Povodom Međunarodnog dana djece oboljele od karcinoma Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) ove godine je, umjesto kao što tradicionalno od 2002. donira Institut za bolesti djece KC Crne Gore, doniralo Dječje odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru.
Ljekarska komora je utvrdila Kodeks medicinske etike i deontologije kojim je propisano da je, osim redovne i definisane naknade za ljekarski rad, u obliku plate ili honorara, i zadovoljstva što je pomogao pacijentu, drugo sticanje materijalne ili bilo koje druge koristi iz njegovog ljekarskog rada, u suprotnosti sa Etičkim kodeksom, piše Dan.
Skupštinski odbori za rodnu ravnopravnost i za zdravstvo, rad i socijalno stranja razmotrili su juče Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i predložili ga Skupštini na usvajanje. Najviše interesovanje poslanika vladalo je za surogat materinstvo, no, predlagači zakona smatraju da Crna Gora nije spremna za to, sa čim su se saglasili i članovi odbora, pišu Dnevne novine.

U Kongresnoj sali II faze Instituta Igalo u 18 sati biće otvoren Interdisciplinarni sastanak Društva neurologa Srbije, Udruženja neurologa Crne Gore i Instituta Dr Simo Milošević AD Igalo. Skup, koji će trajati do nedjelje, pod pokroviteljstvom je Ministarstva zdravlja Crne Gore i Crnogorske akademije nauka i...

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa humanistom Žarkom Vučinićem - popularni „Kuvar Žarko” danas povodom Svjetskog dana borbe protiv raka, organizuje obrok za oboljele od raka.
Sanitarna inspekcija povukla je s tržišta određene količine lutaka, jer su u njima pronađene velike količine hemikalije ftalat. Veću količinu hemikalije ftalat, nego što je to dozvoljeno, ima lutka Sweet fashion, čija je šifra YX013.
Medjunarodni dan bez cigareta koji se obilježava danas, 31. januara, za cilj ima skretanje pažnje javnosti o štetnosti konzumiranja cigareta, pošto je poznato da je duvn jedan od vodećih faktora rizika za nastanak najzančajnijih hroničnjih nezaraznih bolesti.
Pacijentkinja rođena 1973. godine preminula je od posljedica gripa, pišu Vijesti. Taj virus doprinio je smrti još troje pacijenata, uzrasta 55, 82 i 83 godine, koji su pretprošle sedmice umrli u Kliničkom centru, potvrdili su iz Instituta za javno zdravlje.
Ukoliko Skupština Crne Gore usvoji Zakon o uzimanju i presađivanju organa i tkiva u svrhu liječenja, koji priprema Ministarstvo zdravlja, porodica neće moći da zabrani uzimanje organa svojih najbližih članova koji su za života potpisali donorsku karticu i obavezali se da doniraju organ.