Novi ciklus Školice dojenja počeo je danas u Domu zdravlja Tivat. Školica je podeljena u 4 predavanja u toku meseca, a svako predavanje se održava jednom sedmično.
Ove godine zabilježen je porast broja vakcinisanih protiv virusa gripa od 46 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pa je zbog većeg odziva na imunizaciju, naručeno i distribuirano dodatnih 3.000 doza vakcina protiv gripa, saopšteno je Dnevnim novinama iz Instituta za javno zdravlje
Od 1988 godine Svjetska zdravstvena organizacija 1. Decembar obilježava kao Svjetski dan borbe protiv side. Cilj je saznati više o HIV infekciji, ukazati na postignute rezultate u prevenciji i liječenju ove infekcije, pružiti podršku inficiranim osobama i odati pošte preminulima.
Opšta bolnica Kotor priređuje večeras u 18 sati u PC Vukšić, "Veče sa donatorima", na kojoj će se svečano uručiti zahvalnice svim prijateljima ove zdravstvene ustanove koja baštini bogatu i plodnu tradiciju medicine .
Ideja izgradnje regionalne bolnice kojoj bi gravitirali pacijenti sa područja Boke i Budve sve više zaokuplja pažnju javnosti. Gostujući u programu Radio Kotora, direktor Opšte bolnice Kotor prim. dr Ivan Ilić je istakao da su nedavno i iz resornog ministarstva pokazali značajno interesovanje da se ovoj temi posveti posebna pažnja.
Vakcine protiv sezonskog gripa dopremljene su juče poslije podne u tivatski Dom zdravlja. Radi se o količini koja je dovoljna za sve one kojima se preporučije ali i one koji žele da je prime saopštili su Radio Tivtu iz te zdravstvene ustanove.
Firma Farma lab, koja je dobavljač vakcina protiv gripa, dobila je od Agencije za ljekove i medicinska sredstva odobrenje za isporuku i vakcine će se početkom sedmice naći u crnogorskim domovima zdravlja, piše Pobjeda.