Uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu Crne Gore do navršene 15 godine života, značilo bi ogroman korak naprijed u demografskim i populacionim mjerama za državu ali i za izgradnju ustavne odrednice – da je Crna Gora zemlja socijalne pravde, poručili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Delegacija Hrvatske građanske inicijative boravila je u Zagrebu na poziv premijera Andreja Plenkovića - saopšteno je iz ove stranke.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista - Tivat, svim građanima starije populacije naše opštine, čestita 01. oktobar  Međunarodni  dan  starih, uz iskrenu želju da ih služi dobro zdravlje.  OPŠTINSKI ODBOR DPS TIVAT PREDSJEDNICA JOVANKA LALIČIĆ...

"Mada je tek završena sezona jedini pokazatelj načina na koji aktuelna tivatska vlast neodgovorno obavlja svoj posao, njeni predstavnici ne libe se da poput kukavičjeg jajeta svoju odgovornost i nesposobnost skrivaju pronalazeći, po starom provjerenom receptu, dežurne neprijatelje", stoji u saopštenju Andrije Petkovića iz Bokeškog foruma.
Juče su Tivćani imali priliku svjedočiti još jednoj u nizu potpuno bezvrijednih manifestacija u organizaciji pojedinih opštinskih organa, među kojima svakako prednjači Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja na čelu sa g-đom Darkom Ognjanović, uz njeno „najsjajnije” dostignuće, osnovani Omladinski klub Tivat, saopštili su iz Crnogorske, osvrćući se na događaj koji je organizovan na rivi Pine u okviru ReLOaD programa koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.
Javno preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) i njegov izvršni direktor Danilo Orlandić podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora Građanskog pokreta URA Zorana Mikića zbog, kako tvrde, lažnog prijavljivanja Orlandića Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) - pišu "Vijesti".

Povodom formiranja Foruma mladih i Foruma žena Hrvatske građanske inicijative ambaadorRepublike Hrvatske u Crnoj Gori mr.  Veselko Grubišić sastao se s predsjednicom Foruma žena HGI-ja Tamarom Bogdanović i potpredsjednikom HGI-ja Zvonimirom Dekovićem - saopteno je iz HGI.