Prvi solarni i hibridni trimarani za putnički prevoz u Boki kotorskoj biće svečano porinuti sjutra u 19 sati, na Pinama, najavljeno je iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP.
Tipizacija plaža, koju primjenjujemo od ove godine, naišla je na veliko interesovanje gostiju, koji će sada lakše moći da odaberu idealno mjesto za odmor na Crnogorskom primorju, ocijenio je u intervjuu za Pobjedu direktor Javnog preduzeća (JP) za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić.
Zbog najavljenih loših vremenskih neprilika odlaže se koncert grupe Van Gog, planiran za veceras na Pinama.

Prema podacima Turističke organizacije na tivatskoj rivijeri boravi 7 211 turista ili 16 posto više nego na isti dan prošle godine. Za boravak u Tivtu odlučila su se 7143 strana gosta i 68 domaćih. Privatni smještaj koristi 6143 stranca i 7 crnogorskih građana a hotele 823...

Na graničnim prelazima Debeli brijeg, Sitnica i Kobila u hercegnovskoj opštini, promet putnika i vozila je na prošlogodisnjem nivou. Nema dužeg zadržavanja, a u našu državu ulazi više putnika nego što izlazi.
Američke kompanije pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori, a svojim znanjem i tehnologijama mogu dati doprinos razvoju saobraćajne infrastrukture, ocijenila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država SAD Džudi Rajzing Rajnke.
Od 1.juna Lučka kapetanija Kotor počela je sa pojačanim kontrolama na moru, u dvije smjene.