Plesni klub Modest ostvario je ogroman uspjeh na Međunarodnom plesnom festivalu u Pančevu- "Dijamantski štap". Klub je proglašen za najuspješniji na festivalu koji je okupio najbolje takmičare  iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije...
Specijalni gost novogodišnje priredbe koju Dječiji savez Tivta priredjuje i ove godine krajem decembra, biće tinejdžer iz Splita, Roko Blažević, apsolutni pobjednik regionalnog dječijeg takmičenja “Pinkove zvezdice”, saopšteno je iz ove tivatske NVO.
Bijelo bračko zlato... hladan, opor kamen sa lijepog hrvatskog ostrva u rukama porodice Jakšić se već 115 godina oplemenjuje i priča, postaje mekan i podatan. Jakšići kamen imaju u venama i žive sa njim i od njega, a gošća emisije "Modni alibi", Ida Stipičić Jakšić, je ovu dugu kamenorezačku tradiciju dodatno obogatila i omekšala svojim inovativnim umjetničkim rukopisom.
U galeriji Buća sinoć je održana promocija romana „Nešto naše“ Budvanke Tamare Kovačević. O romanu su govorili recezenti Božena Jelušić i Stanka Stanojević , direktor Radio Tivta Dragan Popadić i autorka.
Kotorska koncertna sezona biće svečano otvorena večeras u 20 sati, koncertom violončeliste Dmitrija Prokofjeva i pijaniste Ratimira Martinovića.
Promocija časopisa „Ženski glas“ biće upriličena u srijedu, 5. decembra u 12 časova u galeriji Ljetnikovca Buća u Tivtu. Časopis govori o ženama Crne Gore i njihovom doprinosu crnogorskoj istoriji.