"Stanje na javnim kupalištima na teritoriji Opštine Tivat je vrlo zadovoljavajuće a nadležno preduzeće redovno održava  plaže, pokazuje Izvještaj o stanju na kupalištima na teritoriji opštine Tivat koji su sačinili predstavnici Komunalnog doo Tivat i Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost nakon obilaska", saopštili su iz opštine Tivat.

S obzirom na učestalu pojavu nekontrolisanog puštanja proizvodnih životinja, najčešće goveda, koje se bez nadzora držaoca i neobilježene ušnim markicama kreću po javnim površinama i na tuđoj imovini, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove upozorava njihove vlasnike da u roku od 7 dana preduzmu sve propisane mjere za pravilno držanje i uzgoj. U suprotnom, nadležni organi će sprovesti akciju oduzimanja životinja.
Tragom dojave građana, koje je u ponedjeljak šokirao istovar ogromne količine pijeska uz rivu u Donjoj Lastvi, Radio Tivat je juče potražio informacije o kakvom je poslu riječ, s obzirom da su građani od vozača kamiona na licu mjesta doznali da  je naručilac posla Opština Tivat.  Ne odgovarajući na naša pitanja, Opština Tivat se juče popodne obratila javnosti saopštenjem, u kojem informiše da će mehanizacija Komunalnog preduzeća danas ukloniti pijesak iz mora.  
Preko pola tone otpada sakupljeno je u akciji čišćenja obale i morskog dna u Perastu koje su organizovali Institut za biologiju mora i Grand hotel Inberostar iz Perasta, uz podršku firme Montefiš Tivat a povodom Međunarodnog dana okeana.
180 kesa otpada sa plastičnim i staklenim bocama, stiroporom, obućom i drugim sličnim sadržajem, sakupljeno je prije par dana u eko akciji na plaži Trašte, koju je organizovala NVO „Naša akcija“.
9. jun, Međunarodni dan okeana, Institut za biologiju mora Kotor, kompanija Ibero Star i Monte Fiš obilježiće  akcijom čišćenja obale i mora kod Perasta, prije svega od plutajućeg otpada  i još jednom upozoriti na opasnost od zabrinjavajućeg stanja mora Boke Kotorske, jednog od najljepštih zaliva svijeta.
NVO "Naša akcija" danas obilježava Svjetski dan životne sredine i Svjetski dan okeana, ekološkom akcijom u opštinama Tivat i Herceg Novi a kroz projekat i pokret 'Mladi za čist Jadran' pod pokroviteljstvom 'Beyond plastic Med' i fondacije 'Princ Albert II od Monaka'.
Na inicijativu Dubravke Jovanović, stanovnice Porto Montenegra koja je prije par dana samonicijativno sa svojom i djecom prijatelja očistila plažu Župa, učenici tivatske OŠ „Drago Milović“ danas su sproveli u djelo akciju čišćenja školskog dvorišta.