Slavni ruski Boljšoj teatar saopštio je da od će danas na YouTube-u emitovati svoje najpoznatije predstave u trenutku kada je više od jedne trećine čovječanstva u karantinu u svojim domovima u cilju sprečavanja širenja korona virusa.
U okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće, na YouTube kanalu Ministarstva kulture upriličeno je virtuelno otvaranje 75. Tradicionalne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.
Ministarstvo kulture raspisalo je javne konkurse za kulturne djelatnike koji su najviše pogođeni aktuelnom situacijom u cilju prevazilaženja negativnih posljedica koje na sektor kulture ostavlja pandemija korona virusa.
Na You Tube kanalu Ministarstva kulture večeras će od 20 časova biti upriličeno virtuelno otvaranje 75. Tradicionalne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG), saopšteno je iz tog Ministarstva.
S obzirom na novonastalu zdravstvenu situaciju tim Muzeja i galerije Tivat došao je na ideju da napravi virtuelni obilazak izložbe "Oktom Tivćana", i samim tim podrži akciju “Ostani doma”.