Veselo i razdragano je bilo danas na tivatskim Solilima gdje je JP"Morsko dobro" za učenike OŠ"Branko Brinić" iz Radovića organizovalo Solila kros 2019.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom danas od 8 sati u Rezervatu prirode „Solila", organizuje SOLILA KROS 2019 na kojem će učestvovati oko 80 učenika svih razreda osnovne škole „Branko Brinić" iz Radovića.
Fotografija pod nazivom „Svako svoje“ koju je napravio Danilo Tesla, učenik OŠ Drago Milović, ušla je u ovogodišnji TOP 3 eko- fotografija osnovaca Crne Gore .
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom sutra u 8 časova u rezervatu prirode Solila, organizuje “SOLILA KROS 2019“ a učestvovaće 80 učenika OŠ „Branko Brinić“ iz Radovića.

Akcija čišćenja obale ostrva Sveti Marko, koju je NVO “Naša akcija” sa partnerima Montenegro + i sponzorom Porto Montenegro trebala da održi danas, otkazana je zbog lošeg vremena. Akcija kojom se obilježava 22. april Dan planete zemlje će se svakako ubrzo realizovati, najvjerovatnije nakon uskršnjih...

Hotel Regent od 1. aprila realizuje ekološku inicijativu u poslastičarnici – restoranu Gourmet Corner u sklopu koje pozivaju svoje posjetioce da donesu svoju omiljenu šolju te na svaku vrstu kafe dobiju 50 % popusta na “kafu za ponijeti”.

Tokom ove godine na području rezervata Solila vršiće se monitoring gljiva, za koji su iz JP Morsko dobro koje gazduje prirodnim rezervatom, angažovali mikologa, dr Gordanu Kasom. Dr Kasom je već obavila nekoliko terenskih istraživanja, saopštili su iz tog preduzeća....

Nakon desetak dana radova, služba "Zelenilo" je danas završila prvu fazu hortikultunog uredjenja malog gradskog parka na Trgu "Dara Petkovića" nakon čega se prelazi na šetalište Pine kako bi se isfrezovala zemlja na zelenim površinama popularne tivatske rive.