Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni konkurs za upis učenika u I razred srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu. Prijava na Konkurs podnosi se školi od 14. do 16 avgusta 2019. godine.Konkurs se može naći na sajtu Ministarstva www.mps.gov.me.
Univerzitet Crne Gore raspisaće, krajem avgusta, konkurs za  upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/20. godinu, u III upisnom roku. 
Vi ste tu da mijenjate i poboljšavate sistem vrijednosti, ali i da, uz našu podršku, nikad ne dozvolite da podlegnete pritiscima vezanim za kriterijume i ocjenjivanje učenika, kojima ste potpuno neopravdano izloženi - poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović sa saradnicima na današnjem prijemu nastavnika iz Crne Gore, koji su koji su dobili priznanje od Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.
U Tivtu je u toku međunarodna naučna konferencija „Moderni trendovi u poljoprivrednoj proizvodnji i zaštiti životne sredine“ na kojoj učestvuju naučnici iz Rusije, Srbije, Bugarske, BiH, Makedonije, Slovenije, Kanade, Mađarske i Crne Gore.
Skoro 40 odsto učenika završnih razreda osnovne škole i srednjoškolaca koristi alkohol, rjeđe ili češće, dok gotovo svaki četvrti učenik ide u kladionicu, pokazalo je istraživanje Ombudsmana "Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori".
Upis na 19 fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore počeće danas pošto je konkursom raspisano da će 3.486 studenata moći da podnesu prijave na konkurs 26. i 27. juna 2019. godine.

Iako je ljetnji rasput za najveći broj učenika započeo 13 juna, u Muzičkoj školi Tivat oni najuporniji i najvredniji, nastavili sa takmičenjima i ostvarili sjane rezultate, saopštili su iz Muzičke. Tako su na nedavno održanom Međunarodnom takmičenju „ Viva music“ u Herceg Novom učenici tivatske škole...