Zemljotres jačine 4,3 stepeni po Rihteru pogodio je danas Albaniju, navodi se na sajtu Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Primijetio sam da ovih dana mnogi misleći ljudi u Crnoj Gori povlače analogiju između takozvanog “dešavanja naroda” 1988. i 1989. godine, tj. Antibirokratske revolucije, sa jedne strane, i aktuelnih litijâ i protestâ izazvanih izglasavanjem Zakona o slobodi vjeroispovjedi, sa druge / pišr iu autorskom članku dr Miomir Abović.
Novi Zakon o radu stupio je na snagu 8. januara. Pobjeda je danas objavila stručan komentar dr Vesne Simović Zvicer, koja je bila koordinatorka Radne grupe za Izradu zakona.
Prijepodne više sunčanih intervala, a na sjeveru po kotlinama magla. Poslijepodne postepeno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći mjestimično kiša a u planinskim predjelima snijeg i susnježica, prvenstveno u južnim predjelima. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 do 14 stepeni.
Pretežno sunčano. Na sjeveru prijepodne po kotlinama magla i sumaglica. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, na krajenjem jugoistoku prijepodne umjeren do pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 17 stepeni.