Zavod za hitnu medicinsku pomoć posljednjim konkursom raspisao je 15 slobodnih radnih mjesta za koja se nije javio nijedan doktor, kazao je za Pobjedu direktor te zdravstvene ustanove Saša Stefanović.
U tivatskom Domu zdravlja održana je tribina povodom Svjetske nedjelje dojenja koja završava danas. Iako slab odziv trudnica vjerovatno zbog visokih temperatura, Tereza Kiš NVO "Moja podrška dojenju", pedijatrica Danica Stevović i patronažna sestra Vera Janjatović prisutnima su objasnile kako dojenje funcioniše ili kako rekoše dojenje ide iz glave, a mlijeko iz dojke.
Magistar farmacije, stručnjak za kozmetologiju, Jelena Todorović  bila je gost „Radio suncobrana“ - Živimo u vremenu u kom na žalost ono što ne zna „doktor Google“ sigurno zna „doktor Yahoo“. Tako nam se putem društvenih mreža nude raznorazni preparati kojima nam se obećava povratak u mladost. Moram da razočaram Vaše slušaoce, takvi preparati  ne postoje.
NVO Centar za savjetovanje i lični razvoj, zajedno sa partnetrskom NVO Moja podrška dojenju iz Tivta, organizuje javnu tribinu povodom obilježavanja Svjetske nedjelje dojenja danas u 12 sati u sali Doma zdravlja Tivat.
Kroz ginekološku ambulantu Doma zdravlja Tivat dnevno prođe dvadesetak žena a ukupan broj registrovanih je viši od četiri hiljade. Osim skrininga na karcinom grlića materice, PAPA testa i kolposkopije koji su dio redovnog pregleda, tu je ultrazvuk ginekoloških organa i savjetovalište za trudnice.
U svijetu se od danas do 7. avgusta obilježava Svjetska nedjelja dojenja, koja je fokusirana na globalne ciljeve održivog razvoja. U Domu zdravlja Tivat se tokom cijele godine organizuje škola za trudnice u trećem trimestru, kao i za majke i očeve koji žele savjet.
O zdravlju govoriti nepresušna je tema, posebno kada se brinemo o zdravlju najmladjih. Tim povodom gošća Radio suncobrana bila je Tereza Kiš NVO“Moja podrška dojenju“ što je jedna vrlo bitna stavka u lancu zdravlja, kako za dijete tako i za majku.
Iz Doma zdravlja u Tivtu obavještavaju građane da su stigle vakcine za bebe protiv hepatitisa B. Glavna sestra na dječijem odjeljenju tivatskog Doma zdravlja, Violeta Račić kazala je da se radi o redovnoj vakcini, koje igrom slučaja neko vrijeme nije bilo u našem gradu pa je važno da roditelji znaju da od danas mogu vakcinisati svoju djecu.
Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici podržala izmjene Zakona o uzimanju i presađivanju organa u svrhu liječenja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.