Opština Tivat je obavila rebalans budžeta i kreditno se zadužila 1,5 miliona eura, čime je budžet za 2019. godinu koji je projektovan na iznos od 20.961.000 eura uvećan na 22.461.000 eura.
Agencija za zaštitu prirode i životne sredine obavještava zainteresovanu javnost da je nosilac projekta, Opština Tivat, , podnijela zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za projekat čišćenja lučice Kalimanj, u opštini Tivat.
Sjutra će se sa početkom od 10 sati, uz direktan prenos na talasima Radio Tivta održati XXIX sjednica SO TIvat. Na dnevnom redu Skupštine biće 23 tačke : Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Tivat za 2018 godinu sa izvještajem nezavisnog revizora.

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac uručiće nagrade učenicima/cama osnovnih i srednjih škola nosiocima priznanja “Luča” , “Đak generacije” i dobitnicima nagrada ( I, II i III ) na državnim takmičenjima. Svečani prijem, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti održaće se u ponedeljak,...

Druga faza saobraćajnice MR1 biće svečano otvorena 13.jula, radovi na izgradnji Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju obavljaće se tokom turističke sezone da bi bili završeni u septembru, a tokom ljeta biće raspisani tenderi za izgradnju obalnog šetališta Belani i rekonstrukciju sportskih terena – rekao je predsjednik opštine Siniša Kusovac tivatskim novinarima na radnom doručku.
Na inicijativu Službe zaštite i spašavanja, Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Tivat organizovao je danas sastanak sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Lepetani, Centar, Gradiosnica, Krtoli i Krasici na temu aktivnosti  u vezi  zastite od požara na teritoriji opštine za vrijeme turističke sezone.
Na teritoriji opštine Tivat prekjuče je počelo istraživanje morskog biodiverziteta, u priobalnom dijelu na potezu od crkve Svetog Roka do Opatova, do dubine oko 10 metara.
Tragom dojave građana, koje je u ponedjeljak šokirao istovar ogromne količine pijeska uz rivu u Donjoj Lastvi, Radio Tivat je juče potražio informacije o kakvom je poslu riječ, s obzirom da su građani od vozača kamiona na licu mjesta doznali da  je naručilac posla Opština Tivat.  Ne odgovarajući na naša pitanja, Opština Tivat se juče popodne obratila javnosti saopštenjem, u kojem informiše da će mehanizacija Komunalnog preduzeća danas ukloniti pijesak iz mora.