Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće u srijedu 17. jula, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalnog staranja.
Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu i grmljavinu, tokom prvog dijela dana. Vjetar mjestimično umjeren, u jutarnjim i noćnim satima i pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha 16 do 30 stepeni. 
Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Plužine, Šavnik, Ulcinj i Žabljak, 18 su crnogorskih gradova u kojima se od početka godine do kraja aprila više umiralo nego rađalo.
Promjenljivo oblačno, u južnim predjelima prijepodne dosta sunčanih intervala, a na krajnjem sjeveru poslijepodne je ponegdje moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, tokom noći sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha 18 do 30 stepeni. 

"Povodom upozorenja Direktorata za vanredne situacije o najavi mogućeg nevremena do kraja dana i tokom noći, skrećemo pažnju svim zakupcima kupališta da preduzmu preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovne, plažnog mobilijara i objekata koje su postavili na zakupljenim privremenim lokacijama", saopštili su iz Javnog preduzeća...

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova izdao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti, zbog najavljenih vremenskih nepogoda.