U Savjetovalištu za mlade Doma zdravlja Kotor ove sedmice obilježava se Evropska nedjelja testiranja na HIV i hepatitise i 1. decembar-Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a.
Javna tribina na teme „Prevencija HIV bolesti i hepatitis virusa" i „Prevencija samoubistva: razgovor koji pomaže" će u organizaciji NVO „Ante Portas" biti organizovana danas u 17 sati u multimedijalnoj sali kotorskog Kulturnog centra. Govoriće: neuropsihijatrica dr Marina Roganović, socijalna radnica Nada Matković i psihološkinja Milana Žarković.

Današnjoj proslavi Svjetskog dana prijevremeno rođenih beba pridružio se i Tivat. U Dječjem dispanzeru Doma zdravlja danas je sve bilo u znaku ljubičastog – simbolu ove djece. Pored ljubičastih balona i traka i sestra Violeta Račić bila je u ljubičastoj uniformi. “To je najmanje što možemo...

Besplatno-informativno Reiki predavanje o osnovama ove drevne metode za oslobađanje stresa, punjenje pozitivnom energijom i pozitivnom uticaju na okruženje, održaće se danas od 19 sati u upravnoj zgradi Porto Montenegra.
Na inicijativu Međunarodne dijabetološke federacije (IDF) i Svjetske zdravstvene organizacije, Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti  obilježava se danas u preko 160 zemalja širom svIjeta, među kojima je i Crna Gora.
U Institutu za biologiju mora u Kotoru u petak 23. novembra od 17.30 do 21 h, biće održana besplatna prezentacija Tui Na tretmana za djecu sa smetnjama u razvoju.
"Prevencija virusnih infekcija" tema je o kojoj će se razgovarati u sutrašnjem"Roditeljskom kutku" u Tivtu, koji će nakon nekoliko mjeseci pauze biti ponovo organizovan, a ugostiće pedijatra Jovana Raičevića.

Iz Dječjeg dispanzera Doma zdravlja Tivat najavljuju početak sistematskih pregleda osnovaca za naredni ponedjeljak. U jutarnjem programu „Dobro jutro Boko“ naša gošča bila je pedijatar dr Danica Stevović, koja kaže da je situacija u dispanzeru redovna za ovo doba godine, bez velikih gužvi, ili povećanog...