Svi vlasnici palmi dužni su da tokom zimskog perioda, unište sve palme zaražene crvenim palminim surlašem, poručili su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. „Mjera uništavanja je obavezna i sprovodi se prije proljećnih povećanja temperatura i masovnog izlijetanja imaga, kako bi se...

Na sastanku Savjetodavnog tijela projekta "UNEP MARINE LITTER" koji sprovodi Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, a finansira se iz sredstava Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (United Nations Environment), predstavljen je Nacrt Izvještaja o regulatornom okviru i postojećoj praksi u Crnoj Gori za korišćenje plastičnih kesa za čiju izradu je angažovana ekonomista Maša Tomković, spoljnji ekspert u ovoj oblasti.   
Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha 5 do 17 stepeni.
U okviru IPA Interreg projekta “WELCOME” koji realizuju Univerzitet Crne Gore - Institut za biologiju mora (IBMK) i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) a koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, nastavljeno je sa edukacijom djece u osnovnim školama na temu problematike otpada na plažama i u moru - saopšteno je iz Morskog dobra.
"Po pitanju istraživanja nafte i gasa u podmorju, Crna Gora je pala na ispitu. Poslovična nezainteresovanost crnogorskih građana je bila očekivana. Naime, gotovo stoprocentna zavisnost od političkih partija na vlasti ili u “opoziciji”, direktna ili posredna, već tri decenije se očitava kroz pasivnost po pitanju mnogih važnih životnih pitanja, pa tako nije ni čudno da, kao “lideri u regionu”, plaćamo najskuplju struju, gorivo, lijekove"
Međunarodni dan planina, 11. decembar, I4 odjeljenje OŠ”Drago Milović” zajedno su sa Avanturističkim klubom K4-Tivat, obilježili su na najbolji mogući način, odlaskom na Sveti Vid(440mnv).
Na devetnaestom sastanku Upravnog odobra Zapadnobalkanskog investicionog okvira, koji je održan u Luksemburgu, u organizaciji Evropske komisije i Evropske investicione banke, Crnoj Gori je dodijeljeno dodatnih 68,6 miliona eura bespovratne podrške, za sprovođenje četiri investiciona projekta iz oblasti saobraćaja i životne sredine i pripremu projektne dokumentacije za dva nova projekta - saopšteno je iz Vodakoma.

U marinu Porto Montenegro vjetar je tokom noći iz pravca gradske rive Pine donio veće količine različitog otpada pa su radnici Marina tima i Sektora održavanja od jutros angažovani na sakuplajnju smeća koje pluta pored obale. S obzirom da se radi o većim količinama iz...