Od 1988 godine Svjetska zdravstvena organizacija 1. Decembar obilježava kao Svjetski dan borbe protiv side. Cilj je saznati više o HIV infekciji, ukazati na postignute rezultate u prevenciji i liječenju ove infekcije, pružiti podršku inficiranim osobama i odati pošte preminulima.
Opšta bolnica Kotor priređuje večeras u 18 sati u PC Vukšić, "Veče sa donatorima", na kojoj će se svečano uručiti zahvalnice svim prijateljima ove zdravstvene ustanove koja baštini bogatu i plodnu tradiciju medicine .
Ideja izgradnje regionalne bolnice kojoj bi gravitirali pacijenti sa područja Boke i Budve sve više zaokuplja pažnju javnosti. Gostujući u programu Radio Kotora, direktor Opšte bolnice Kotor prim. dr Ivan Ilić je istakao da su nedavno i iz resornog ministarstva pokazali značajno interesovanje da se ovoj temi posveti posebna pažnja.
Vakcine protiv sezonskog gripa dopremljene su juče poslije podne u tivatski Dom zdravlja. Radi se o količini koja je dovoljna za sve one kojima se preporučije ali i one koji žele da je prime saopštili su Radio Tivtu iz te zdravstvene ustanove.
Firma Farma lab, koja je dobavljač vakcina protiv gripa, dobila je od Agencije za ljekove i medicinska sredstva odobrenje za isporuku i vakcine će se početkom sedmice naći u crnogorskim domovima zdravlja, piše Pobjeda.
Novi ciklus Školice dojenja počinje sjutra u sali Doma zdravlja. Školica je podeljena u 4 predavanja u toku meseca, a svako predavanje se održava jednom sedmično.