Na devetnaestom sastanku Upravnog odobra Zapadnobalkanskog investicionog okvira, koji je održan u Luksemburgu, u organizaciji Evropske komisije i Evropske investicione banke, Crnoj Gori je dodijeljeno dodatnih 68,6 miliona eura bespovratne podrške, za sprovođenje četiri investiciona projekta iz oblasti saobraćaja i životne sredine i pripremu projektne dokumentacije za dva nova projekta - saopšteno je iz Vodakoma.

U marinu Porto Montenegro vjetar je tokom noći iz pravca gradske rive Pine donio veće količine različitog otpada pa su radnici Marina tima i Sektora održavanja od jutros angažovani na sakuplajnju smeća koje pluta pored obale. S obzirom da se radi o većim količinama iz...

Centralna banka Crne Gore uputila je Vladi preporuke za ekonomsku politiktu u 2019. godinu, kojima se, između ostalog, predlaže da se razmotri uvođenje poreza ili taksi na proizvode od plastike, kako bi se smanjila njihova upotreba. Samostalni konsultant u organizaciji Zero Waste Montenegro, Maša Tomković,...

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za šume učestvovaće sutra u pošumljavanju na području Herceg Novog u okviru akcije koja se ovih dana sprovodi širom Crne Gore pod sloganom „Za svakog stanovnika po jedna sadnica“.
Dolazak broda Polar Empress, koji treba da počne 3D seizmičko snimanje ulcinjskog podmorja zbog eventualne eksploatacije nafte i gasa, očekuje se oko 22 sata.
Brod Polar Empress, koji je danas trebalo da počne 3D seizmičko snimanje ulcinjskog podmorja, radi eventualne eksploatacije nafte i gasa, ipak će u naše teritorijalne vode ući 14 . novembra, saopštio je za TVCG načelnik Odjeljenja za nazdor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti Žarko Lukšić.
Prvi brod sa gritom isploviće iz Brodogradilišta Bijela u januru 2019. godine, poručio je predsjednik renomirane francuske kompanije Valgo Fransoa Buše na danas održanoj konferenciji za novinare povodom zvaničnog početka radova na čišćenju i odvoženju toksičnog otpada  iz brodogradilišta.

Učesnici konferencije Asocijacije Parkova Dinarida – mreže zaštićenih područja Dinarida, koja je poečela 6. novembra u Budvi, završenaje danas posjetom i obilaskom tivastkih Solila, koja su postala članica te Asocijacije. Konferencija je održana sa fokusom na zaštićena područja, a predstavnici zaštićenih područja i...

Na upravo završenoj IV Međunarodnoj Konferenciji Parkova Dinarida – “Ljudi i zaštićena područja”, Park prirode „Orjen“ i zvanično je postao član Mreže Parkova Dinarida, koju od sada, sa ovim učlanjenjem Specijalnog rezervata Tivatska solila, čini 92 zaštićena područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.