Iz Morskog dobra su saopštili da su na Solilima započeli novi projekat. Učenici kotorske Gimnazije počeli su posmatranje ptica. Oni će u periodu od februara do maja pratiti stanje i brojati ptica u rezervatu. Tokom boravka protekle sedmice u rezervatu, đaci su strpljivo posmatrali ptice i...

Populacija plavog raka, alohtone invanzivne vrste koja u Jadranu nema prirodnog neprijatelja, intenzivno se povećava i u crnogorskim vodama, prijeteći sitnijim vrstama rakova i ribljoj mlađi, zadajući glavobolju ribarima kojima uništava mreže i parangale. Iako za sada vidimo samo štetu koju nanosi ekosistemu i privrednom ribolovu, u pitanju je komercijalno isplativa, veoma ukusna i cijenjena vrsta morskih zglavkara.
Umjereno do potpuno oblačno, prijepodne u južnim predjelima ponegdje slaba, a u drugom dijelu dana u cijeloj zemlji umjerena do jaka kiša, lokalno moguća i grmljavina.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana močvarnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Opština Tivat, danas su u Centru za kulturu Tivat organizovali projekciju edukativno-porodičnog filma “Raširi krila” francuskog reditelja i scenariste Nikolasa Vainera.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana močvarnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Opština Tivat, u ponedeljak 03. februara u 11 sati organizovaće projekciju edukativno-porodičnog filma “Raširi krila” francuskog reditelja i scenariste Nikolasa Vainera u Centru za kulturu Tivat, saopštili su iz Morskog dobra.

Mulj pomješan sa masnoćom pluta površinom mora na dionici od hotela Palma prema Larošu. U pitanju je nekoliko mrlja od kojih se najveća zadržala ispred Laroša dužine petnaestak i širine pet metara. Inspektori bezbjednosti na moru su bili na terenu i konstatovali da nečistoća nije sa ...

Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je u južnom regionu (primorska oblast-stanice se nalaze u Baru i Kotoru), kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti nijednog polutanta.