Dolazak broda Polar Empress, koji treba da počne 3D seizmičko snimanje ulcinjskog podmorja zbog eventualne eksploatacije nafte i gasa, očekuje se oko 22 sata.
Brod Polar Empress, koji je danas trebalo da počne 3D seizmičko snimanje ulcinjskog podmorja, radi eventualne eksploatacije nafte i gasa, ipak će u naše teritorijalne vode ući 14 . novembra, saopštio je za TVCG načelnik Odjeljenja za nazdor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti Žarko Lukšić.
Prvi brod sa gritom isploviće iz Brodogradilišta Bijela u januru 2019. godine, poručio je predsjednik renomirane francuske kompanije Valgo Fransoa Buše na danas održanoj konferenciji za novinare povodom zvaničnog početka radova na čišćenju i odvoženju toksičnog otpada  iz brodogradilišta.

Učesnici konferencije Asocijacije Parkova Dinarida – mreže zaštićenih područja Dinarida, koja je poečela 6. novembra u Budvi, završenaje danas posjetom i obilaskom tivastkih Solila, koja su postala članica te Asocijacije. Konferencija je održana sa fokusom na zaštićena područja, a predstavnici zaštićenih područja i...

Na upravo završenoj IV Međunarodnoj Konferenciji Parkova Dinarida – “Ljudi i zaštićena područja”, Park prirode „Orjen“ i zvanično je postao član Mreže Parkova Dinarida, koju od sada, sa ovim učlanjenjem Specijalnog rezervata Tivatska solila, čini 92 zaštićena područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Sadnjom 150 sadnica divljeg šipka, koje je obezbijedila Opština Tivat, danas je nastavljeno pošumljavanje dijela Vrmca iznad sela Peani. U planu je pošumljavanje oko 3500 m2. Akcija je predviđena Planom pošumljavanja područja opštine Tivat za period od 2016-2018.godine, koji je donio Sekretarijat za ekonomski razvoj...

U okviru projekta “WELCOME”, Interreg IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobromje u saradnji sa NVO “Zelena mreža – Green net”tokom protekle sedmice realizovalo aktivnosti sakupljanja i selektovanja otpada iz mora sa izabranih plaža.
Izvor: Cdm   Crnogorski elektroprenosni sistem i Njemačka razvojna banka (KfW) potpisali su danas ugovor o kreditu vrijednom 20 miliona eura, kako bi na poluostrvu Luštica bila izgrađena elektroenergetska infrastruktura. Kako je saopšteno iz CGES-a, ugovor o finansijskom aranžmanu potpisali su izvršni direktor te kompanije Dragan Kujović i direktor KfW za Crnu Goru i region Jerg Meilike.
Dva dana pred uplovljavanje Eni Novatek seizmičkog broda za istraživanje ugljovodonika u našem podmorju, crnogorska javnost ćuti. Državne institucije zadužene za zaštitu životne sredine se ne oglašavaju, Institut za biologiju mora i Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju uključeni su u proces kao državne institucije i ne žele govoriti o petencijalnim posljedicama iz domena nauke, osim u načelu. Ribari pregovaraju o visini nadoknade za dobit koja će im biti ukraćena tokom sprovođenja istraživanja. Građani, kojima je uskraćena podrška medija, pokušavaju da pozovu na razum. Pokrenuta je FB grupa SOS za Montenegro.
Na inicijativu Učeničkog parlamenta SMS ,,Mladost'' i prof. Branke Kašćelan, uz podršku uprave škole i ostalih učenika, danas je uspješno realizovana akcija pod nazivom ,,Za školu markantnu, baci u kantu''.