Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, kao upravljač zaštićenog područja, biće partner organizaciji EnvPro- Program za životnu sredinu na projektu zaštite endemičnih, rijetkih i ugroženih vrsta u parku prirode Orjen.
U okviru IPA Interreg projekta “WELCOME” - program prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, koji realizuju Univerzitet Crne Gore - Institut za biologiju mora i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom tokom zimskog perioda 2018/2019. godine je sprovedena treća terenska aktivnost vezana za sakupljanje otpada na unaprijed definisanim transektima na plažama u Budvi, Herceg Novom i Ulcinju.
3D geofizičko snimanje površine blokova 30 i 26 završeno je sinoć u 22:30h. Snimanje podmorja na ovim blokovima trajalo je 9 dana rada i završeno je bez zastoja u radu, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike.
NVO Green Home će u srijedu 20. februara organizovati javnu debatu za NVO i medije sa fokusom na planirane četiri velike hidroelektrane na Morači, na kojoj će pored lokalnih NVO, predstavnika Univerziteta, govoriti i predstavnici međunarodnih organizacija Riverwatch, WWF Adria, Bankwatch i The Nature Conservancy. Kako poručuju, hidroenergija nije bezuslovno ekološka opcija, a planiranih velikih hidroelektrana na Zapadnom Balkanu donijelo bi više ekološke štete nego koristi.
Nakon uspješno završenog testiranja i kalibracije opreme, počelo je 3D geofizičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 30 i 26, koje vrši norveška kompanija PGS za potrebe koncesionara Energean, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike.
Malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Na sjeveru, po kotlinama moguća jutarnja magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha 4 do 15 stepeni. 
Prva u nizu akcija “Steriliši i kastriraj” koju je pokrenulo volontorsko udruženje “Kotor Kitties”završena je sa rezultatom od oko 90 operisanih mačaka. Udruženje je formirano krajem prošlog ljeta od strane djevojaka iz Kotora, od kojih je jedna stalno nastanjena  u Americi.