Mališani vrtića „Bambi“ njih 121, ovog jutra imali su priliku da pogledaju jutarnju 3D projekciju crtanog filma „Frka“. Ideja je potekla do potpredsjednice Savjeta roditelja vrtića, Jasmine Štilet, a u saradnji sa tivatskim Centrom za kulturu.
Pjesnički čas povodom Valentinovog održan je danas u SMŠ „Mladost“. Iako je prvobitno planirano da se održi u Centru za kulturu to je otkazano zbog bolesti učesnika.
"Ići ću u SAD na studije Informatike i računarstva, radi svoje bolje budućnosti ...Upisaću Pravni fakultet u Berlinu i nadam se da ću tamo i ostati, jer mislim da u Njemačkoj imam bolje uslove za život i karijeru ...Studiraću biznis u Milanu, i mada još nisam sasvim sigurna  voljela bih da tamo i ostanem...Odlazim u Beograd na studije medicine i ne znam da li ću se vratiti“, neki su od odgovora tivatskih srednjoškolaca u anketi emisije Teen Code, o tome gdje vide sebe nakon škole.
Povodom 1. marta Svjetskog dana zaštite i spašavanja, opštinska Služba raspisuje konkurs na temu „Vatrogasci“. Konkurs je namijenjen djeci osnovnih škola u Tivtu, i to u dvije kategorije od I-V i od VI-IX, a otvoren je do 15. marta. Radovi mogu biti literarni, likovni ili makete, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Tivta Zoran Barbić.
Kotorski Kulturni centar ,,Nikola Đurković'', Gradska biblioteka i čitaonica  i Udruženje za promociju sinologije organizuju Treći ciklus edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru''. Radionice su besplatne i održavaće se petkom od 16.15 do 17.30 sati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra do kraja drugog polugodišta.

Study Abroad in Italia 2020, besplatna konferencija za sve zainteresovane učenike ili studente koji planiraju  da upišu osnovne ili master studije u Italiji biće održana u četvrtak, 13. februara od 12 do 18 sati u hotelu Hilton u Podgorici, saopštili su organizatori. Ino Edukacija licencirani centar za...

Proteklog petka u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice, završena je Zimska škola za flautu, koja je trajala četiri dana. Školu su, pored učenika iz Podgorice i Kotora, pohađale i učenice tivatske Srednje muzičke škole: Isidora Aksentijević IV razred, Tijana Begović II...

Učenje stranih jezika savjetuje se od što ranijeg uzrasta, jer je „plastičnost mozga“ zastupljena od 2-9 godine, a to znači da djeca sa lakoćom usvajaju jezik bez predrasuda i bez logičkog razmišljanja upijaju riječi.