U svijetu se danas obeležava Međunarodni dan tolerancije, dan kada se podjseća na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, osjećanja i uvjerenja. Generalna skupština UN je 1996. godine pozvala države članice da obilježe Međunarodni dan tolerancije – 16. novembar.
Povodom Međunarodnog dana tolerancije, NVO „Ante Portas" danas od 17 sati u multimedijalnoj sali kotorskog Kulturnog centra, organizuje javnu tribinu.

“Dan otvorenih vrata” na ovom atraktivnom jedrenjaku „Jadran“ danas su otvorili učenici OŠ „Branko Brinić“. Posjetu i obilazak tivatskih osnovaca jedrenjaku, u saradnji sa posadom ŠK Jadran, organizovali su iz Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat. Pozdravljajući učenike komandant broda Zoran Ivanovski, kapetan...

Međunarodna konferencija o integralnom upravljanju obalnim područjima (IUOP) i prostornom planiranju mora (PPM), koju je organizovalo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa partnerima PORTODIMARE projekta finasiranog u okviru EU Interreg ADRION transnacionalnog programa saradnje, održana je 14. i 15. novembra u Hotelu “Avala Resort&Villas“ u Budvi.
Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa školskim brodom “Jadran”  organizovaće sjutra, 16. novembra, “Dan otvorenih  vrata” na ovom atraktivnom jedrenjaku.
Sve države potpisnice Konvencije o pravima djeteta, imaju obavezu da osiguraju da svako dijete to pravo i ostvari. Onda kada porodica ni uz pomoć države ne može da pruži odgovarajuću brigu o djetetu, država mora obezbijediti adekvatan oblik zbrinjavanja, a to je hraniteljstvo.

O izazovima roditeljstva bilo je riječi na večerašnjoj tribini u Tivtu, koju su organizovali Omladinski klub Tivat i Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat. Tribina je dio projekta “Sistemi podrške za mlade”  i on je na osnovu  dosadašnjih aktivnosti pokazao da je...

Sektor za seizmologiju je u 14 časova i 47 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na tri kilometra jugoistočno od Vladimira u Ulcinju.