Vakcine protiv sezonskog gripa dopremljene su juče poslije podne u tivatski Dom zdravlja. Radi se o količini koja je dovoljna za sve one kojima se preporučije ali i one koji žele da je prime saopštili su Radio Tivtu iz te zdravstvene ustanove.
Firma Farma lab, koja je dobavljač vakcina protiv gripa, dobila je od Agencije za ljekove i medicinska sredstva odobrenje za isporuku i vakcine će se početkom sedmice naći u crnogorskim domovima zdravlja, piše Pobjeda.
Novi ciklus Školice dojenja počinje sjutra u sali Doma zdravlja. Školica je podeljena u 4 predavanja u toku meseca, a svako predavanje se održava jednom sedmično.
Informativno predavanje o ličnom razvoju i NLP razvojnom treningu, održaće se u utorak, 29. oktobra, s početkom u 18 časova, u Internacionalnoj školi“Knightbridge” u Porto Montenegru u Tivtu.
U organizaciji dvije NVO : “Art of living” i “Šjore od mota” na 5 odeljenja Specijalne psihijatriska bolnice u Dobroti se od ljetos radi na primjeni svjetski prepoznatog programa -treninga za upravljanje stresom i rehabilitaciju, koji efikasno transformiše negativne emocije, matrice razmišljanja i ponašanja.
Na Dječijem odjeljenju tivatskog Doma zdravlja sutra će se početi sa redovnom vakcinacijom za učenike osnovne škole . Vakcinacija je obavezna po zakonu, a tri predviđene vakcine : polio , difterija i tetanus će primati samo završni, deveti razred OŠ „Drago Milović“, koji će se po redovnom kalendaru takođe i sistematski pregledati.

NVU „Perla“ iz Kotora , koja se bavi pružanjem psihološke i psihosocijalne podrške oboljelima i liječenima od karcinoma, nastavlja sa aktivnostima u oktobru -Međunarodnom mjesecu borbe protiv kancera dojke, koji simboliše roze traka podsjećajući na važnost samopregleda i preventivnih pregleda.  Aktivistkinje „Perle“ će našim sugrađanima,...