Mulj pomješan sa masnoćom pluta površinom mora na dionici od hotela Palma prema Larošu. U pitanju je nekoliko mrlja od kojih se najveća zadržala ispred Laroša dužine petnaestak i širine pet metara. Inspektori bezbjednosti na moru su bili na terenu i konstatovali da nečistoća nije sa ...

Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je u južnom regionu (primorska oblast-stanice se nalaze u Baru i Kotoru), kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti nijednog polutanta.
Ohrabrujuće vijesti stižu  iz Zadra gdje je mladi entuzijasta Roko Štokov, agronom po struci odlučio da se uhvati u koštac sa palmimim surlašem, štetočinom koja je izmjenila lica mnogih gradova na Mediteranu.
Više stotina vjernika i građana Tivta i okoline večeras je protestnom šetnjom izrazilo negodovanje usvajanjem novog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.
Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora Mirko Đurović potpisali su danas Sporazum o finansiranju uređenja dijela obale ispred budućeg javnog akvarijuma.
„Baci kobasicu, a ne petardu“, u danima praznovanja slogan je mnogobrojnih društava za zaštitu životinja u cilju smanjenja negativnog uticaja pirotehničkih sredstava na životinje, posebno na pse i ptice.
Zeleni tim Opštine Tivat uručio je danas „Zelenu nagradu“ za 2019. godinu. Nagrada je dodijeljena Zelenoj patroli JPU „Bambi“ za poseban doprinos u očuvanju životne sredine.