Tokom istraživanja gljiva u rezervatu Tivatska Solila, dr Gordana Kasom registrovala je i neobičnu gljivu u narodu poznatu kao kobaltna kora Terana caerulea (plavi baršun, kobaltna kora) je gljiva tamno plave boje (specifični epitet caerulea u imenu vrste znači tamno plav).
U Tivtu je kvalitet morske vode K1 klase na ukupno 7 kupališta, dok je na 2 kupališta u našoj opštini voda klase K2, rezultati su posljednje analize kvaliteta morske vode koju je obavio Institut za biologiju mora.
Nakon zanimljivog predavanja o ambroziji profesorica dr Danijela Stešević obišla je teren u Tivtu i na novom putu od Solila prema Radovićima (MR1) pronašla je ambroziju.
Izuzetno zanimljivo predavanje o ambroziji, koja izaziva polensku groznicu, održala je danas u Opštini Tivat dr Danijela Stešević, profesorica na Prirodno matematičkom fakultetu u Podgorici.

Šetajući Velikim gradskom parkom ovih dana jedan naš sugrađanin pronašao je iznad spomenika Spasiću i Mašeri šišarku Bidvilove araukarije tešku 2, 8 kg, saopštili su iz Komunalnog doo. Veliki gradski park predstavlja jedinstvenu biljnu cjelinu sa brojnim i različitim vrstama stabala. Posebnost su stabla Bidvilove...

U moru na plaži na Bjelilima, a prema prijavi građana i turista, danas oko 16 sati pojavila se naftna mrlja i mulj. Posjetioci plaže su odmah reagovali i obavjestili Lučku kapetaniju i Radio Tivat. Mrlja se na tom dijelu nalazila oko pola sata, ali nije poznato...

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, obavjestila  je  Opštinu Tivat da je nosilac projekta „QD Hotel and Property Investment Montenegro“ d.o.o., Radovići, Tivat, podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu za izgradnju Rezidencijalne vile RL1, uvala Pržno, Opština...

Polaznici ljetnje škole Plavi rast: trendovi i mogućnosti, koju organizuje Institut za biologiju mora Kotor u okviru EU projekta INNOBLUEFROWTH, posjetili su marinu za superjahte i nautičko naselje Porto Montenegro – preko 30 učesnika iz svih država sa područja Mediterana upoznali su se sa implementacijom eko standarda ovog projekta.
Kompanija DHL Logistics, donirala je 4000 eura Opštini Tivat i Komunalnom DOO, za nabavku sadnica i opreme a 24 zaposlena iz 18 zemalja u kojima posluje ova kompanija posadili su na Pinama agapantuse, cikas palme i pitosporume.