Park, Bitef Teatar će izvesti predstavu “Lepa Brena projekt”,po konceptu i u režiji Olge Dimitrijević i Vladimira Aleksića.  Autori su kroz najveći šoubiznis simbol Jugoslavije, progovorili o kompleksnosti i unutrašnjim kontradikcijama posljednje  četiri dekade ovih prostora, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, o razočaranjima i nadi.
Kad neki roman dobije Bukerovu nagradu, samo po sebi razumljivo je da je u pitanju štivo visoke literarne vrijednosti. Roman Džordža Sondersa  Linkoln u bardu  tu nagradu dobio je, potpuno zasluženo, 2017. godine.- kaže se u autorskom članku dr Miomira Abovića.
„Štuk i pitura“ naziv je neobične modne revije koja je zakazana za večeras  od 19 sati u kotorskom ŠC „Kamelija“ . Riječ je o prezentaciji body art painting-a, umjetnosti koja je prvi put u Crnoj Gori viđena na djelu u Tivtu prije 22 godine na festivalu "Modus-moda vivendi".
U okviru Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti juče je u PC “Vukšić”  održan dječiji maskenbal. Djeca su oživjela junake iz priča i bajki i pružila im se prilika da barem na kratko budu likovi iz mašte.

Ljubav i šta ona znači danas, kako izaći na kraj sa izazovima i izdajama, bila je tema književne večeri u Tivtu na Svjetski dan zaljubljenih. Knjižica misli Bogdana Stevanovića Blogdana pod naslovom “Ljubav uvek uspe”, koja je izašla iz štampe dva dana ranije, premijerno je...