Epidemiolog Instituta za javno zdravlje (IJZ) Senad Begić kazao je da je rizik za opštu populaciju, kad je u pitanju koronavirus, nizak, ali da se on ne može isključiti.

Tivatski dermatovenerolog dr Predrag Štilet, predsjednik Udruženja dermatologa i venerologa Crne Gore, član Borda direktora Evropske Akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV) kao i Borda direktora Euromelanoma, dobio je ovih dana još jedno međunarodno priznanje. Naime, nakon što je ranije imenovan za počasnog člana nacionalnih...

Novi ultrazvučni aparat za potrebe  ginekološkog odjeljenja isporučen je danas tivatskom Domu zdravlja. Philipsov aparat vrijedan je oko 30.000 eura i jedan je od ukupno 17 aparata, koji će biti isporučeni crnogorskim Domovima zdravlja.
Fond za zdravstveno osiguranje FZO potpisao je 28. januara ugovor o isporuci ultrazvučnih aparata proizvođača “Philips” SAD za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori sa firmom Farmalab iz Podgorice.
Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka kao jedinstvena inicijativa za borbu protiv ove globalne epidemije i njegov cilj je usmjeren na: promociju zdravog načina života, omogućavanje rano omogućavanje ranog otkrivanja bolesti, postizanje dostupnog liječenja za sve i poboljšanje kvaliteta života oboljelim.  Današnji slogan glasi: „Mi možemo pobijediti rak. Ja mogu pobijediti rak”, poručuju iz CDPR.
Novi ciklus Školice dojenja počinje u četvrtak, 06.02. u Domu zdravlja Tivat. Školica je podeljena u 4 predavanja u toku meseca, a svako predavanje se održava jednom sedmično.
Zbog povećanja broja oboljelih od gripa, od juče (1. februar) su zabranjene posjete pacijentima u kotorskoj bolnici.