Tivat će od danas do 19. oktobra  biti domaćin prestižnog "Private Luxury Foruma" koji će ugostiti 100 predstavnika i 85 agenata iz elitnog segmenta turističke industrije. Forum okuplja najeminentnije evropske profesionalce koji se bave prodajom luksuznih turističkih aranžmana, predstavnike luksuznih hotela i hotelskih lanaca, kao i prestižne Concierge kompanije.
Marina Porto Montenegro je, do sada u 2019. godini, zabilježila najbolju sezonu do sada, što po godišnjoj i mjesečnoj popunjenosti, broju dolazaka i uplovljavanja jahti, tako i po kvalitetu korisničkog servisa i veoma bogatom kalendaru događaja za članove posada, koji su bili rekordno posjećeni. Godišnja popunjenost marine je na rekordnom nivou i 13.5% je veća nego prošle godine, mjesečna čak 16.3%.
U svim vidovima smještaja na tivatskoj rivijeri danas boravi 2045 turista ili 33 odsto više nego u istom periodu prošle godine - objavila je Turistička organizacija.
Britanska lou kost aviokompanija Jet2.com naredne ljetnje sezone uspostaviće saobraćaj ka Crnoj Gori i to na linijama iz Mančestera i Londona za Tivat -piše Boka News.
Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, obavjestila je Opštinu Tivat da je nosilac projekta „QD Hotel i Property Investment Montenegro“ d.o.o. iz Tivta, Radovići bb, podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju hotelskog kompleksa na lokaciji Plavi horizont, uvala Pržno, Opština Tivat.

Zadovoljna nastupom i interesovanjem posjetilaca na Sajmu turizma u Novom Sadu, koji se zatvara sutra, menadžerka prodaje u HTP „Mimoza“, Zlata Maslarević je kazala da su boravak na sajmu iskoristili za obnavljanje komunikacije sa poslovnim partnerima, ali ostvarili i nove kontakte i razgovarali o mogućoj...

U Tivtu se trenutno odmara 26 % više gostiju nego u istom periodu prošle godine, podaci su lokalne Turističke organizacije. U našem gradu je registrovano ukupno  2.454 turista , od čega stranih 2. 435 a domaćih samo 19.  Najveći broj gostiju , 1.911, koristi privatan...